Glasbeno zaslišanje

Glasbeno zaslišanje

(dizajn: M7 Grafiks)

(dizajn: M7 Grafiks)

 

V času, ko se je kulturni in posledično glasbeni svet praktično zaustavil, sva se midva odločila, prispevati svoj delček, k boljšemu jutri. Koncertov, zabav in festivalov vam zaradi razmer žal ne moreva ponuditi, razen preko spleta, kjer pa je že tako poplava takih vsebin. Najin pristop je drugačen! Imenuje se B.Oris: Glasbeno zaslišanje.

–   »Midva temu včasih rečeva kar podcast.«   –

 

(slika: Vid Voršič)

(slika: Vid Voršič)

 

Jure Longyka ga je opisal kot »kast«. Pod, video in predvsem glasbeni »kast«.
Prav Jure Longyka je bil prvi gost, tega svežega projekta, ki sva ga pripravila za vas. Podcasta.

V resnici gre veliko za veliko več, kot klasični podcast. Že res, da na veliko debatiramo, se zabavamo in orisujemo goste na drugačen način, ne na prvo žogo. Od tod tudi ideja za ime – B.Oris.

–   »Štekaš? Ne na prvo žogo, A-oris, ampak na drugo!«   –

Več kot »podkast« je tudi zato, ker ga lahko poslušate v klasični audio podcast obliki (če želite), ali pa si ga pogledat v video formatu. Nič novega, boste rekli? 

–   »Tudi midva sva rekla to.«   –

Zato sva staknila glavi, se zatopila v razmislek in se spomnila, kako bi najine goste še bolj približala vam. Če vam je pribl. 30 min pogovora in poslušanja glasbe v naši družbi zadosti, hvala vam za to. 

–   »Hvaležna sva!«   –

 

(slika: Domen Hrovatin)

(slika: Domen Hrovatin)

 

 

Če vam je to premalo, vam bova vsakič ponudila še dodatno vsebino. 

Nekatere izmed vas zanima samo glasba. Imava rešitev za vas! Vsak gost bo pripravil glasbeno selekcijo, v katero se lahko spustite in tako spoznate najine goste. Zavila jo bova v YouTube playlisto, tako lahko do nje dostopate iz povsod.

Za vse, ki bi se še bolj poglobili v goste, bova pred vsakim zaslišanjem pripravila tudi tekstovni intervju, kjer se potopiva bolj podrobno in osebnostno v najine goste.

V primeru, da združite vse tri segmente najinega podcasta…

–   »Ste se že sprijaznili, da mu bova pač rekla podcast, kaj ne?«   –

… vam obljubljava, da boste spoznali glasbene ustvarjalce na popolnoma nov način. Ko rečeva glasbene ustvarjalce, imava v mislih glasbene urednike, moderatorje, tonske mojstre, plesalce, voditelje, producente, izvajalce. 

Rada bi se spustila torej v globine glasbenega sveta in ne le praskala po površju. Obrisala prašne arhive, ki so pozabljeni, na novo utrla zaraščene poti, na katere smo vsi že malo pozabili, in na plano privlekla umetnost, ki jo v teh časih zanemarjamo. 

–   »Malo bi dvignila zavest in spomnila, kako pomembna je kultura v naših življenjih.«   –

Prepustite se nama in najinim gostom, skozi čudovito, drugačno, osebno glasbeno popotovanje, ki ga pripravljava in odkrijete pogled v čas, umetnike, trenutke in anekdote, ki so zaznamovali naše glasbeno znanje, okus in spomin. 

Več o podcastu najdete če, obiščete www.glasbenozaslisanje.si, kjer najdete tudi ponovitev prvega zaslišanja z Jure Longyko, kot tudi prej omenjena bombončka v obliki intervjuja in glasbene selekcije. 

 

 

 

Pripravila Ula Furlan & Jure Miklošič

 


V moji bližini