Dodatne informacije

  • Klima
  • Parkirišče
  • Prostor za kadilce
  • Razgled
  • Romantična atmosfera
  • Terasa
  • Večje skupine
  • WiFi

Opis

Stolp strelcev prevzame vsakogar, ki vstopi v njegov objem. Snovalci tega tako imenitnega prostora nad mestom, so si dali duška v ustvarjalnosti, si vzeli veliko časa in umetniške navdušenosti. Ponesel jih je val ustvarjalne energije in vznesenosti, a hkrati s tem občutek za odgovornost do pomembnosti in veličine prostora, preimenitne arhitekture, prelepih poslikav in prostora samega. Snovanje se je seveda začelo pri, kje drugje, kot pri kulinariki, kjer nam je podal svojo roko in znanje dr. Janez Bogataj in gospa Jožica Drobnič, vse skupaj pa je strokovno zaokrožil in se pod vsakim krožnikom podpisal, vodja kuhinje »chef« Strelec, gospod Igor Jagodic. Ponudba nove restavracije Strelec je mišljena kot kulinarično križišče med Alpami, Jadranom in Panonijo in hkrati kot presek preteklosti s sedanjostjo. Namen, želja in vizija je obuditi kulinariko naših prednikov in spet oživiti prostor in nekako preplesti to kulinariko iz preteklosti z gurmanskimi presežki v sedanjost, ponuditi domačim in tujim gostom ščepec grajskih jedi, vonj starih časov ter zbuditi nostalgijo po srednjeveški kulinariki, a vse to na seveda sodoben, a hkrati brezčasen način. Tako v pripravi kot videzu ter načinu ponudbe in streženja. V ta prelepi zgodovinski objekt, ki ga navdihuje svoja zgodba in pripovedke tu pričujočih poslikav Borisa Kobeta, bo Kaval Group z vsem spoštovanjem in veliko odgovornostjo do tega posebnega prostora nad mestom, Ljubljanskega gradu, opremil Restavracijo tudi s čudovita, prav posebno opremo; unikatnim pohištvom oblikovalca Tonija Kancilje, učenca priznanega Oskarja Kogoja, v izdelavi mojstra lesa gospoda Mitje Bolčiča, ki že tretji rod nadaljuje znanje, ljubezen in spoštovanje do lesa in mojster oblikovalec g. Oskarja Kogoja, s svojimi rajskimi pticami, za katere se zdi, kakor da bi ravnokar poletele iz poslikav na stenah, da bi še dodatno ozaljšale prostor in ga dvignile do neslutenih višav.
Zapisana misel g. Tonija Kancilje, zaokrožuje vse kar je zbranega v Restavraciji Strelec….arhitektura, oblika, material, prostor….ki so se spojili v eno in ustvarili posebno in trdno vez med vsem ustvarjenim in skupaj z ustvarjalci prepletli tehnologijo in poezijo, tradicijo in vizijo…
»Oblika se iz niča porodi, oživi in postane obličje. Govori o naši preteklosti, sedanjosti ter preroško vidi v prihodnost. Snovanje je kakor stvarjenje, ki nastopi, ko v univerzumu obveljata red in oblika. V ustvarjanju je moč kreacije in duh sleherne civilizacije. » (Toni Kancilja)

Restavracija Strelec / Kaval Group / Ljubljanski grad

Pretekli dogodki

Lokacija