Koncertni video tok – TrainStation SubArt

Koncertni video tok – TrainStation SubArt

V tem čudnem obdobju, ki se mimogrede vleče kot najhujši ponedeljek, smo se vsi primorani prilagoditi danim razmeram in omejitvam. Nekatere je situacija prizadela bolj, nekatere manj. Niti ne gre za tekmovanje, gre le za to, da se je primoran vsak znajti po svoje. Biti glasbenik v teh časih je zelo nehvaležna stvar. Prav tako organizator, promotor, tonski tehnik, osvetljevalec in še bi lahko našteval.

Najbolj logična poteza je, da se je vse povezano z glasbo preselilo na medomrežje, kjer lahko spremljamo raznovrstne dogodke in predvajanja. V kolikšni meri je to smiselno je presoja vsakega posameznika. Osebno podpiram vsakršno vnemo, iznajdljivost in aktiven pristop ter posledično skrb za kulturo, ljubitelje le-te in podpornike. Prav v tej maniri vam tudi predstavljam serijo dogodkov, ki jo preko interneta organizirajo pri kranjskem TrainStation SubArtu. 

 

 

Train 1

Train 1

 

TrainStation SubArt bo kaj kmalu praznoval 10. obletnico, na začetku še kot TrainStation Squat, je zrasel v posebno mesto v Kranju. Gre za veliko več, kot le prostor za dogodke, gre za umetniško in kulturno središče, kakršnega bi moral imeti vsak kraj v Sloveniji. Tam se skrivajo glasbeni studio, sitotisk delavnica, atelje, prostor za vaje, “rampa” za rolanje,… V bivši oljarni in prodajnem diskontu (najboljši sosed) se letno (letos žal drastično manj) zvrsti več kot 150 dogodkov. Razstave, jezikovne šole, tečaji produkcije glasbe, video ustvarjalne delavnice in seveda koncerti ter zabave. Vse to in še kaj se dogaja v prostoru, ki resnično podpira ulično umetnost v Kranju in širše.

 

Train2

Train2

 

Kot vsi ostali v podobni vlogi, so tudi oni primorani zapreti svoja vrata, dokler se situacija ne poleže in dobimo zeleno luč za ponovno druženje pod odri. Odločili so se, da ne bodo samo čakali, temveč ponudili svojim zvestim obiskovalcem koncerte preko spleta. Pripravili so nam serijo glasbenih dogodkov, ki so jih poimenovali Koncertni video tok. Skozi 4 tedne bomo v novembrskih sobotah lahko uživali ob dobri glasbi v živo iz TrainStation SubArt odra preko naših zvočnikov doma. Slišali bomo lahko dobršen del neuveljavljenih mladih skupin in tudi tistih malo bolj poznanih. 

 

Da ne pozabim! Vstopnine ni!

 

Natt, 7.11. ob 21ih

► Le Seprentine, 14.11. ob 21ih

► InGoa, Sakrabolt, Smoking Cactus, 21.11. ob 20ih

► Smetnaki, 28.11. ob 21ih


► NATT

Natt preigravajo lahkotno težki crust/eksperimental/industrial/bm koktajl. Skupina je nastala 2019, vmes počivala pol leta zaradi menjave članov, letos poleti pa ponovno pričela z vajami. Tokratni koncert, ki se bo odvil prek “streama”, bo njihov prvi javni koncert v novi postavi.

 

https://www.facebook.com/Nattband

https://natt.bandcamp.com/

 

► LE SERPENTINE 

Novi val slovenske alternative oziroma krajše – Le Serpentine. Krajnska rock skupina, ki meša primesi alternative 80-ih, indie rocka, dream popa in post punka. Vse to v slovenskem jeziku. Za skupino je že kar nekaj uspešnih koncertov na velikih in malih odrih po vsej Sloveniji, v februarju so se izštekali v oddaji Izštekani na Valu 202.

 

http://www.leserpentine.si/

https://www.facebook.com/serpentineband/

https://www.youtube.com/channel/UCjCuRe4ptLamnu44fe3jLdw

 

► SAKRABOLT

Sakrabolt je HC metal skupina iz globin Kranja, ki se je združila januarja 2020, z namenom, da se ustvarja kaotično, groovy – energično glasbo v stilu New York Hardkora / 90s Metalcora in Groove metala. Ustvarjajo s polno silo in širijo KRHC. Za njimi sta dva divja koncerta in trenutno končujejo prvi EP, ki ga bodo verjetno izdali že letos! Pričakujte surov hardcore metal kaos!

 

https://www.facebook.com/sakrabolt/

 

► SMOKING CACTUS

Smoking cactus so intuzijasti indie in na splošno rock glasbe. Pri vajah in v pesmih mešajo skupaj prvine punk rocka, funka, surf rocka, psihadelike, alternative, trapa, rapa in še marsikaj drugega v indie celoto, ki tvori skupino, ki je eventuelno prilezla iz garaž in kleti v SubArt.

 

https://www.facebook.com/smokingcactusband/

 

► SMETNAKI

Smetnake bi najlažje opisali, kot čredo divjih žrebcev, če 7 glasbenikov lahko štejemo kot čredo. Divjost teh žrebcev pa najlažje vidimo, ko s pomočjo dveh tolkalcev, treh trobil (mislim čist zares sta dve trobili in eno pihalo sam takle pač mamo) in dveh kitaristov ustvarjajo mila sozvočja punk, ska, funk, reggae, hip hop, fusion, metal, klasičnih, ilegalnih, takih-s-katerimi-se-ti-mamica-ne-bi-dovolila-družit zvokov. 

 

 


Več o samem dogodku najdete na Facebooku.

TrainStation SubArt – TrainStation SubArt – Home 

Dogodek Koncertni video tok – https://www.facebook.com/events/404917640889606/

 

Koncertni video tok

Koncertni video tok

 

*Na sliki je pod datumom 14.11. logotip skupine Raggalution, katere koncert je zaradi bolezni žal odpovedan. Nadomestili jih bodo Le Serpentine. Do spremembe je žal prišlo sočasno z objavo članka. <op.avt.>

 

 

Pripravil: Jure Miklošič


V moji bližini