4. kino na grajskem dvorišču: MALI PRINC FAHIM
Fahim je nadarjeni šahist, ki že pri osmih letih premaguje vse nasprotnike na ulicah glavnega mesta Bangladeša. Fahimov oče Nura se odloči, da s sinom zapusti negotovo in nemirno državo ter v želji po boljši prihodnosti odpotuje v Evropo. Obljubi mu, da se bo v Franciji srečal z najboljšim šahovskim velemojstrom in da se jima bo kmalu pridružila tudi mama z ostalimi otroki. Po prihodu v tujo državo Nura zaprosi za azil, Fahima pa po srečnem naključju uspe vpisati v lokalni šahovski klub, ki ga vodi Sylvain Charpentier, nekdanji šahovski prvak, zdaj pa glasen, energičen in zahteven trener mladih. Fahim je šahu popolnoma predan in odločen je, da bo postal šahovski prvak. Zaplete pa se, ko Nuri ne odobrijo azila, zato mu grozi izgon. Težave pri tekmovanjih ima tudi Fahim, saj ni francoski državljan. Ob strani mu stojijo Sylvain in ves njegov šahovski klub. Toda potrebuje predvsem možnost, da enakopravno odigra svojo igro v šahu in življenju.
Vinar: Stanislav Barkovič, Brezje pri Veliki Dolini
Vstopnina: 3 € odrasli, 1 € otroci, dijaki, študenti.
Kino bo v vsakem vremenu.
Mednarodna mladinska izmenjava : “Self ESTeam. All poems matter”
🇲🇰🇷🇸🇭🇷🇷🇴🇵🇱🇸🇮🇸🇰 Iščemo 4 osebe stare med 14 in 18 let, katere bi zanimala mednarodna izmenjava v Romuniji za 7 dni. Izmenjava se bo odvijala med 16.8 in 24.8 2021 🇲🇰🇷🇸🇭🇷🇷🇴🇵🇱🇸🇮🇸🇰
MATR JE SMEŠN : UROŠ KUZMAN
V Mladinski center Zagorje se spet vrača Matr je smešn!
Tokrat bo na oder stopilo kar nekaj stand up komikov, tako da lahko pričakujete ogromno smeha. To so:
Matej Pušnik
Gregor Skok
Ajda Peternel
Tadej Cunder
Tilen Lavrič
Maja Monrue
Andrej Težak – Tešky
Kot glavno zvezdo večera pa smo tokrat povabili dolgoletnega stand up komika Uroša Kuzmana, ki ga vsi poznate tudi iz oddaje Na žaru z Ladom Bizovičarjem, kjer je pošteno popekel Jana Plestenjaka in – na njegovo izrecno željo – tudi samega predsednika Boruta Pahorja. Poznamo pa ga tudi po njegovi monokomediji Profesor Kuzman mlajši, iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot člana zabavnega Šaleškega študentskega okteta.
V glavnem, v petek, 23. 7. 2021 ob 20:00 se bomo zagotovo krohotali na igrišču Proletarec pred Mladinskim centrom Zagorje. Dogodek je brezplačen, obiskovalci pa morate izpolnjevati pogoje PCT. V primeru dežja dogodek odpade.
Se vidimo!
DŠB poletni koncerti 2021: Sestri Agnič v glasbeni družbi
Posavski dekleti Emo in Anamarijo Agnič poznamo po priložnostnem brenkanju na citre. Se vam že mrmra melodija iz otožne slovenske filmske klasike Cvetje v jeseni? Po desetletju duetnega igranja citer se sestri Agnič poleg standardnega repertoarja klasičnih in ljudskih pesmi ljubiteljsko radi spoprimeta s prirejanjem domačih in tujih uspešnic. Ker je igranje vedno zabavnejše v dobri družbi in ker lahko več glasbenih slehernikov prostor napolni z bogatejšimi sozvočji, vedno radi povabita prijatelje, da se skupaj podružijo in spotoma pridelajo še kakšno novo priredbo. Skupaj z Lucijo Župevc na bas kitari ter vokalistkama Julijo Laznik in Anamarijo Gole pripravljajo za tokrat prvo samostojno odrsko izvedbo nabor simpatičnih melodij različnih glasbenih zvrsti. Če deklet še ne poznate ali pa si citre želite slišati tokrat v nekoliko »necvetnojesenkih« tonih nostalgičnih glasbenih uspešnic predvsem druge polovice prejšnjega stoletja, se nam pridružite v četrtek, 22. julija ob 21:00 v Posavskem muzeju Brežice.
