Opis

Zvezda je v dolgih letih svojega obstoja ustvarila prostor, ki je na atraktivni lokaciji med parkom Zvezda in ljubljanskim Tromostovjem postal najprej pojem za kavarno, ki poleg izjemnega klasičnega kavarniškega programa ustvarja tudi poseben prostor druženja. Ljubljani je Kavarna prinesla nova merila tako glede kakovosti in inovativnosti sladic in sladoledov kot tudi glede odnosa do gostov, saj zna prisluhniti in se odzivati na njihove želje in tudi življenjske navade.

V letu 2011 se je Kavarni pridružil še Bistro, ki gostom prinaša lahkotne, zdrave in okusne jedi, primerne za obrok med delovnim časom oziroma v času kosila, vrsta slastnih prigrizkov pa tekne tudi ob dobrem kozarcu vina na popoldanskem ali večernem klepetu s prijatelji.

V letu 2012 je kot prostor prijetnih in prijaznih nakupov zasijala še ena zvezda Deli, v katerem lahko nakupovalne košarice polnite s sladkimi dobrotami Zvezdinih slaščičarjev, dišečimi rogljički, makroni in ostalimi prigrizki iz jutranjega programa ter različnimi specialitetami kuharjev bistroja Zvezda.
Deli se je rodil predvsem zaradi pozornosti in večjega udobja gostov kavarne Zvezda. Vse več je namreč tistih, ki bi želeli slastne Zvezdine sladice odnesti domov, naše osebje pa je težko hkrati kakovostno postreglo goste, ki so prišli posedet v Kavarno, in tiste, ki so prišli sladice kupit za seboj. Zamisel, da odpremo poseben prostor, ki bo namenjen samo nakupu sladic in drugih Zvezdinih dobrot, se je rodila iz naših spominov na delije po svetu ter iz želje, da gostom in prijateljem zagotovimo še prijaznejše in kakovostnejše storitve.

Konec leta 2015 je Kavarna Zvezda dobila svoje mesto v častitljivi in osrednji kulturni ustanovi Narodni galeriji.

Nova Kavarna Zvezda je odgovor na potrebe obiskovalcev Narodne galerije, ki želijo ogled umetniških del združiti s postankom ob dobri kavi ali čaju, izbranih sladicah in v miru ter prijetnem vzdušju zbrati vtise iz ogleda stalne zbirke ali tematskih razstav v Narodni Galeriji.

 

Leta 2017 pa je Zvezda odprla tudi lokal v Pirano, na čudovitem Tartinijevem trgu!
Vabljeni na okusne slaščie izpod mojstrskih rok!

Pretekli dogodki

  • Grajski praznični sejem // Castle Festive Fair

    Več

Lokacija