SPARTAN RACE SLOVENIJA 2020

SPARTAN RACE SLOVENIJA 2020

»Naš cilj je spremeniti 100 milijonov življenj tako, da ljudi premaknemo iz cone udobja s tem, da spoznajo in izkusijo Spartan ter sprejmejo zdrav, aktiven način življenja.«

 

 

SPARTAN je ena svetovno najbolj znanih športnih znamk ter ikoničen format tekov z ovirami (obstacle course race), ki jih gostijo najbolj privlačne destinacije na svetu, slovi pa tudi po visoki kakovosti organizacije. S čez 200 tekmovanji letno je eno največjih športnih gibanj ter skupnosti tekmovalcev, ki jih povezuje strast do gibanja, novih izzivov in premikanja lastnih meja. Vse to v atraktivni obliki združuje Spartan Race, prvi dogodek te prestižne serije v Sloveniji pa bo od 22. do 24. maja 2020 gostila Kranjska Gora.

 

Spartan 2020

 

SPARTAN RACE ponuja športnim navdušencem nov tekmovalni in osebni izziv, ne glede na starost in telesno pripravljenost, primerjen je za otroke, začetnike, rekreativce in izkušene tekmovalce, zastopanost žensk je 40-odstotna, povprečna starost udeležencev pa 33 let. Teki z ovirami so odličen preizkus fizične in psihične pripravljenosti, še posebno zabavni so, če se jih lotiš s prijatelji. Spartan z vrhunsko organizacijo in uveljavljenim sistemom tekmovanja (standardizirane razdalje: 6, 13 in 22 km, različne proge in kategorije, program za otroke, Spartan Trifecta …) ponuja edinstveno izkušnjo na izbranih lokacijah, tekmovanja in druženja pa so le del aktivnega Spartan življenjskega sloga in grajenja ene največjih športnih skupnosti na svetu.

 

Spartan 2020

 

SPARTAN RACE SLOVENIJA bo povezal čudovito naravo s svetovno prepoznavno serijo tekmovanj v vedno bolj priljubljenem športu, ki že trka tudi na olimpijska vrata. Kranjska Gora je s celostno turistično ponudbo, bližino Planice in doline Tamar, izjemna lokacija za aktivno populacijo in odlična kulisa za izvedbo tekme Spartan, ki prihaja k nam z ambicijo, da postane stalni večdnevni mednarodni športno-rekreativni dogodek.


V moji bližini