VSTOP PROST❗
Na dogodku bodo veljali ukrepi za preprečevanje širjenja COVID-19.
Metal koncert: ERUPTION in DAIMONA
Dogodek je omejen na 100 obiskovalcev. Prosimo, da se pred dogodkom prijavite preko obrazca:
https://forms.gle/zT9ToFsACSpSheFDA
Vstop je brezplačen ✌
Po dolgem času se v MC Krško vračajo temačni kovinski zvoki. Obiskali nas bodo veterani slovenske trash metal glasbene scene ERUPTION in ledeno hladni DAIMONA, ki bodo v Šumico prinesli peklenski hlad.
Dobrodošli na metal koncert v soboto, 10. julija 2021, ob 20.00, ko vam bo pod krošnjami Šumice ledenela kri.
Julijske počitniške aktivnosti
Mladinski center Krško ponovno organizira počitniške aktivnosti za otroke (od 1. do 6. razreda osnovne šole) med poletnimi počitnicami od 5. julij do 9. julija 2021.
Program je obarvan s številnimi aktivnostmi, ki bodo otrokom popestrile ter zabavno zapolnile počitniški čas. Izvajali ga bodo zaposleni v MC Krško in naši prostovoljci. Aktivnosti so namenjene izkustvenemu učenju otrok, ki bodo skozi doživetja pridobili tudi nova znanja z veščinami.
V ceno programa je vključen zajtrk s kosilom in prigrizkom. Če ima vaš otrok kakšne zdravstvene posebnosti ali alergije, vas prosimo, da nas na to opozorite ob prijavi. Prav tako vas želimo spomniti, naj bodo otroci oblečeni vremenu in aktivnostim primerno ter imajo poleg ustrezne zaščite pred soncem s seboj tudi dodatna oblačila za preobleči.
Okviren program počitniških aktivnosti:
PONEDELJEK, 5. 7. 2021
8:00 – 9:00 Prihod otrok in skupna priprava zajtrka
10:00 – 12:00 Obisk Teniškega kluba Krško in delavnice
12:30 – 14:00 Kosilo v MC Krško
14:00 – 16:00 Ustvarjalne delavnice v šumici
TOREK, 6. 7. 2021
8:00 – 9:00 Prihod otrok in skupna priprava zajtrka
9:00 – 12:00 Predstavitev Pasje šole z Gregorjem Omerzujem
12:30 – 14:00 Kosilo v MC Krško
14:00 – 16:00 Igre brez meja v šumici pred MC Krško
SREDA, 7. 7. 2021
8:00 – 9:00 Prihod otrok in skupna priprava zajtrka
10:00 – 12:00 Odbojka na mivki z Manco Dremelj
12:00 – 13:00 Pot nazaj v MC Krško
12:30 – 14:00 Kosilo v MC Krško
14:00 – 16:00 Igre z žogo na igrišču pred MC Krško
ČETRTEK, 8. 7. 2021
8:00 – 9:00 Prihod otrok in skupna priprava zajtrka
9:00 – 12:00 Odhod z avtobusom in obisk živalskega parka na Na jasi v Selah pri Dobovi
13:00 – 14:00 Pot nazaj v MC Krško in Kosilo v MC Krško
14:00 – 16:00 Vodne igre na igrišču pred MC Krško
PETEK, 9. 7. 2021
8:00 – 9:00 Prihod otrok in skupna priprava zajtrka
10:00 – 15:00 Kopanje na bazenu Brestanica, kosilo ob bazenu, igre ob bazenu
15:00 – 16:00 Prevzem otrok na bazenu
Verjamemo, da se bodo vaši otroci pri nas dobro zabavali in kaj novega naučili.
