Za dekleta | 10 načinov, da boste v življenju srečnejše!

Za dekleta | 10 načinov, da boste v življenju srečnejše!

Z leti lažje opazimo, da nekatere stvari, ki jih ali pa ne počnemo, sabotirajo našo čustveno blagostanje. V prispevku vam predstavljamo 10 navad, ki jih prakticirajo ženske, ki so srečne v življenju.

 

10 enostavnih načinov, kako postati srečnejše – ŠE DANES!

 

Ne recite ‘DA’, ko mislite ‘NE’.

Ta slaba navada naravno ubija vašo srečo. Če vas prijatelji zvečer povabijo na pijačo in se vam ne ljubi iti – ostanite doma. Če se konec tedna ne želite dobiti s fantom, ki ste ga spoznali preko Tinderja in razmišljate, da bi se, zgolj samo zaradi vljudnosti – potem ne. Zelo preprosto lahko vzbudite vaše boljše počutje že samo s takim ‘ne’ raznim povabilom, kjer je vaša podzavest že sama po sebi rekla ‘ammm… kaj pa če ne’.  No razen, če dobite nalogo v službi… potem raje naredite, kot vam je naročeno. 

 

Bodite velikodušne s komplimenti.

Če ste kdaj prejeli naključni kompliment – še posebej od osebe, ki je ne poznate – potem veste kako blagodejno take stvari vplivajo na vaš dan. Ne bodite sramežljive – če vam je naprimer všeč nov stil vaše sodelavke, ali pa kako se tisti dan veselo smeje, njen novi odnos do sveta – jo pohvalite! Samo ne bodite preveč vsiljive – ženske intuitivno pozna/mo/te razliko med pristnim nasmehom, pohvalo in predvolilnim obnašanjem naših vrlih vodij, kajne?

 

Kuhanje je zelo sproščujoče. Samo ne ‘kuhati’ zamer.

Zamere vas bolijo veliko bolj kot tistega, komur zamerite. Če gojite negativna čustva do določenih ljudi, bo pomenilo samo to, da se boste vi slabše počutili. Kakorkoli že, če osebo, ki ji zamerite, soočite in ji osebno razložite kaj ji zamerite, ali pa če ji (vsaj deloma) odpustite sami pri sebi, se boste počutili veliko bolje. Pomembno je, da se teh negativnih emocij rešite tako ali drugače.

 

Naključno izkazovanje prijaznosti.

Sosedom pustite rože na pragu s pripisom ‘z lepimi pozdravi od sosede _____’ . Sodelavcem prinesite krofe v službo. Pomagajte starejšim občanom čez cesto ali pa jim odstopite sedež na javnem prevozu… Vse te stvari niso nujno velikega pomena in vsekakor jih ne rabite obešati na velik zvon po družbenih omrežjih… Vendar še tako ‘majhne’ stvari vam lahko prinesejo ‘velike’ nagrade v obliki osebne sreče.

 

Srečne ženske ne govorijo o tem kaj želijo postati, ampak to preprosto POSTANEJO.

Nehajte že ob vsaki priložnosti razlagati, da želite biti dramska igralka, pisateljica, ali igrati kitaro. Vzemite vajeti v svoje roke.

Dramska igra? – dramska šola

Igranje kitare? – šola kitare (naprimer: https://www.facebook.com/Poucevanjekitare/)

Pisateljica? – hitro do najbližje knjižnice, preberite goro romanov, jih analizirajte in se preizkusite kot pisateljica.

Pomembno je samo to, da nehate govoriti o stvareh in se jih raje konstruktivno lotite. Dnevno si vzemite vsaj 1 uro za hobije oz. cilje, ki jih želite doseči. Stopite iz cone udobja!

 

»Lista hvaležnosti«

Morda se vam zdi smešno, da bi kaj takega počele… vendar je to ‘orodje’ zelo učinkovito za večjo osebnostno srečo.

Ko pridejo dnevi, ko ste čisto na dnu in nikakor niste zadovoljne s svojim življenjem, vzemite v roke papir in pisalo in si zapišite stvari, za katere ste hvaležne. Tudi če so totalno banalne v smislu ‘streha nad glavo’, ‘topli obroki’, ‘najboljša prijateljica, ki ji zaupam vse’… Zagotavljamo vam, da bo vaš dan lepši, svetlejši, saj boste videle, da le vse ni tako črno kot je videti na prvi pogled.

 

Prioriteta sem JAZ.

Srečni ljudje vedo, da je najpomembenjša stvar v njihovem življenju zdravje.

Mentalno, fizično in emocionalno.

Zato, kot dobri ‘gospodarji’ svojega življenja v zdravje tudi investirajo, pa naj bo to čas ali denar – kakorkoli – samo, da bodo sredstva delovala v smeri boljšega počutja, samopodobe, zdravja. Tudi, če ste ta mesec ‘kratki’ z denarjem – pojdite v gore. Svež zrak, sonce, čudoviti razgledi in prijazni mimoidoči bodo zelo pozitivno delovali na vas in na vaše počutje. Zapomnite si – ne morete pomagati drugim, dokler najprej ne pomagate sebi!

 

Zdrav odnos do denarja

Srečna dekleta imajo ponavadi tudi zdrav odnos do denarja. Redni prihodki, zadostni prihranki, čimmanj dolgov in nepotrebnih stroškov. ‘Zdrav’ bančni račun tudi pripomore k zdravemu počutju. Manj skrbi, manj gubic, manj neprespanih noči. Srečna dekleta ne dovoljujejo, da bi jim njihov bančni račun diktiral njihovo samozavest, ampak poskrbijo, da je obratno!

 

En kratek ‘pro tip’ iz uredništva portala Novi Podjetnik glede nepotrebnega zapravljanja:

‘Bolje imeti denarnico za 10 € in v njej 390 €, kot pa prazno denarnico za 400 €.’

 

Ne ozirajte se na to, kdo vas mara in kdo ne

Nikomur ni vseeno, kaj si drugi mislijo o nas. Res pa je, da so srečni ljudje med tistimi, ki jim je za to še najmanj mar. To seveda ne pomeni, da naokoli hodijo kot ošabni pavi in se šopirijo na vse konce… pomeni samo, da jim ni mar, če jih nekateri ljudje dojemajo kot take. Če vas imajo vsi radi, pomeni, da ali vi ali pa ljudje okoli vas niso iskreni in avtentični – kar pa je veliko čustveno breme, ki vsekakor ne prenese preizkusa časa.

 

Za nasvet vprašajte nekoga, ki mu zaupate in cenite. Same sebe.

Spraševati vsepovprek in vsakogar, ki ga poznate, kaj si misli o vašem fantu, vaši novi službi, novem hobiju in podobno je čisti nesmisel, ki vodi v nesrečo. Obstaja razlog, zakaj postanete defenzivni in se branite nekaterih nasvetov, saj jih velikokrat sploh ne potrebujete. Samo vi resnično veste, kaj želite. Nekateri ljudje vam bodo dali napačne nasvete samo zato, ker so nevoščljivi in si sami ne upajo lotiti določenih stvari, ki jih vi želite. Poslušajte svoj notranji glas!

 

 


V moji bližini