Top Gun: Maverick // predpremiera
⚠️ VSTOPNICE za “TOP GUN: MAVERICK” so že v PREDPRODAJI!! ⚠️ Predprodaja poteka v času obratovanja kina (od 1 uro pred prvo predstavo dalje). Razpored za celoten mesec maj pa že lahko najdete na naši uradni spletni strani: https://brezice.kino-veriga.si/. Več informaciji na: 030 334 353. 🤓
Kultni film Top Gun je dobil nadaljevanje. Po 34 letih se konec maja na velika platna vrača eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, igralca pa je vloga izstrelila med največje hollywoodske zvezde (akcijska drama).
Parada učenja 2022 v Brežicah: Čebela že pleše s cveta na cvet in bere med
Knjižnica Brežice, Plesno društvo Imani Brežice in Strokovni izobraževalni center Brežice v sodelovanju pripravljamo dogodek Parada učenja 2022 s sloganom ČEBELA ŽE PLEŠE S CVETA NA CVET IN BERE MED. V sredo, 25. maja 2022, se nam med 17. in 18. uro pridružite na Trgu Jožeta Toporišiča, to je na trgu pri Knjižnici Brežice. V primeru dežja bo dogodek potekal v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice.
Program bo sledeč:
17.00 UVODNI POZDRAV
Andreja Dvornik, bibliotekarka, v spremstvu Knjižka, maskote Knjižnice Brežice.
17.05 PLESNI POZDRAV
Plesalci Plesnega društva Imani Brežice se bodo predstavili s plesno točko skupine Sodobni ples 2-4 in zbrane ovili v čudoviti svet ritma in gibanja.
17.15 KO SPREGOVORIJO PRAVLJICE
Dijakinje Strokovno izobraževalnega centra Brežice, smer Predšolska vzgoja, bodo z branjem pravljic najmlajše udeležence in njihove spremljevalce popeljale v pravljično deželo oziroma več njih.
17.30 BRENČEČA USTVARJALNICA IN IGRALNICA
Osrednja tematika ustvarjalnice in igralnice, pod vodstvom bibliotekark Knjižnice Brežice, bo brenčeča čebela.
Načrtovano dogajanje je spremljevalni del osrednjega dogodka Parada učenja 2022 v Krškem, katerega organizatorka in koordinatorka je Ljudska univerza Krško.
Bodite del dneva učečih se skupnosti tudi vi.
Koncert: Omega sun + Paranoise
Vabljeni na večer alternativnega rocka! 🤟
V MC Krško prihajata skupini iz slovenske Istre.
Paranoise je mlado nastala skupina iz okolice Kopra, ki ustvarja alternativni hard rock in grunge.
Omega Sun so trio iz slovenske Istre, ki preigrava svojo različico težkega psihedeličnega rocka.
Stand up: ŽELJKIĆ
😅 Željko Čakarević – Željkić & Željudin zase pravi, da je radijec po duši in izgledu. 😅
Na zadnje smo ga lahko poslušali na radiu Center v vlogi voditelja jutranjega šova in v vlogi komičnega lika Željudina, ki je s svojimi odštekanimi klici spravljal v smeh poslušalce po vsej Sloveniji.
👉🏻 V MC Krško pa nas bo zabaval v soboto, 21. maja 2022 s svojim enournim stand up-om. 🤣
👉🏻 Začetek: 20.00
Se vidimo!
The Night of Legends (Back in Time)

✅ Dve legendi slovenskih klubov in diskotek 🎶 DJ Božo in 🎶 Dr Silvano DJ vas bosta razvajala s prefinjenim izborom revival hitov.
✅ Vabljene vse generacije na najboljši zasavski back-in-time žur ever.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Lokacija / Location:
Klub Mesečina
Bevško 45/e
Trbovlje
https://goo.gl/Xb6pBp
___________________________________

AGE LIMIT / STAROSTNA OMEJITEV: 18+
Vstop na dogodek le za polnoletne. Prosimo, da s seboj prinesete osebni dokument.
This is an 18+ event. ID will be checked without exception at the entrance.
VSTOPNINA / ENTRANCE FEE / :
Brez / Free
____________________________
ℹ️ Info & rezervacije VIP / Info & VIP reservations: inbox Klub Mesečina

