Kranjska Gora bo zasijala v barvah slovenske zastave

Kranjska Gora bo zasijala v barvah slovenske zastave

Po lanskem senzacionalnem obisku tudi letos podiramo rekord!

 

Vitranška strmina bo 14. in 15. marca 2020 že 59. leto zapored gostila tradicionalni Pokal Vitranc. Najboljši smučarji sveta se bodo v boju za najboljšo uvrstitev spustili po eni izmed najzahtevnejših prog svetovnega pokala. V ciljni areni bodo za napeto vzdušje poskrbeli številni navijači, ki v Podkoren pripotujejo iz različnih slovenskih in tujih krajev. Športni navdušenci si bodo lahko ogledali vrhunske predstave najboljših svetovnih smučarjev in doživeli nepozabno navijaško vzdušje ob ciljni ravnini vitranške strmine.

Foto: Aleš Fevžer

»Za stopničke potrebna podpora najboljših navijačev na svetu«

Program Pokala Vitranc je vsako leto bogatejši in pestrejši. Po lanskoletnem rekordnem številu obiskovalcev bo dogajanje v Podkorenu letos doseglo vrhunec. Razburljivo športno vzdušje, izjemne predstave na vitranški strmini in bogat spremljevalni program bodo v Kranjski Gori tudi letos podrli vse rekorde.

»Se po Hirscherjevem slovesu Slovencem odpirajo vrata do najvišjih mest?«

Med najprepoznavnejšimi tekmovalci vitranške strmine velja omeniti Marcela Hirscherja, avstrijskega smučarskega asa, ki je prav v Kranjski Gori prvič in zadnjič stal na stopničkah. Podkorenska proga mu je bila pisana na kožo, saj si je na 25-ih nastopih kar petnajstkrat priboril stopničke. Z zmagami na Pokalu Vitranc si je priboril kar zadnje tri zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po njegovem slovesu od profesionalne kariere je čas za nove heroje vitranške strmine. Bo med njimi tudi naš Žan Kranjec? Karte za najvišja mesta so dodobra premešane, zato bo na tokratnem Vitrancu napeto kot še nikoli. Lanski Pokal Vitranc je podrl vse rekorde, organizatorji pa letos obljubljajo še boljši in pestrejši program, s katerim bodo ponovno dokazali, da je Pokal Vitranc v svetu upravičeno zapisan z velikimi črkami.

Foto: Aleš Fevžer

 

»Podpora navijačev je vredna vsaj toliko kot stotinke na uri«

Med navijaškimi zastavami bodo najvišje plapolale slovenske, saj bodo v dneh tekmovanja v Podkorenu zbrani navijači iz vse Slovenije, ki bodo podpirali slovenske smučarje. Tako tekmovalci kot obiskovalci se strinjajo, da je vzdušje v Podkorenu prav zares nekaj posebnega. Biti del takšne zgodbe, kot je Pokal Vitranc, je nepozabna izkušnja.

»Na Pokalu Vitranc bo prostor le za najboljše«

Vstopnice ŽE NA VOLJO


V moji bližini