Dodatne informacije

 • Najem prostorov
 • Parkirišče
 • Razgled
 • Romantična atmosfera
 • Večje skupine

Opis

Novo, drugače, okusno, osvežilno, navdihujoče – duši in brbončicam. Brkati som, zelen kotiček s kavarno za druženje ob Šmartinskem jezeru.

Brkati som pri igralnem parku Šmartinsko jezero je pobuda in naložba celjske občine, za vsebine pa skrbi Celjski mladinski center, ki del svojih programskih aktivnosti prenese ob Šmartinsko jezero in s tem obiskovalcem ponudi dodatne vsebine s področja kulture, športa, pa tudi kulinarike in različnih prostočasnih aktivnosti.

Od petka do nedelje so popoldnevi v Brkatem somu obarvani s pestrim dogajanjem, ki je dostopno vsakomur. Družinski popoldnevi so zapolnjeni z gledališkimi predstavami, otroškimi eko delavnicami, organizirajo se praznovanja rojstnih dni v naravi. Ob Šmartinsko jezero je prenesen tudi del kulturnega programa, ki se izvaja v mladinskem centru.

S kulinaričnimi dobrotami, tudi ekološko pridelano hrano, se predstavljajo različna društva, gostinci, šole in posamezniki. Tako se del Somovega gozdiča tu in tam spremeni tudi v tržnico različnih izdelkov.

Ideja za ime Brkati som se je utrnila na celjski občini in bila prav to, kar so v Celjskem mladinskem centru, ki upravlja z Brkatim somom, iskali. Želeli so namreč, da ime povezuje jezero in njegovo zgodovino, da ima kulturno izročilo in bogato vsebinsko sporočilo.

Deloma pa so se želeli navezati tudi na legendo o pesojedem somu, ki je predstavljena v Hiši legend Celje. Z brkatim somom so namreč povezani številni miti in verovanja, nastopa pa tudi kot ključna literarna oseba v Jalnovih Bobrih.

 

 

 

Delovni čas je prilagojen sezoni in je sledeč:

APRIL, SEPTEMBER in OKTOBER
petek: 15.00-20.00
sobota: 10.00-20.00
nedelja: 10.00-18.00
MAJ in JUNIJ
ponedeljek – četrtek: 15.00-22.00
petek – nedelja: 10.00-23.00
JULIJ in AVGUST
ponedeljek – nedelja: 10.00-23.00

V preostalih mesecih organiziramo posamezne dogodke, ki so pravočasno najavljeni na FB strani.

V primeru slabe vremenske napovedi je Brkati som zaprt.

Brkatega soma je možno tudi najeti.

Pretekli dogodki

 • Petkovi ritmi pri Brkatem Somu!

  Več
 • Degustacija staranih rumov (z Majdo Debevc)

  Več
 • Gin ob jezeru – degustacija z Majdo Debevc

  Več

Lokacija