Dodatne informacije

  • Dostop za invalide
  • Klima
  • Najem prostorov
  • Parkirišče
  • Prostor za kadilce
  • Razgled
  • Terasa
  • Večje skupine
  • WiFi

Opis

Pušn šank ‘Pr Tini’se nahaja v Dobrovi, v bližini Šmartinskega jezera in je odlična postojanka za vse, ki si želijo odpočiti od mestnega vrveža in se ohladiti na pijači. Šank se nahaja ob poti, ki vodi do jezera, in ni bil del državnega prostorskega načrta.

Družinska dejavnost Črepinškovih je bila primarno usmerjena v kmetijstvo. Projekt »Šmartinsko jezero,« ki je v domeni občine Celje, je ljudem, ki živijo v bližnji okolici Šmartinskega jezera, ponudil različne izzive in priložnosti. Družina Črepinšek je izkoristila lokacijo svoje kmetije in se začela ukvarjati z gostinstvom. Na tej kmetiji je obstajal »pušn šank« že kar nekaj generacij nazaj, ko še ni bilo jezera in ko še ni bilo tako urejene cestne infrastrukture kot je sedaj. Dvesto let staro kmečko hišo so že kar nekajkrat obnovili in še vedno kaže podobo velike kmečke hiše, ki je nekako sinonim za veliko kmetijo. Tako se je porodila ideja, da bi na kmetiji ponovno zaživel »pušn šank«, kar jim je tudi uspelo.

Ponudba obsega domačo hrano in pijačo, najem prostorov za piknike, za otroke pa so urejena igrala. Obiskovalcem je na voljo tudi uporaba brezžičnega interneta.

Tukaj se odvija od leta 2012 tradicionalni kmečki praznik oziroma t.i. kmečke igre.

Kmečki praznik organizirata Govedorejsko društvo Celje in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) – zavod Celje. Na tej prireditvi se tradicionalno srečajo govedorejci in si izmenjajo rejske izkušnje.

Tradicionalne kmečke igre so vsakoletni dogodek, kjer potekajo tekmovanja v različnih panogah, obiskovalci pa se lahko zavrtijo tudi ob dobri narodnozabavni glasbi. Praznik se začne odvijati že zjutraj (ob 10. uri) s pečenjem vola, nadaljuje pa se s tekmovanjem z BCS kosilnicami, blagoslovom traktorjev, popoldan po 15. uri pa so na sporedu kmečke igre (različna društva se pomerijo v košnji, spravljanju sena, igrah presenečenja). Organiziran je tudi srečelov, po uradnem delu pa se nadaljuje veselica z ansambli pozno v noč.

Od leta 2010 prirejajo vsako leto tudi kresovanje, ki velja za eno izmed najbolj obiskanih prireditev v Celju. Vsako leto je poskrbljeno za dobro glasbo, vstop pa je brezplačen.

Tudi med letom je poskrbljeno za pestro dogajanje (npr. kostanjev piknik, ogled nogometnih tekem, zabava za noč čarovnic, koruza piknik itd.). Pušn šank ”Pr’ Tini” je odprt vse dni v letu, razen za božič.

Pretekli dogodki

Lokacija