Elvis Jackson praznujejo 20 let delovanja!

Elvis Jackson praznujejo 20 let delovanja!

 

 

Prepoznavna primorska skupina nam za 20. obletnico delovanja pripravlja prav poseben spektakel, kakršnega še niso izvedli. Prvič v zgodovini skupine bomo lahko priča nastopu, ki so ga sami poimenovali .”POL ELEKTRIKA & POL AKUSTIKA.” Na odru se jim bo pridružila tudi brass sekcija in lepo število glasbenih gostov. Med drugim boste na odru Cvetličarne lahko slišali tudi slovensko divo Heleno Blagne, ki bo prišla pomagat odpet pesem “The Reason Is Music”. To je tudi razlog (glasba), zakaj se 28.11.2018 vidimo pod odrom ljubljanske Cvetličarne. Glasba, oz. 20 let nje.

 

 

Elvis Jackson lahko okličemo za malo posebno skupino. Samosvoja, posebna skupina, ki svojo rokersko nrav izražajo skozi ska, punk, reggae in metal pesmi. Kot člani različnih skupin so se leta 1997 prvič zbrali in organizirali svoje prve vaje le dni pred prvim koncertom. Morda glasbeno še ne najbolj uigrani, so na odru v Ilirski Bistrici pustili pečat skupine, ki odseva neverjetno energijo in katere prihodnost bo/je še svetla. Konec koncev so jih tudi mediji večkrat proglasili za najbolj energično in poskočno rock skupino pri nas.

 

 

Leta 1999 je sledila izdaja prvega albuma “Move Your Feet It’s One O’Clock. Album je bil leta 2001 deležen re-masterizacije in je takrat dobil tudi bonus pesem -“Lea”.
Pred tem je leta 2000 izšel “Go Home And Practice” Med enaindvajsetimi pesmimi verjetno so do danes verjetno ostale zapisane v ušesih klasike, kot so “Hawaiian Club”, “Smoke the Herb”, “Smile No Problem” in druge. Kmalu je sledil “Summer Edition”, ki je prvi album skupine v samozaložbi EJ Records, leta 2003. Del albuma je bil posnet v Kölnu v Nemčiji, kjer so Elvis Jackson sodelovali s člani skupine Schaelsig Steppas: Martin Rascher (klaviature), Rene Michaelsen (pozavna) in David Menke (saksofon). Izšel je praktično po vsej Evropi, celo na Japonskem.
Do naslednjega album smo se oboževalci kar načakali, kajti šele leta 2009 je izšel verjetno najuspešnejši album skupine, “Against the Gravity”. Vlogo producenta na albumu je tokrat prevzel kar Billy Gould, basist sanfranciške legendarne rock skupine Faith No More. Mastering pa je delo priznanega Johna Cunibertija iz ZDA. Album je v Nemčiji izšel pri založbi Anstreet Rec in bil v prodaji po celotni Evropi, skupina pa je poleg turnej po vzhodni in zahodni Evropi dvakrat v letu 2012 nastopala na turneji po Veliki Britaniji.

 

 

Leta 2014 so nas razveselili z do sedaj edinim EP-jem Window. Posnetka pesmi “Morning”in “This Time” sta nastala na koncertu v ljubljanski Cvetličarni leta 2009. Pesem “Losing My Religion”, ki je izšla na kompilaciji v spomin na ameriško skupino R.E.M. v okviru projekta ameriške ambasade v Sloveniji. Losing My Religion je najuspešnejša priredba iz kompilacije, ki se je prebila na vrsto radijskih lestvic, predvajala pa se je po celotni Evropi. Na njem najdemo še remiks izpod prstov Jamirkota, pesmi ter dva aktualna singla in uspešnici »Window« ter »I Believe in.«.
Kaj kmalu so izdali pesem “Any Place to Go”, ki je napovedala njihov naslednji album “Radio Unfriendly”. Album je prejel zelo pozitivne kritike in je bil uvrščen na 9. mesto najboljših domačih albumov leta 2015 na portalu 24ur.com.
Skupina ima za seboj preko 1.000 nastopov ter preko 10 kakovostnih videospotov. Velja omeniti, da so nastopali s številnimi tujimi, priznani skupinami in se predstavili na največjih festivalih, kot so Exit, Sziget, Rototom sunsplash, Devilside, Serengeti, Burgas, Rock for people, T-mobile in music in še bi lahko naštevali. Pred kratkim pa so se tudi prvič popolnoma “izštekali”, v legendarni oddaji na Val202, Izštekani!

 

 

Za portal MyNight.si – Jure Miklošič


V moji bližini