EVINA SREČA V CUKRARNI

EVINA SREČA V CUKRARNI

Vsestranska ustvarjalka Eva Pavli, ki je v zadnjih mesecih nase najbolj opozorila s skladbama ‘Mižim’ in ‘Juno’ (z Emkejem), je sinoči v ljubljanski Cukrarni gostila umetniški dogodek, s katerim je zaokrožila projekt Sreči. V njem so se prepletli kratki film, slikarska razstava, ples, poezija in živa izvedba mini albuma ‘Sreči’, ki prinaša pet skladb.

 

foto: Matic Kremžar

foto: Matic Kremžar

 

 

foto: Matic Kremžar

foto: Matic Kremžar

 

Konceptualni multidisciplinarni projekti, kakšnega se je v začetku leta lotila vsestranska ustvarjalka Eva Pavli, v slovenski pop kulturi niso prav pogosti. Pravzaprav so zelo redki. Spomladi sta nas s producentom Hyujem ujela na hit ‘Mižim’, sledil je duet ‘Juno’ z Emkejem, za oba pa je Eva v svojem ateljeju ustvarila tudi originalna stop-motion videa. Dobrega pol leta kasneje smo projekt ‘Sreči’ lahko užili v vsej njegovi bohotnosti.

Eva si je zelo želela, da bi lahko svoj projekt predstavila prav v prenovljeni Cukrarni. Po videnem in doživetem sinoči pa lahko zapišemo, da je imela še kako prav, da je pri tem vztrajala. Ne le zaradi estetsko dovršenega prepleta glasbe, filma, poezije, plesa in vizualne umetnosti, ampak tudi zaradi njenega vztrajnega subtilnega brisanja mej med klasično umetnostjo in pop kulturo ter kljubovanju industrijskim klišejem.

 

foto: Matic Kremžar

foto: Matic Kremžar

 

foto: Matic Kremžar

foto: Matic Kremžar

 

foto: Matic Kremžar

foto: Matic Kremžar

 

Večer je s pesmijo iz zbirke Odbleski, ki je nastala in izšla v sklopu tega projekta, odprla Zala Neža Zajc, sicer tudi (so)avtorica besedil evinih skladb. Sledila je premiera kratkega filma Sreči, v katerem smo glasbo z EP-ja spoznali še v predrugačenih različicah, vrhunec pa je bila koncertna izvedba mini albuma ‘Sreči’, pretkana s plesnimi točkami. Ljubitelji Evinega vizualnega ustvarjanja pa so si lahko na prodajni razstavi slik, iz katerih je sestavila oba stop-motion videa in vizualno kuliso koncerta, omislili tudi čisto svoj košček sreče za ozaljšanje domače stene.

Mini album (EP) ‘Sreči’, ki ob obeh singlih prinaša še tri nove pesmi, je na voljo na digitalnih platformah za poslušanje in prenos glasbe. Kmalu pa prihaja tudi glasba iz filma.


V moji bližini