HITS NON STOP
Večer non stop hitčin; vabljeni tudi tisti, ki pogrešate El gato!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Lokacija / Location:
Klub Mesečina
Bevško 45/e
Trbovlje
https://goo.gl/Xb6pBp
___________________________________
AGE LIMIT / STAROSTNA OMEJITEV: 18+
Vstop na dogodek le za polnoletne. Prosimo, da s seboj prinesete osebni dokument.
This is an 18+ event. ID will be checked without exception at the entrance.
VSTOPNINA / ENTRANCE FEE / :
Brez / Free
____________________________
ℹ️ Info & rezervacije VIP / Info & VIP reservations: inbox Klub Mesečina
NINA PUŠLAR
Odkar je leta 2005 zmagala v Bitki talentov in takoj zatem izdala skladbo Ni ona, se Nina Pušlar ves čas le vzpenja. Ljubezen, sočutje, veselje do življenja in pozitivna sporočila, zavita v njen enkratni glas ter okrašena z nepogrešljivim nasmehom in iskricami v očeh, so rdeča nit 15-letnega niza uspešnic, ki redno zasedajo vrhove glasbenih lestvic.
Nina se bo s svojo polno zasedbo in z vsemi njenimi hiti, kot so Lepa si, To mi je všeč, Kdo še verjame, Svet je tvoj, Za naju, Tople oči in mnogimi drugimi, po skoraj šestih letih znova predstavila s samostojnim koncertom v Kulturnem domu Krško.
Cena vstopnice:
17 € »Zgodnje ptice« (od 15. 4. do 29. 4.),
20 € predprodaja (od 30. 4. do 14. 5.),
22 € redna prodaja
Mladen Dolar: Od kod prihaja oblast?
Mladen Dolar je profesor in znanstveni svetnik na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Področja njegovega raziskovanja so nemška klasična filozofija, sodobna francoska misel, psihoanaliza in teorija umetnosti. Predava po številnih univerzah v Evropi in Ameriki. V slovenščini je objavil ducat knjig, od Strukture fašističnega gospostva (1982) do najnovejše Od kod prihaja oblast (2022). Njegova angleška knjiga o glasu A voice and nothing more (2006) je prevedena v deset jezikov. Je eden od utemeljiteljev tega, kar je po svetu postalo znano kot ljubljanska lacanovska šola. Javnost ga pozna kot plodovitega publicista s številnimi prispevki za akademske revije in zbornike, angažiranega intelektualca in seveda profesorja, ki je miselno formiral številne generacije študentov.
Na majskem pogovornem večeru bomo z njim podrobneje spregovorili o temah, ki jih je obravnaval v svoji zadnji knjigi Od kod prihaja oblast?.
Vstop je prost.
Foto: Nada Žgank.
MALI MEDO ǀ lutkovno-igrana predstava
Avtor in režiser: Jaka Ivanc / Igrata: Igor Štamulak in Luka Cimprič / Produkcija: Gledališče Koper
Ko medvedji radio objavi, da morata pred prihajajočo zimo po medvedjih brlogih zavladati red in disciplina, se očetovsko pokroviteljski Veliki medo ter neugnani, predvsem pa medvedje neizkušeni Mali medo lotita nabiranja ozimnice, pospravljanja brloga, umivanja in vsakršnih priprav na zimsko spanje. Veliki medo od malega neugnanca, ki ga preudarno navaja k redu, zahteva, naj pred zimskim spanjem pospravi tudi plišastega zajca in ga zamenja s plišastim medvedom. Toda Mali medo se odločno upre. Zajec je njegov prijatelj, ki mu pomaga premagovati strah pred temo v brlogu, nenavadnimi šumi in strašljivimi zvoki, zato se počuti varnega le v zajčevi družbi.
Foto: Jaka Varmuž / Gledališče Koper.
Koncert skupine MI2
Ne zamudite legend slovenskega rocka v živo na odru Delavskega doma Trbovlje. 🤩
𝗡𝗮𝗸𝘂𝗽 𝘃𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗰:
Vstopnice lahko kupite v tajništvu Delavskega doma Trbovlje od ponedeljka do petka med 8. in 13. uro ter na blagajni Delavskega doma Trbovlje eno uro pred kino predstavami.
𝗖𝗲𝗻𝗮 𝘃𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗰:
22 evrov
25 evrov na dan koncerta
Rezervacija vstopnic ni mogoča.