Zapuščate toksično razmerje? Zapomnite si te stvari…

Zapuščate toksično razmerje? Zapomnite si te stvari…

Verjetno vsi opazimo, ko se naši prijatelji znajdejo v toksičnih razmerjih. Zunanjemu opazovalcu so te stvari zelo hitro jasne… Žrtev takega razmerja velikokrat nosi občutek manjvrednosti, potrtosti, depresije, ‘krivde’, da se je znašla v takem razmerju in podobno. Ko se tega končno začno zavedati, le stežka sprejmejo odločitev, da tako toksično razmerje zapustijo.

 

 

Če ste sami v takem razmerju, ali pa kdo od vaših bližnjih, je pomembno, da si zapomnite te naslednje točke:

 

 

NE BODO SE SPREMENILI …

 

 

Če je vaš partner trenutno kot korozija v vašem življenju… se ta ne bo nikoli spremenil. Četudi vam pravijo, da jim je žal, da se bodo potrudili, da bodo boljši in podobno, so verjetnosti zelo nizke, da bodo dejansko kaj od tega tudi naredili. Če vidijo, da vam povzročajo stiske in bolečino, vendar vseeno z vami grdo ravnajo – ne čakajte. ‘Spakirajte kovčke’ in pot pod noge. 

 

Spakirajte kovčke in pot pod noge…

 

 

ZASLUŽITE SI VEČ!

 

Cenite se! Ne zaslužite si biti v toksičnem razmerju (razen, če ste vi tisti toksični del razmerja). Zaslužite si odnos s človekom, ki vas bo osrečeval, vas podpiral, motiviral in tolažil. Seveda mora tak odnos biti obojestranski. Če boste vztrajali v odnosu z osebo, ki vam jemlje energijo, se bo to nadaljevalo, dokler ne boste povsem izčrpani. Zopet: ‘pot pod noge!’

 

Zaslužite si več!

 

SEVEDA, DA VAS BO PRIZADELO …

 

Nihče ne pravi, da bo enostavno. Čeprav veste, da zveza nikamor ne pelje in je za vas škodljiva, ni lahko oditi in pozabiti na vse spomine. Konec koncev, vsaj začetki so morali biti lepi, kajne? Ko boste končno sprejeli, da bolečina ≠ ljubezen, boste vezo končno lahko zapustili. Da, bolelo bo, počutili se boste ‘krive’, vendar čez čas bodo ta čustva zamenjala sreča in občutek svobode, vi pa se boste počutili močnejše kot kdajkoli prej.

 

Ko boste zapustili toksično vezo, boste na poti v boljše življenje…

 

POMEMBNO JE SPREJETI ODLOČITEV!

 

Ko ste končno ste dojeli, da ste v toksičnem razmerju, se morate odločiti, ali boste to sprejeli, ali pa boste ukrepali. Naslednji korak je sprejeti odločitev in oditi. Končno boste dojeli, kar so vam vaši prijatelji in družina dolgo časa namigovali. Iz toksične veze odidite in ne ozirajte se nazaj. Čas bo zacelil rane.

 

Čas je za spremembe in čas bo zacelil rane!

 

OSTANITE TRDNI IN ODLOČNI.

 

Ko ste se odločili, da je bilo dovolj, morate stati za svojo odločitvijo. Vaša ‘nekoč-boljša-polovica’ bo verjetno užaljena, vas bo krivila za vse slabo v vezi, morda postane celo agresivna in vas poskusi ustrahovati… pomembno je, da ostanete močni. Nikakor ne smete popustiti, drugače se boste znašli samo še v slabšem položaju kot ste bili prej. Zapomnite si, to odločitev ste sprejeli zaradi vas, za vašo boljšo prihodnost in za vašo srečo. Sedaj ste na življenjski poti do boljšega, srečnejšega življenja in to je prvi korak. Srečno!

 

MyNight.si

 


V moji bližini