SPOZNAJTE ENO NAJBOLJ ZANIMIVIH SLOVENK

SPOZNAJTE ENO NAJBOLJ ZANIMIVIH SLOVENK

SPARTAN RACE SLOVENIA – 22. – 24. 5. 2020 @ Kranjska Gora

Diplomantka Berkeleya in Stanforda ter naša edina ultratekačica in tekmovalka v tekih z ovirami najvišjega svetovnega ranga je ambasadorka izziva Spartan Race Slovenia, ki ga bo maja prvič gostila Kranjska Gora.

Rekorderka in ena najboljših ultratekačic na svetu bo v Sloveniji v živo na voljo za medijske aktivnosti le od 21. do 25. oktobra.

 

Rea Kolbl | Spartan Race 

»Aktivnosti na prostem zbližujejo ljudi: vikend bojevnike in profesionalne športnike, ljudi iz različnih okolji, poklicev, telesnih tipov in zanimanj. Rada bi navdahnila ljudi, da se premaknejo ven, v naravo, da se mi pridružijo v hribih in tekmovališčih: peš, na kolesu, smučkah … in, da naslednja generacija žensk pokaže, da ‘po žensko’ pomeni trdno, hitro in močno.« – Rea Kolbl

28-letna Ljubljančanka REA KOLBL, ki že desetletje živi v ZDA, je edina slovenska tekmovalka v tekih z zaprekami na najvišjem svetovnem nivoju.

V mladosti je trenirala gimnastiko, osvojila naslov državne prvakinje in bila do najstniških let reprezentanka. Po bežigrajski gimnaziji je končala študij astrofizike na Berkeleyu, že pri 22. letih objavila prvi znanstveni članek v reviji Science, predlani pa zaključila podiplomski študij na Stanfordu. V ZDA je vzljubila tek, kolesarjenje, smučanje, na sploh pa rada preizkuša nove stvari in raziskuje svet.

Že med leti 2012 in 2016 se je uveljavila kot ‘trail’ tekačica na razdaljah od polmaratona do 50 milj ter postavila rekorde več prog. Potem pa vzljubila še gorske teke (skyrunning) in teke z zaprekami (obstacle course racing – OCR), še posebno izzive iz serije Spartan Races, ki so eden najhitreje rastočih športov in že trkajo na vrata olimpijske družine, tudi tam pa sodi v svetovni vrh.

Rekorderka in ena najboljših ultratekačic na svetu – Rea Kolbl

Predlani je diplomirala na Stanfordu, se preselila v Colorado in se povsem posvetila športu. Od takrat niza zmage na razdaljah od 5 milj do 24 ur, teče ultramaratone, stopničke osvaja v gorskem kolesarstvu, v tekih z zprekami nad 30 milj pa je nepremagljiva. »Najraje tečem, smučam, kolesarim in plezam v hrib – na vrhove z epskimi razgledi. Daljša kot je razdalja, raje se je lotim in še vedno iščem svoje skrajne meje vzdržljivosti,« pravi naša šampionka.

 

Edina slovenska tekmovalka v tekih z zaprekami na najvišjem svetovnem nivoju.

 

 SPARTAN je ena svetovno najbolj znanih športnih znamk ter ikoničen format tekov z ovirami (obstacle course race), ki jih gostijo najbolj privlačne destinacije na svetu, slovi pa tudi po visoki kakovosti organizacije. S čez 200 tekmovanji letno je eno največjih športnih gibanj ter skupnosti tekmovalcev, ki jih povezuje strast do gibanja, novih izzivov in premikanja lastnih meja. Vse to v atraktivni obliki združuje Spartan Race, prvi dogodek te prestižne serije v Sloveniji pa bo od 22. do 24. maja 2020 gostila Kranjska Gora.


V moji bližini