Nenavadne jedi od starega Rima prek srednjega veka do renesanse. So v starem Rimu res jedli škrjančje jezike in vidrine repe, kakor jih streže skupina Monty Python? So že v srednjem veku uporabljali kruh namesto krožnikov, in to stoletja pred serviranjem gobove juhe v krušnih skodelicah? In kdaj so na sceno zares prišle vilice?
Boštjan Gorenc – Pižama je avtor knjižne uspešnice sLOLvenski klasiki 1, komik in sovoditelj podkasta Danes praznuje. V pripravljanju hrane uživa skoraj toliko kot v njenem uživanju.
Anže Tomić je sovoditelj podkasta Odbita do bita in človek, ki je pri šestintridesetih prvič gledal Harryja Potterja. S Pižamo.
Eva Košak je nekdanja novinarka.
LOKACIJA: Hribarjeva dvorana
Ob nakupu vstopnice za katerikoli dogodek iz cikla Jedi časov – časi jedi prejmete 10-odstotni popust ob nakupu:
– knjige Jedi časov – časi jedi, ki jo je napisal Janez Bogataj, kuharske recepte pa so prispevali Igor Jagodic (Restavracija Strelec in Grajska vinoteka Strelec), Luka Jezeršek in Ana Šušteršič (Gostilna na gradu in Grajska kavarna);
– kakovostnega rdečega vina rdečegrajc – zweigelt iz Grajskega vinograda.
Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.
V zaprtih javnih prostorih je potrebno nositi zaščitno masko. Uporaba zaščitne maske ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti. Prosimo da spoštujete priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s Covidom-19.