Ukrepstival | 26. 5. – 28. 5.

Ukrepstival | 26. 5. – 28. 5.

Morda smo ob vsej noriji, ki se odvija te dni, malo pozabili na situacijo, ki se je in se še dogaja. O COVID-19 ne bomo izgubljali besed, radi bi le opozorili na težavo, ki jo povzroča vsem, ki smo vpleteni v glasbo sceno. Večina se vas že vrača na delovna mesta, vrtovi gostinskih obratov so prepolni in med vračanjem v »normalne« tirnice morda pozabljamo na ljudi, ki so leta in leta skrbeli, za vašo sprostitev med konci tedna, med vožnjo do službe in iz nje, med vsakodnevnimi opravili, … ljudje, ki so postali samoumevni, a brez katerih bi bilo po svetu veliko manj veselja in radosti.

Glasbeniki še kar ne vedo, kaj jim prinaša jutri. Še kar se ignorirajo njihovi klici na pomoč in pozivi po razjasnitvi zadev. Ne le glasbeniki! Zato, da vidite glasbenika na odru, stoji za odrom kopica ljudi, ki so prav tako, če ne še bolj prizadeti v tem položaju. Osvetljevalci, studijski delavci, odrski delavci, tonski mojstri, ozvočevalci …
Smo pa sklenili, da ob nastali situaciji tudi mi, sprejmemo svojevrstne UKREPE in za skupno dobro ponudimo še svoje PAKETE POMOČI.

Za vas 14 nastopajočih, 9 ur glasbenega programa in 3 dnevni spletni festival.. Za nas pa vaša pozornost, naklonjenost in podpora.

 

 

Tudi pri našem kolektivu smo več kot le občutili vse ukrepe in omejitve. Strinjamo se, da je zdravje na prvem mestu in da je potrebno biti potrpežljiv, a nerazumno odlašanje z nadaljnjimi omejitvami je privedlo do situacije, ko ne vemo, kako naprej. Edina situacija, ki nam preostane je razprodaja opreme, kar pomeni konec naše poti. Predno smo se primorani odpovedati sanjam, se obračamo na vas! Naše prijatelje, s katerimi smo preživeli neštete zabavne urice širom Slovenije in Balkana.

 

Naša moč, naš glas in naš način je GLASBA!

 

Prav z njo bi vas radi pozvali k našemu naslednjemu dogodku, ki ga pripravljamo za vas, nas in vse, ki so v podobnem položaju kot mi. Naj se sliši nas glas in naš poziv k boljšemu jutri za glasbo in kulturo. Vabljeni, da se nam pridružite na Ukrepstivalu.

Vedno smo stremeli k največji kvaliteti ter vedno smo želeli le najbolje in to vam prinašamo tudi tokrat! V zahvalo in podporo se nam bodo v delavnici in na vaših zaslonih pridružili nekateri glasbeniki s katerimi smo sodelovali skozi leta in za kar smo jim iskreno hvaležni.

 

 

V prvem paketu ki vam ga predstavljamo, lahko pričakujte popotovanje skozi elektronsko glasbo in pravo »rejv« vzdušje, ki ga tako nestrpno pričakujete in pogrešate. Občutek, kot da ste v vašem najljubšem klubu, ravno na vrhuncu zabave in z mislijo o »afterju«, torej popolnem vikendu, prežetem s plesanjem in še čem, vam bodo pričarali:

Niplodok Live! (Kvalitat)
Mayell (LuckIsOn)
Valentino Kanzyani (LuckIsOn)
– VJ: BEAM TEAM

 

V drugem paketu nadaljujemo z glasbo, ki je verjetno spremenila svet kot še nobena poprej. Glasbo, ki prinaša sporočila iz ulic v vaše zvočnike in domove. Čas je, da ponovno oblečete »baggyje«, vrzete kapuco prevelikega »hoodyja« čez glavo, obujete tiste »swag superge« in zarimate z nami v družbi poznanih predstavnikov slovenske hip-hop scene. Z vami za nas in z nami v delavnici za vas bodo:

SunnySun (Big Nose Ent.)
EMKEJ (Wudisban Records)
KLEMEN KLEMEN
Rak3ta
– VJ: knnz, cute agression, Mark Caserman (V2V)

 

Zadnji, tretji paket bomo posvetili glasbi, zaradi katere smo začeli pot, ki smo jo poimenovali Boris Sound System. Je že res, da je sound system kultura obstajala že predno se je rodil reggae in vse podzvrsti, ki so sledile, a prav reggae kultura je kriva, da se je »naša« kultura razvila na vse kontinente. Brez reggae glasbe pač ne moremo! Za to smo vam ta dan pripravili pravo poslastico, za katero bodo poskrbeli:

 

– Anina,
– Ziggi Mastah (Dubtafari Sound),
Haris Pilton,
DubDiggerz (DeepEnd)
– VJ: 5237

Ukrepstival se bo predvajal preko YouTube kanala Reggae Box naša želja pa je, da bi razširimo novico okoli druženih omrežij in se povežemo vsi ljubitelju glasbe in kulture. Naj se sliši naš apel, ne le za boljše dni za nas, temveč za vse, ki stojijo z nami! Vse informacije in podrobnosti o dogodku najdete na Facebook povezavi do dogodka UKREPSTIVALà

 

https://www.facebook.com/events/2507137856264234/

 

Veseli bomo vsakega prispevka, donacije ali nakupa našega promocijskega materiala s katerim nam lahko omogočite možnost, da skozi našo glasbeno pot, prispevamo k boljšemu jutri.

Donirate lahko že sedaj na povezavià paypal.me/pools/c/8pdvE2lRr2 ali pa med samim festivalom. V zahvalo smo pripravili tudi darila in naš promocijski material, ki ga bomo razdelili med vse, ki boste z nami v živo. Več o tem najdete na Facebook dogodku.

 

 

Vi lahko ustvarite boljši jutri za glasbenike! Od vas je odvisno, kakšne bodo vaše zabave, ko se stanje normalizira. Vi morate podpreti domačo kulturo!

 Če ne vi, kdo?

 

Jure Miklošič – organizator

 


V moji bližini