Nina Pušlar praznuje 15 let z novo skladbo in videom “NI ONA 2020”

Nina Pušlar praznuje 15 let z novo skladbo in videom “NI ONA 2020”

6 albumov, več kot 75 skladb, številna odmevna sodelovanja, veliki glasbeni in medijski projekti ter najbolj predvajane pesmi leta, na desetine videospotov, na stotine koncertov, desettisoči prevoženih kilometrov med njimi, predvsem pa nešteto pristnih čustev, novih prijateljstev in lepih spominov na druženja z oboževalci.


Tak je hiter prerez 15-letnega ustvarjanja Nine Pušlar, ki je pri 17 letih stopila na glasbeno sceno kot zmagovalka ‘Bitke talentov’, potem pa hitro postala ena najbolj prepoznavnih, predvajanih ter priljubljenih domačih glasbenic in pevk. Ob tem pa ne smemo pozabiti tudi na glavno vlogo Mete v prvem slovenskem avtorskem muzikalu ‘Cvetje v jeseni’, uspešnici z več kot 170 ponovitvami.

 

foto: Matic Kremžar

foto: Matic Kremžar

 

O PESMI ‘NI ONA 2020’

 

Korona je tudi Nini letos odpihnila večino nastopov, z jubilejnim koncert v Tivoliju in tradicionalno ‘Ivanko’ vred. Vseeno pa ji je leto prineslo tudi veliko lepega. Ob počitku in času zase je bolj umirjen ritem življenja z ekipo izkoristila tudi ustvarjalno. Tako so se, prej kot so načrtovali, lotili ustvarjanja sedmega albuma in pripravili  koncertni program z novimi aranžmaji uspešnic. Prvi vpogled vanj ponuja prav skladba ‘Ni ona 2020 Retro’, v ritme swinga ujet diskografski prvenec, ki ga je doslej slišalo le izbrano občinstvo na finalu izbora Fatalni moški v ljubljanski Festivalni dvorani.

 

foto: Matic Kremžar

foto: Matic Kremžar


»Ta pesem ima in bo vedno imela posebno mesto v mojem srcu. Je le prva in vsakič, ko jo skupaj zapojemo na koncertih, se vrnem k svojim začetkom. Še danes se spomnim prvih nastopov po zmagi in bila je res prava za začetek. Kamorkoli sem prišla, je bila vedno odlično sprejeta in upam, da vam bo všeč tudi v novi preobleki,« sporoča Nina in vas vabi k poslušanju.

 

 

 

O SNEMANJU IN ZGODBI VIDEA


“Video smo posneli v Hotelu Toplice Bled s prekrasnim razgledom na jezero. Ambient ne bi mogel biti primernejši, odlično je dopolnil retro aranžma pesmi. Energija na snemanju je bila odlična in vesela sem, da sem prav z novo izvedbo in videospotom moje prve pesmi na tako lep način zaokrožila 15. let glasbene poti,” pravi Nina.

 

foto: Matic Kremžar

foto: Matic Kremžar


Video podpisuje Mark Pirc, kreativni direktor Studia 7 in zadnje čase eden najbolj zaposlenih domačih režiserjev glasbenih spotov in udarnih TV oglasov: “Kar nekaj časa sem razmišljal, da bi bil ustvarjalni izziv sodelovati z Nino, ker je zelo zanimiva v smislu njene podobe in ustvarjanja. Popolno izvedbo naših idej so sicer nekoliko omejila protikoronska pravila, a smo vseeno ustvarili zanimiv video. Vesel sem, da nam je Nina zaupala ustvarjanje zgodbe ob tem posebnem trenutku v njeni karieri in mislim, da smo skupaj dosegli naš primarni cilj: začrtati novo vizualno podobo, ki Nino predstavlja kot čutno ikono odločne in predane ženske v današnjem času.”

 

 


V moji bližini