SPARTAN RACE SLOVENIA

SPARTAN RACE SLOVENIA

28. 8. 2021 * 7h do 24h @ Kranjska Gora

Kranjska Gora bo to soboto, 28. avgusta gostila prvi slovenski Spartan Race, tekmo prestižne serije tekov z ovirami, ki najboljšim prinaša tudi vstopnice za svetovno prvenstvo. – Spoznajte svetovno atrakcijo, v kateri sta se pomerila tudi James Corden in princ Harry, in katere ena največjih zvezdnic je slovenska atletinja ter astrofizičarka Rea Kolbl. – Bogat spremljevalni celodnevni program v festivalni areni.

Več o dogodku s klikom na: Spartan Race Slovenia

Kranjska Gora in Slovenija bosta v soboto, 28. avgusta prvič gostili specialno izdajo najbolj sloveče svetovne znamke tekov z ovirami, katere ambasadorka je aktualna svetovna prvakinja v tem športu in ena najbolj zanimivih Slovenk, Rea Kolbl.

 

 

 

 

Prizorišče bo letos v celoti postavljeno na pobočjih za hoteli, tako da bodo lahko gledalci videli tekmovalce na celi progi, športno-rekreativni izziv pa bo spremljala tudi bogata animacija. Ne pozabite s seboj prinesti toge, kopja, ščita, čelade in druge primerne opreme, ki se vam valja po podstrešju od preteklih pustovanj in tematskih zabav s prijatelji, pri preobrazbi v popolne Špartance pa vam bodo na prizorišču pomagali tudi gostitelji.

Rea Kolbl: “Letos bo na sporedu le sprint – tekma dolga 5 km z 20 ovirami. Nobena disciplina ni lažja ali težja, ker zahteva vsaka svoj pristop. Sprint ima veliko več ovir na kilomerter, kot štirikrat daljši Beast, ki ima le 10 ovir več. Sprint je dober izbor za prvi spartanski izziv, najboljši tekmovalci ga premagajo v približno 20 minutah, ta v Kranjski Gori pa bo malo daljši, saj nas bodo organizatorji gotovo čimvečkrat poslali po smučišču gor in dol.”

Kranjskogorski izziv bo tudi prva tekma v zgodovini Spartan Race z dvojnim štartom – tekmovalci se bodo na progo lahko podali kar dvakrat, obvelja pa boljši rezultat. Dodatna atrakcija tekme v eni najlepših kulis pa je tudi ta, da prinaša najboljšim vstopnico za Spartan World Championship v Abu Dabiju. 

Prvi štart: 9h – 11h / Drugi štart 13h – 16h
7h – 19h: Spartan Festival / 19h – 24h: Spartan Party
Možnost prijav na prizorišču.

ŠE BOLJ ATRAKTIVNO IN TEKMOVALNO 

Organizatorji slovenske tekme so za letošnjo izvedbo v sodelovanju z lastniki serije oblikovali globalnim zdravstvenim razmeram prilagojeni format tekmovanja, ki bo ponudil koncentrirani odmerek adrenalina za vse profesionalne in rekreativne udeležence.

“Potem, ko nam je lansko premiero tekmovanja Spartan Race Slovenia v najširši obliki, za katero so se prijavili tekmovalci z vsega sveta, preprečila epidemija, smo se z lastniki licence dogovorili, da bomo letos izvedli le sprint. Atraktivno tekmo in spremljevalne vsebine za navijače bomo izkoristili predvsem za promocijo tega športa in tekmovanja, naslednje leto pa bomo lahko končno tudi v Sloveniji doživeli celotno Spartan Race trifecto, ki bo tekmovalce popeljala čez ikonična športna prizorišča v okolici Kranjske Gore, vključno s Planico,” letošnjo specialko napoveduje Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki Slovenijo že desetletje premika s številnimi atraktivnimi tekmovalnimi in rekreativnimi športnimi izzivi.


V moji bližini