Karaoke NIGHT

Trenutno še ni opisa

Vino se rado druži / Kobal / Slovenska Hiša / 6.2.2020

Trenutno še ni opisa

Klasični ROCK torek !!! Pirček 2€

Trenutno še ni opisa

Pub Pod Skalco

Legendarni ljubljanski Pub v neposredni bližini Križank vas vabi na vedno odlične žure!

Bar Kaos

STE PRIPRAVLJENI NA KAOS?

Ste naredili vse izpite?
Nič zato če niste. Čas je da se sprostimo in zopet malo “zaplešemo” 🙂

Ob dobri glasbi in hladnem pivu bomo pozabili, kako mučno je bilo izpitno obdobje 🙂
Za vaše glasbene želje bo poskrbel DJ za vse ostalo pa naše osebje 🙂

Orto Bar

Leta 1981 sta gimnazijca in rokerja Marko in Andrej sanjala , da bi imela svoj rock klub, kjer bi se zbirali in igrali glasbeniki ter ostali podobno misleči. Klub bi jima nudil neodvisnost in omogočal, da ostaneta kar sta in se ne uklanjata vetrovom. Zato sta ga poimenovala Orto (neodstopajoč od začrtane poti). Virtualni klub je postal realnost decembra 1994, ko sta ga po dveletnem delu končno odprla. Staro tovarno Zmaj, kjer se Orto nahaja je v časopisnem oglasu odkril Andrej. Potem sta skupaj s študentom arhitekture Primožem Jezo oblikovala interier in spravila svojo vizijo v življenje. Za oblikovanje te vizije je Jeza prejel Plečnikovo študentsko nagrado leta 1998.

Otvoritev Orta s samosvojim, avtentičnim dizajnom in glasbenim programom, je povzročila pravo evforijo med obiskovalci lokalov v Ljubljani in tudi v Sloveniji. V megleno zaspani Ljubljani, se je po nekaj letih mirovanja prebudil punk-rokerski-alter duh, ki je z odprtjem Orta končno našel svoj »dom«.

Čeprav se je prostor razširil, je ohranil svojo klubsko atmosfero in odlično zvočno primerljivost z glasbenimi studiji. Zelo malo je domačih punk-rock, pop, metal glasbenikov , ki od otvoritve lokala, še tukaj niso nastopili, saj se je od leta 1994 pa do danes v Ortu zvrstilo več kot 2000 nastopov domačih in tujih glasbenih skupin. Orto pa je poleg koncertnega dogajanja, poznan tudi po bogatem DJ programu, ki se izvaja tako v spodnjih prostorih, kot v klubu. K novi pridobitvi popolne ponudbe Orta, štejemo tudi leto 2007, ko so kadilci pridobili svoj prostor (kadilnico) in se je v spodnjem nadstropju odprl še en razvedrilni prostor z biljardi in ročnim nogometom.

Orto nadaljuje osnovno poslanstvo svojega delovanja, ki si jo je zadal že ob sami otvoritvi. Biti samosvoj, neodvisen, drzen, zabaven in domač ter ponuditi gostom širok in pester glasbeni in DJ program, tudi na mednarodni ravni. Hkrati pa je Orto že od nekdaj tudi zatočišče za vse, ki potrebujejo prostor v katerem so vedno lahko samosvoji. Kjer so vedno lahko Orto.