Spletni koncert v živo  Vlado Kreslin POjEZIJE z akustično zasedbo Mali bogovi

Spletni koncert v živo Vlado Kreslin POjEZIJE z akustično zasedbo Mali bogovi

Koncert Vlada Kreslina “POjEZIJE” bo natanko tak, kot si ga želite ob kulturnem prazniku. Topel, glasbeno-literarni večer Ježkovega nagrajenca z intimnejšo, akustično zasedbo Mali bogovi ter unikatnim prepletanjem Kreslinove in Prešernove poezije.

8. februar ob 20h

 

foto: Mija Koprivc

foto: Mija Koprivc

 

Letošnji kulturni dan prinaša koncert Vlada Kreslina, kakršnega še niste doživeli. Tokrat boste še posebej prišli na svoj račun vsi, ki sta vam blizu tako naš najbolj sloveči pesnik, kot tudi poetični rocker prekmurskih ravnic, saj bo rdeča nit večera iskanje sorodnih sporočil v opusu velikana romantike in sodobnega barda, ki sta vsak na svoj način zaznamovala slovensko kulturo in Slovence.

Glasbeno-literarni nastop POjEZIJE Vlada Kreslina bo avtorja predstavil v najbližjem kadru doslej. V intimnem večeru se bodo ponarodele uspešnice izmenjavale s starimi komadi, ki jih niste slišali že celo večnost, glasbo pa bo prekinjal izzivalen preplet Prešernove in Kreslinove poezije. Tako blizu Kreslinu še niste bili – in če zamudite ta večer, tudi ne boste!

 

 

“Po vseh teh dolgih muzikantskih letih, ko sem igral na majhnih in velikih odrih, sam in z velikimi orkestri, v majhnih vasicah in velemestih, doma in po svetu, za kralje in berače, nisem pričakoval, da me lahko še kaj preseneti  – in glej, zmotil sem se! Pred mano je koncert, kot ga še nisem imel; na nek način najbolj intimen, čeprav brez publike, ki bi jo videl, slišal, jo začutil … jo bom pa slutil in pel in igral zanjo.”

 

VSTOPNICE ZA KONCERT
https://tretjioder.si/trgovina/koncert-vlado-kreslin-pojezije/

 

 

O VLADU KRESLINU

Vlado Kreslin je eden najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih avtorjev/izvajalcev. Skoraj ponarodelih je kar precej njegovih pesmi, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.

V osemdesetih je deloval v rock bendu Martin Krpan, ki je prenehal delovati po nastopu na ljubljanskem koncertu Boba Dylana, leta 1991. V devetdesetih letih je s svojo Beltinško bando povzročil pravi preporod slovenske ljudske/etno glasbe. Približal jo je mlajšim generacijam, hkrati pa demarginaliziral in rehabilitiral prekmursko narečje. S skupino Mali bogovi in Beltinško bando je združil včeraj in danes.

Izdal je 28 albumov, nekaj pesniških zbirk, nastopal v več filmih in gledaliških predstavah kot avtor glasbe in kot igralec, o njem pa je posnet tudi dokumentarni film Poj mi pesem režiserja Mirana Zupaniča.


V moji bližini