

Seminar WSET® Certifikat 2. stopnje s področja vina je zastavljen kot strokovni trening za zaposlene v vinski branži, brez večjih izkušenj s tujimi vini. Želite naročiti znano svetovno vino na dobro založeni vinski karti ali razumeti ponudbo v brezcarinski trgovini na letališču? Seminarja se udeležuje mnogo tudi ljubiteljev, ki želijo poglobiti in razširiti svoje znanje o tujih vinih na strukturiran in sistematičen način.
Opravljena 1. stopnja NI progoj za pristop k tečaju.
Certifikat pokriva vina sveta in se zaključi z enournim izpitom. Degustacija vin je sestavni del vsakega modula.
Na seminarju poskusimo okrog 44 tujih vin .
Ob zaključku seminarja bodo udeleženci:
– osvojili osnovno razumevanje vinskih stilov, kakovostnih in cenovnih razredov,
– razumeli osnove pridelave različnih vinskih slogov
– razumeli osnovno terminologijo tujih vinskih etiket,
– razumeli karakteristike najpomembnejši svetovnih vinskih sort in sloge vin ki so pridelani iz njih,
– identificirali ključne vinske dežele in regije ter njihove vinske sloge,
znali izdelati osnoven opis vina (13 parametrov) po WSET specifikaciji, 2. stopnja,
– znali podati osnovne napotke za shranjevanje vina in strežbo,
– razumeli pomembnost uživanja vina v zmernih količinah.
Izpit
– 50 vprašanj tipa ABCD (V angleščini).
– Mednarodno priznani WSET certifikat iz vina, 2. stopnja.
Vsebina
Modul 1 – Uvod v seminar, opis izpita, tehnika opisa vina, ujemanje vina s hrano
Modul 2 – Dejavniki, ki vplivajo na pridelavo rdečih vin. Modri pinot, zinfandel / primitivo.
Modul 3 – Dejavniki, ki vplivajo na pridelavo belih, sladkih in rosé vin. Renski rizling, chenin blanc, semillon, šipon.
Modul 4 – Chardonnay, sauvignon, sivi pinot, dišeči traminec, viognier, albariño.
Modul 5 – Merlot, cabernet sauvignon, syrah/shiraz
Modul 6 – Gamay, grenache/garnacha, tempranillo, carmenère, malbec, pinotage
Modul 7 – cortese, garganega, verdicchio, fiano, nebbiolo, barbera, corvina, sangiovese, montepulciano
Modul 8 – Peneča vina, alkoholizirana vina
Gradivo
Udeleženci prejmejo originalno WSET gradivo v angleškem jeziku, ki obsega:
– učbenik “Behind the label” (onkraj etikete),
vodnik po seminarju,
– degustacijska shema za opis vina WSET® 2. stopnja,
delovni zvezek z izpitnimi vprašanji, zemljevidi, prostorom za opise vin.
Predavatelj
Robert Gorjak, dipWSET, Weinakademiker
Trajanje
Seminar traja skupaj 16 ur, po dve uri za vsak modul.
Kdaj in kje
Ljubljana : 9., 11., 16. in 23. junij 2020 med 17.00 – 21.30.
Izpit: 30. junij 2020 ob 17.00 /
Ljubljana: Kavarna Sputnik
Cena: 634,4 EUR