Dodatne informacije

  • Klima
  • Najem prostorov
  • Romantična atmosfera
  • Terasa
  • Večje skupine
  • WiFi

Opis

Leta 2012 smo na Cankarjevem nabrežju v stari Ljubljani odprli francosko slaščičarno Fetiche Patisserie. V modernem, a minimalno opremljenem ambientu vam postrežemo s pravimi francoskimi specialitetami: priljubljene makarone, čokoladne ali kavne eclerje in druge klasične francoske sladice. Sveže pečene rogljičke, kot jih lahko najdete v pariških pekarnah, za vas dnevno pripravlja japonski slaščičar Hatase Toshihiro, ki je svoje znanje in dolgoletne izkušnje nabiral prav v francoski prestolnici.

Posebnost naših slaščic je v njihovi pripravi, saj so vse sestavine naravnega izvora, brez dodatnih konzervansov, umetnih barvil ali praškov.

V poletnih mesecih poleg sladic nudimo pestro izbiro sladoledov, ki jih po lastnih recepturah pripravljamo samo iz naravnih sestavin.

Naši sadni sladoledi ne vsebujejo mlečnih izdelkov, temveč le sveže sadje ali 100% sadne pireje, ki jih uporabljamo predvsem za eksotične okuse, kot je na primer mango, ki je bil leta 2013 najbolj priljubljen okus.

Sladoledi, narejeni na mlečni osnovi, vsebujejo polnomastno mleko in ekološko predelano smetano iz bohinjskih hribov.

Sladoledom z oreščki, pri izdelavi katerih uporabljamo le najbolj priznane, kot sta pistacija iz Sicilije in lešnik iz Piemonta, dodajamo prave rumenjake.

Pravi specialiteti pa sta tudi sladoled z okusom 80% čokolade, saj je narejen iz francoske čokolade Valrhona in ne vsebuje kakava, ter sladoled z okusom prave tahitijske vanilje.

Seveda ne smemo pozabiti na črni sezam, gorgonzolo z orehi in zeleni čaj ter nekaj izbranih okusov, ki vam jih nudimo skozi vse leto. V lični embalaži lahko sladice ali sladoled odnesete tudi s seboj.

Pretekli dogodki

  • Hostnik pa Krečič // Mala terasa sredi Ljubljane

    Več

Lokacija