Victory of Sekret in poziv k boljšim časom | Ula Furlan & Jure Miklošič

Victory of Sekret in poziv k boljšim časom | Ula Furlan & Jure Miklošič

Leto, ki se je ravnokar prevesilo iz poletja v jesen, kar nam nakazujejo tudi temperature in vreme, ni bilo nič kaj prijazno do nas. Na splošno se je cel svet malodane ustavil in utrpel velik udarec. Največjega izmed vseh, verjetno občuti prav kultura.

 

 

V tem obdobju bi se v nekih normalnih časih veselo spominjali poletnih dogodivščin, romanc in vseh trenutkov, ki bi nam prinesli nasmeške v kotičke ustnic. Pa preplesanih noči, festivalov in najljubših glasbenikov, za katere so nas, lahko bi rekli, kar oropali s svojimi čudnimi pravili, ki temeljijo na predvsem na nesmislih, namesto da bi se oprli na znanstvena dejstva in priporočila strokovnjakov, ki se prav tako čudijo omejitvam, kakršna je minimalna razdalja od odra, sedežni red in med drugim omejitev do 50 ljudi na kulturni ali umetniški dogodek.

Če se zazremo po okolici, lahko vidimo, da imamo ravno v Sloveniji najbolj rigorozne zahteve za izpeljavo dogodkov. Zakaj, in predvsem, od kod takšne ideje vodilnim in odgovornim, si ne bi niti upali ugibati, mislimo pa, da lahko mirno trdimo, da je vsem jasno, kakšne nebuloze se dogajajo.

Le upamo lahko, da ne gre za politične igrice in za tem stojijo dobri nameni.

Kulturnik smo prav zato lahko upravičeno zaskrbljeni in le največji optimisti med nami, še verjamejo v luč na koncu tunela. Pravijo, da letos, če ne še velik del naslednjega leta, ne bomo več ustvarjali koncertov, prireditev, festivalov in zabav. Ne bomo ustvarjali kulture, ki definira narod in brez katere se vračamo nazaj v čase, ko se nismo zavedali, kaj kultura prinaša in kako esencialna je za obstoj in identiteto človeštva samega.

Trpi pa ne le kultura, temveč tudi marsikateri butični ustvarjalec, kreator in lokalna mala podjetja.

S tem smo se pri Boris Sound Systemu in glasbenem zavodu MASSIVE! odločili odzvati povabilu k dogodku, ki za nas ni prav vsakdanji.

 

Zato 1.10.2020 podpiramo znamko WearCrap in z Boris Sound Systemom ozvočujemo in glasbeno opremljamo modno revijo s prizoriščem v Ljubljani, natančneje na vrtu lokala Lepa Žoga v Šiški.

Za glasbemo spremljavo in podoro bodo poskrbeli Ghet, Sarah al Saleh aka Sahareya in MarkaSan.

 

Zaradi omenjenih omejitev glede druženja celotno prireditev selimo in predvajamo tudi preko spletne platforme Twitch – https://twitch.tv/bignose_si/profile,  za kar skrbi BigNose Ent. Rezervacije za željne gleda na licu mesta so možne za pultom Lepe Žoge. Več informacij dobite najdete na Facebook naslovu – https://www.facebook.com/events/3868903569793074/

 

Sicer pa je WearCrap znamka unikatno izdelanih oblačil, katere načela so kreativnost, uporabnost in vzdržljivost. Predvsem pa je poslanstvo WearCrap-a opozarjanje na odnos do sveta, narave, uporabno vrednost stvari in materialov, reciklaža in trajnostno oblikovanje.

Alja Drame – oblikovalka

 

Oblikovalka in idejna vodja znamke, Alja Drame, je prepričana, da je vsak človek unikat, zato noben kos njene kolekcije ni enak, nabor oblikovalskih kosov je razgiban, sporočilno pa vedno bolj idejno okoljsko in družbeno ozaveščajoče naravnano.

 

https://www.facebook.com/wearcrap/

 

Idejni koncept modne revije bo umetniško modni komentar na hitro modo, za izhodišče pa smo si vzeli eno odmevnejših znamk in njihove legendarne zasnove modnih revij Victoria’s Secret.

 

Ja, angleska krila bodo, a ne takšna, kot ste jih vajenih. Ja, manekenke bodo, a ne takšne, kot ste jih vajeni. Ja, glasbeno pa bo glasno, kakovostno, izbrano, z dušo in ljubeznijo. Kot običajno.

 

Revijo znamke WearCrap smo zaradi idejne rdeče niti poimenovali Victory of Sekret. In VICTORY of SEKRET je in bo prav poseben dogodek, saj bomo tam skupaj s »Crapom« ozaveščali o boljšem jutri. Že danes. Pristavili bomo svoj kotliček (beri zvočnike) in tako podprli projekt, v katerega trdno verjamemo.

 

Pripravila: Ula Furlan in Jure Miklošič


V moji bližini