Perica Jerković & Aleš Novak: SLOVENEC IN POL

Perica Jerković & Aleš Novak: SLOVENEC IN POL

Nova gorska komedija naveze Jerković – Novak – Kuzman

PREMIERA: 24/10 @ SiTi Teater BTC, LJ
In po vsej Sloveniji!

Potem ko je v jesen skočil z dvema stoticama – 100. ponovitvijo Brad in prav toliko izvedbami hita Profesor Kuzman mlajši, kjer sodeluje kot režiser – se Perica Jerković vrača na gledališke odre z novo gorsko komedijo Slovenec in pol v družbi skečoholika Aleša Novaka, ki navdušuje tudi kot sovoditelj oddaje Štartaj Slovenija!

Projekt Slovenec in pol z matematično natančnostjo režira Uroš Kuzman, ustvarjajo ga pa v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC. Če vemo, da je Perica ljubitelj ravnic, prijatelja pa prekaljena hribolazca, ki se zares razživita šele ob naklonih nad 25 stopinj, pa najbrž ni treba posebej poudarjati, kaj bo med epskim vzponom na Triglav glavni vir neustavljivega krohota.

 

Nova gorska komedija naveze Jerković – Novak – Kuzman

 

Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend. Obvezen partner Vardarja v znameniti jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju. Danes? Top instagram destinacija, poleti obljudena bolj kot trgovski centri v času razprodaj. Selfi pred Aljaževim stolpom lahko premagaš le s selfijem v Aljaževem stolpu. Triglav privablja pisane množice in med njimi se vedno najde nekaj junakov v japonkah, ki jih potem rešujejo s helikopterji. Pa kako za vraga se to sploh zgodi? Kdo na vzpon na 2864 metrov nadmorske višine krene s plaže?

Perica Jerković in Aleš Novak, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno: Aleš je član planinske zveze, izkušen pohodnik, TV-voditelj in komik. Perica je človek, ki se izgubi že v Ikei. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha pa odpre večno dilemo: si res pravi Sloven’c, če nisi šel na Triglav?

Perica se je do odgovorov dokopal empirično, saj sta ga Aleš in Uroš celo poletje vlačila po gorah in ga skušala navdušiti nad hribolazenjem. Kako uspešna sta bila pri tem, pa lahko preverite ob ogledu komedije Slovenec in pol, ki bo premieri v SiTi Teatru BTC zakrožila po vsej Sloveniji.

Slovenec in pol – prva slovenska transverzala:

17/10 – Kulturni dom, Izola – predpremiera
19/10 – SiTi Teater BTC, Ljubljana – predpremiera
20/10 – PD Gorica pri Slivnici, Šentjur – predpremiera
24/10 – SiTi Teater BTC, Ljubljana – premiera
25/10 – SiTi Teater BTC, Ljubljana
8/11 – KD Ljubno ob Savinji
9/11 – Klub Bazen, Kranj
10/11 – Ipavčev kulturni center, Šentjur
17/11 – SiTi Teater BTC, Ljubljana
21/11 – SiTi Teater BTC, Ljubljana – razprodano
22/11 – SiTi Teater BTC, Ljubljana
27/11 – SiTi Teater BTC, Ljubljana – razprodano
30/11 – Kulturni dom, Logatec
4/12 – Postojna – razprodano
7/12 – SiTi Teater BTC, Ljubljana
10/12 – Celjski dom, Celje
11/12 – KD Velenje
12/12 – SiTi Teater BTC, Ljubljana
18/12 – Dom kulture, Kamnik
23/12 – SiTi Teater BTC, Ljubljana
31/12 – KD Žalec – silvestrska predstava

Nova gorska komedija naveze Jerković – Novak – Kuzman

 

PERICA JERKOVIĆje v 15 let trajajoči karieri nanizal več kot tisoč standup nastopov ter solo šova Rojen v Jugi in Zgodovina selfi butla. S Tinom in Vidom so posneli prvi slovenski roast, kolegi so kasneje na tron posadili tudi njega – in tudi to orgijo je predvajal Pop TV. Vmes je kot Sandy popražil Lada Bizovičarja, pisal skeče za Vid in Pero šov ter posnel avtobiografski film Leto. S Pižamo in Gašperjem Bergantom je navdušil v Bradah, lani je režiral hit Profesor Kuzman mlajši, zdaj pa se na odre vrača v predstavi Slovenec in pol.

ALEŠ NOVAK
je diplomiran kemijski inženir, ki je sedem let delal na Inštitutu Jožef Stefan, vmes odprl podjetje za osebne prevoze in začel s stand up komedijo. Sedaj se ukvarja samo še s komedijo. Še kar logična pot komika. Bil je tudi pisec šal pri Vid in Pero šovu na Pop TV in ustanovni član Skečoholikov, ki so z Voya preskočili tudi na Kanal A. Prav tako nas je zabaval z eksperimenti kot “hišni” znanstvenik v kvizu Kdo bi vedel na TVS. Trenutno ga videvamo v oddaji Štartaj, Slovenija!, kjer nastopa v vlogi sovoditelja ter testira izdelke.


V moji bližini