Opis

Plesno društvo The SwingBrats sestavlja skupina plesalcev in plesalk, ljubiteljev swing glasbe in plesa. Namem društva je širiti Swing plesno sceno in nad plesom navdušiti čim več ljudi v Mariboru in okolici.

Že od samega nastanka leta 2008 društvo prireja redne tedenske plesne večere v Jazz klubu Satcmo in v restavraciji Leon ter drugih klubih, s katerimi plesalcem in gostom lokala ustvarimo sproščeno in živahno vzdušje 20ih, 30ih in 40ih let preteklega stoletja. Občasno poskrbimo še za kakšno dodatno popestritev plesnih večerov s predstavitvami, animacijami ali skupinskimi koreografijami.

Ob plesnih večerih redno organiziramo tudi plesne tečaje in delavnice. Tečaji so prilagojeni različnim nivojem, od popolnih začetnikov pa do naprednejših plesalcev. Učimo najpopularnejše zvrsti Swinga, kot so Lindy Hop, Boogie Woogie, Six ount, Balboa in podobne.

Enkrat letno, na kar smo v društvu tudi najbolj ponosni, organiziramo dva posebna ogodka, novoletni TSB Cabare ter Maribor Swing Festival (MSF). Prvi je zaključna letna produkcija društva, na kateri lahko kdorkoli, ki si to želi, za 3 minute zavzame oder in predstavi svojo povsem poljubno točko (plesno ali neplesno), drugi pa največji štajerski Swing festival ob Dravi, katerega letos prirejamo že šesto leto.

Cabare je običajno poln kreative, smeha in sladke inovativne kulinarike ter se zaključi z velikim plesnim večerom, festival pa z mednarodno udeležbo poteka 4 dni in ponuja plesne delavnice z najboljšimi slovenskimi in mednarodnimi učitelji, plesne večere z živo glasbo ter nekaj turističnega programa za spoznavanje z Mariborom.

Ob vseh zgoraj naštetem pa organiziramo še številne mini delavnice, razne izlete in razna plesna in neplesna izobraževanja.

Društvo se povezuje in sodeluje tudi z lokalno glasbeno sceno, npr. SwingTonesi in Jazz Ladies, pa društvom KUD Coda ipd.

Društvo danes šteje preko 100 aktivnih plesalcev iz vseh štajerskih koncev in krajev, ki nas povezuje ljubezen do swing glasbe in plesa. Swing imamo radi, ker je zabaven, igriv, preprost, energičen, divji, nežen in še kaj. Plesne zvrsti in glasba iz začetka preteklega stoletja so nepopisno obogatili naša življenja in uživamo ob misli, da nas je vsako leto po malem več in več .. in več.

Pridruži se nam in bodi tudi ti del te prečudovite plesne zgodbe, bodi tudi ti »SwingBrat«! 🙂

Pretekli dogodki

 • NOV začetni tečaj Swing plesa v Mariboru 2020!

  Več
 • Swing plesni večer na Ptuju

  Več
 • Predbožični rock’n’swing

  Več
 • Decembrsko swingrajanje

  Več
 • NOV Začetni tečaj swing plesa na Ptuju!

  Več
 • Halloween swing plesni večer v klubu Wetrinsky

  Več

Lokacija