Opis

Smo Cubana Ljubljana – plesna družina, kjer se zlijejo srčnost, toplina, humor, avtentičnost in super pedagogika.
Smo izjemno zvesti kubanskemu stilu in odnosu do plesa. Z nami se naučite plesati avtentično, zvesto koreninam, ter upoštevajoč evolucijo kubanske salse, po pristopu, ki smo ga razvili skupaj z vodilnimi plesalci in učitelji s Kube. Kubanska salsa je ulični ples, zato smo v učenju striktni, kjer je to potrebno, ter vam damo svobodo, kjer jo ples zahteva.
Naš plesni pedagoški pristop je mešanica humorja in naše, z leti razvite zelo sistematične razlage gibanja, katere namen je, da nihče ne ostane “lesen”, hkrati pa tudi ne preveč resen Naše učenje je prepleteno s kubansko kulturo: našimi anekdotami s Kube, igranjem na glasbila, razlagi kubanske zgodovine, ter učenju kakšne kubanske besede.
Učenja plesa se lotevamo precej drugače, kot ostale plesne šole. Pri nas se ne boste naučili gore figur ter plesnih kombinacij, ampak raje na preprost način izražati čustva, se dobro povezati s partnerjem, ter tesno povezati z glasbo.
Verjamemo v raznolikost mnenj in bogastvo drugačnosti, zato vam med letom pripeljemo v Ljubljano odlične tuje pedagoge kubanskih plesov na redne sobotne delavnice (Sabado Especial), ter na naš vsakoletni aprilski plesni festival Manana Ljubljana.
Izobražujemo se preko individualnega dela z najboljšimi svetovnimi pedagogi kubanskih plesov (Luis Chacon, Fredy Garcia Batista, Nano Hechavarria Ulloa, Anja Ivana Ilić, Ivan Jovanović, Nemanja Lazović, Nikola Medić, Yeni Molinet, Los Muñequitos de Matanzas, Yanek Revilla, Isaias Rojas Ramirez, Yusimi Moya Rodriguez, Anier Sanchez Sandoval, Maye in Asdrubal…) ter obiskov ključnih afrokubanskih festivalov na svetu.
​Vsaj enkrat letno skupaj z našimi tečajniki obiščemo našo obljubljeno deželo: Kubo, kjer se intenzivno izobražujemo o plesih, glasbi, glasbilih ter kulturi nasploh, da bi to znanje prenašali naprej. Občasno obiščemo še zahodno Afriko, kjer raziskujemo korenine kubanskih plesov še globje, tam, kjer se je vse začelo
Nismo profitno orientirani – prenos kubanske kulture in plesa na čimvečje število zanesenjakov, s katerimi se lahko v tej zabavi družimo, je naša primarna misija in veselje.
Kaj še čakaš? Pridi med nas !

Pretekli dogodki

 • Noche de Cuba (poletna open-air salsa zabava)

  Več
 • Začetni intenzivni tečaj reggaetóna (3 poletni termini)

  Več
 • CALLE CUBA (ulični festival brezplačnih delavnic in zabave)

  Več
 • Tečaj SALSE za začetnike (pridite sami ali v paru)

  Več
 • Tečaj SALSE za začetnike (pridite sami ali v paru)

  Več
 • Intenzivni tečaji salse za začetnike (vsak teden julija+avgusta)

  Več

Lokacija