Prosimo, da izpolnjeno prijavnico pošljete na naslov: MC Krško, CKŽ 105, 8270 Krško s pripisom »Za počitniške aktivnosti« ali skenirano pošljete po e-pošti na: matic.plankar@mc-krsko.si. najkasneje do srede, 23. junija 2021.
Za prijavnico in program mi prosim pišite na e-mail in vam pošljem oboje.
V kolikor se bo vaš otrok udeležil vseh pet dni počitniških aktivnosti znaša cena programa 60€, lahko pa otroka prijavite samo na posamezne dneve počitniških aktivnosti, kar znaša 15€ na dan. V primeru da boste na počitniške aktivnosti prijavili dva otroka pa cena znaša 50€ za pet dni.
Število prijav je omejeno na 25 otrok.
Plačilo in prijavnico lahko pa boste poravnali s položnico, ki jo boste prejeli ob prijavi.
Urnik počitniških aktivnosti bomo prilagajali vremenu. Zaradi lažje izvedbe programa vas prosimo naj bodo prihodi otrok točni. S podpisom tudi soglašate z varstvom pri nas in hkrati, da lahko vašega otroka fotografiramo in slike objavimo na naših spletnih straneh.
Dodatne informacije na e-mail: matic.plankar@mc-krsko.si.
Turnir v odbojki na mivki 3v3
🏐 Kdo je pripravljen za akcijo na mivki? Mi vsekakor smo!
🏐 Kot vsako leto bomo tudi letos organizirali turnir trojk v odbojki na mivki.
Potekal bo 31. julija na igrišču v Šentlambertu s pričetkom ob 10:00.
🏐 Pravila, prijavnico in vse ostale informacije turnirja najdeš na spletni strani: http://www.mczos.si/2021/07/turnir-trojk-v-odbojki-na-mivki/
🏐 Prijave zbiramo do 28. julija. Število ekip je omejeno, zato s prijavami pohitite 😉
Kino pod zvezdami: Sune in Sune
Po letu premora se vrača Kino pod zvezdami. Tokrat si bomo ogledali švedski film Sune in Sune:
Sune in Sune
Jon Holmberg / Švedska / 2018
Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!
Na prvi dan četrtega razreda fanta po imenu Sune pričaka neljubo presenečenje. Novi sošolec sedi na njegovem mestu in je vse, kar si Sune želi, da bi bil. In … tudi njemu je ime Sune! Prijateljica Sophie se začne zanimati za novega Suneja. Sune je odločen, da bo temu naredil konec, ne ve pa čisto dobro, kaj naj stori z različnimi čustvi, ki ga prevzemajo. Obenem je pri Suneju doma živahno: mlajši bratec nejevoljno opazuje njegovo odraščanje v dolgočasen svet odraslih, oče Rudolf ima krizo srednjih let, želi pustiti službo in nadaljevati z glasbeno kariero, mama Karin pa se ne more načuditi popolnemu videzu matere novega Suneja. Je začetek četrtega razreda sploh lahko še hujši? Dobrodošli v zmešnjavi!
Poletni kino Filmski utrinki: Poletje ’85
Kino Trbovlje – DDT tudi letos organizira Poletni KINO, filmske projekcije na prostem, ki bodo potekale na stopnišču med DDT ter Zavodom za mladino in šport Trbovlje, s katerim vam bomo skupaj pripravili sproščeno vzdušje ob gledanju izbranih projekcij.
Vstop je prost!!
V primeru slabega vremena bomo informacijo o morebitni spremembi lokacije (kinodvorana) pravočasno objavili na družbenih omrežjih.
Koncert: Kovačič, Mef, Poredoš, Siter

Ena od glasbenih poslastic letošnjega poletja prihaja pred Delavski dom, 2. julija. na petkov poletni večer boste lahko od 20. ure dalje prisluhnili avtorski glasbi štirih izvrstnih glasbenikov. Z nami bodo Jani Kovačič, Drago Misleju Mef, Vlado Poredoš in Primož Siter. Večer glasbe, ki lahko zabava, a nam daje tudi misliti.
Vstop na koncert je prost, obiskovalce le naprošamo, da upoštevajo navodila rediteljske službe.