Opis

Vsak torek (od oktobra do konca maja) so otroci vabljeni na pravljično urico z ustvarjalno delavnico. Predšolski otroci v medvoških vrtcih sodelujejo v bralni znački za najmlajše Medvodko bere. Starejši otroci pridno rešujejo mesečno knjižno uganko, poleti pa sodelujejo v projektu Mestne knjižnice Ljubljana Poletavci – poletni bralci. Poleti in v decembru knjižnica organizira ustvarjalne delavnice za otroke. Vsako leto nas obiščeta Miklavž in dedek Mraz.

Vsako prvo sredo v mesecu na potopisnem večeru v knjižnici gostujejo popotniki, ki obiskovalcem pričarajo duh dežel, ki so jih obiskali. Vsak tretji četrtek v mesecu je Knjižni večer na sotočju s Tilko Jamnik, na katerem izžrebajo tudi nagrajence bralne značke za odrasle Beremo na Sotočju.

V knjižnici gostujejo razne razstave, predvsem okoliških ustvarjalcev, šol in vrtcev, predstavitve knjig, literarni večeri, predavanja in kulturni večeri, ustvarjalne delavnice ter še kaj. Marsikdo pride posedet v čitalnico in v miru prebere časopis ali revijo.

O vseh dogodkih lahko obiskovalci dobijo informacije v mesečnem koledarju prireditev Knjižnice Medvode, na knjižnični spletni strani, v mesečniku Sotočje, na spletni strani Turistične zveze Medvode ter na videostraneh TV Medvode. O nekaterih dogodkih pa obveščamo tudi v programu Radia Sora. 

Pretekli dogodki

 • Beletrinini trubadurji: Slavko Pregl

  Več
 • Beremo in ustvarjamo z Jadranko: Živalice za materinske domove

  Več
 • Okno v svet pravljic: virtualna pravljica

  Več
 • Razstava slik Tine Sekelez in Žive Štih: Anomalija

  Več
 • Beletrinini trubadurji: Feri Lainšček v Medvodah

  Več
 • Pravljična ura in ustvarjalna delavnica

  Več

Lokacija