JAMSKI ČLOVEK REŠUJE VALENTINOVO PRI VAS DOMA

JAMSKI ČLOVEK REŠUJE VALENTINOVO PRI VAS DOMA

Največkrat odigrana predstava za odrasle v Sloveniji, komedija o odnosih, s preko 750 izvedbami Uroša Fürsta, doživlja nov zagon v svežem formatu – aktualna, kot še nikoli!

14.2. ob 21.00 – info & vstopnice

www.sititeater.si/jamski-clovek-pri-vas-doma/

 

‘Ljubezenski guru iz Potočke zijalke’ vas tudi letos vabi na tradicionalno valentinovo skupinsko čiščenje ljubezenskih čaker. Tokrat na zoomu, a nič manj zabavno. Ali se boste gledali v obe smeri odločate sami – lahko tudi v seksi negližeju ali udobni pižami!

 

foto: Marko Delbello Ocepek

foto: Marko Delbello Ocepek

 

Skoraj 20 let je že minilo od premiere Jamskega človeka v ljubljanski Kavarni union. Komedija, ki je napolnila Križanke, Postojnsko jamo in dvorišče ljubljanskega gradu, osvojila Balkan, Evropo in Kanado ter vse spodobne odre v Sloveniji, je postala kult že v prejšnjem desetletju. Ne naključno, saj so lastniki pravic uspešnice Roba Beckerja o odnosih med spoloma slovensko izvedbo ocenili kot najboljšo na svetu. Jamski človek ima sicer svojo domačo votlino od leta 2008 v SiTi Teatru BTC.

Zgodba je še vedno ista, kljub drugačnim namigom, ugibanjem in zlobnim natolcevanjem tudi igralec, ki mu že preko 60.000 minut daje v najem svoj glas in stas, je pa Jamski človek zdaj skočil še v nov format. Tako je! Tudi Jamski človek se je digitaliziral, osvojil zoom in izraze, kot je ‘live stream’, v obdobju, ko s svojimi najdražjimi preživljate ves prosti, službeni in kar je še vmesnih verzij časa, pa je Uroš Fürst spet zelo iskan tudi kot ljubezenski guru.

 

Komedija, ki je nastala na podlagi antropoloških, socioloških in psiholoških študij, ironizira odnose med spoloma, ki se trudita ljubiti in biti ljubljena, si ustvariti dom in družino … Na duhovit in sproščen način jima pomaga razumeti zakaj prihaja do vsakdanjih konfliktov med njima in ju pripravi do tega, da se končno nasmejeta tistemu kar ogroža njuno zvezo.

 

foto: Marko Delbello Ocepek

foto: Marko Delbello Ocepek

 

»Da je Jamski človek dobil nov zagon s selitvijo na zoom me ne preseneča, saj smo prisiljeni preživeti ogromno časa z najbližjimi. Če dodamo še stalno spreminjanje pravil, omejitve gibanja, izzive dela in šolanja od doma, obilje prilaganja novim življenjskim razmeram, nepredvidljivo prihodnost ter pomanjkanje filtrov za sproščanje napetosti, ni presenečenje, da so naši odnosi na veliki preizkušnji. Jamski človek deluje kot filter in pomoč za negovanje odnosov, v teh razmerah pa marsikatero misel iz predstave doživljamo drugače kot pred petimi ali petnajstimi leti. Zato se rad pošalim, da je Jamski človek balzamičen nanos na še tako kvaliteten odnos.”

 

“Jamski človek pri vas doma” – ista predstava, a povsem nova izkušnja, tako za igralca kot za gledalce. Smeh pa je še vedno zagotovljen!

 


V moji bližini