EUYOU – Strukturiran dialog
Vabljeni na četrti in zadnji dogodek v sklopu projekta EUYOU, ki bo strukturirani dialog.
Udeleženci dogodka se boste spoznali z odločevalci na lokalnem nivoju ter z njimi debatirali o pobudah, izzivih in ovirah vključevanja državljanov.
Prijave na: nejc.jordan@mc-krsko.si
Dogodek bo zaradi razmer in preventive zmanjšanja št. obolelih v povezavi s korona virusom potekal preko aplikacije Zoom.
————————————–
You are invited to the fourth and final event of the EUYOU project, which will be a structured dialogue.
The participants of the event will meet decision-makers at the local level and debate with them on initiatives, challenges and obstacles to the integration of citizens into local democratic communities.
Applications for event: nejc.jordan@mc-krsko.si
Due to the situation and prevention in connection with the corona virus, the meeting will took place via the Zoom application.
Tadej Golob: Virus – literarni večer
KNJIŽNICA TONETA SELIŠKARJA TRBOVLJE vabi na LITERARNI VEČER s pisateljem TADEJem GOLOBom.
Z avtorjem se bo o najnovejšem romanu z naslovom Virus ter drugih prigodah Tarasa Birse, o gorah in o življenju na sploh pogovarjala Simona Solina.
Tehnična izvedba: Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje.
Vabimo v sredo, 27. januarja 2021, ob 19. uri.
Pogovor “v živo” bo potekal na FACEBOOK STRANI KNJIŽNICE TONETA SELIŠKARJA TRBOVLJE.
Več informacij: 03 56 25 712.
Spletno predavanje Željka Ćurića Kriza se konča v glavi
Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas v četrtek, 21. januarja 2021, ob 18. uri vabimo na spletno predavanje Željka Ćurića z naslovom Kriza se konča v glavi.
Krize so stalnica in spremljevalke človeka vse življenje. Občasno se pojavljajo v različnih oblikah in s seboj prinesejo določene spremembe. Pozitivne ali negativne. Z epidemijo koronavirusne bolezni je kriza zajela ves svet. Željko Ćurić nam bo razložil, kaj se dogaja z nami v času krize, kako se nanjo odzivamo in kako v času epidemije kar najbolje poskrbeti za svoje duševno zdravje.
Video koncertni cikel Ventilator: Robert Petan

Ventilator je skupni projekt MC Krško in Luksuz produkcije. Beseda ponazarja pretočnost audiovizualnih vsebin ter glasbeno raznolikost, ki prihaja s “svežim zrakom”. Med drugim je namen projekta lokalnim glasbenim izvajalcem ponuditi kvaliteten izdelek s katerim bodo dosegali večjo prepoznavnost.
Drugi izvajalec, ki nastopa v sklopu cikla Ventilator je Robert Petan, mlad glasbeni ustvarjalec, multiinstrumentalist in kantavtor.
💨Spremljaj FB live MC Krško, petek, 22.1.2021 ob 20.00!💨

Javni poziv za koprodukcijo intermedijskih projektov
💥 Javni poziv za koprodukcijo intermedijskih projektov (JPP-RUK_1_2020) 🚀
Mreža RUK z veseljem objavlja javni poziv za koprodukcijo inovativnih projektov, ki povezujejo intermedijsko umetnost, tehnologijo in gospodarstvo.
✍️ Predmet javnega poziva za koprodukcijo je sofinanciranje inovativnih projektov na področju povezovanja intermedijskih umetnosti s tehnologijo in gospodarstvom, ki jih bodo v letu 2020–2021 izvedle nevladne organizacije in/ali posamezni avtorji, ki delujejo na področju intermedijskih umetnosti.
Izbrani prijavitelji bodo svoje projekte razvijali v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje, Kulturno izobraževalnim društvom KIBLA in Kulturno izobraževalnim društvom PiNA v sklopu obstoječih laboratorijev in posameznih podjetij.
📍 Predvidena vrednost razpoložljivih sredstev, namenjenih za poziv, je 25.800,00 evrov.
📍 V letu 2021 bodo izbrani 3 projekti. Prijavitelj lahko zaprosi za največ 8.600,00 evrov.
⚠️ Rok za oddajo prijav je 15. februar 2021. ⚠️
RAZPISNO BESEDILO in PRIJAVNI OBRAZEC najdete na https://www.mcruk.si/…/javni-poziv-za-koprodukcijo…
❗️ Prijave morajo biti poslane po priporočeni pošti ali neposredno predložene na naslov Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje, Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje, ali preko elektronske pošte na naslov razpis@dd-trbovlje.si najkasneje do 15. 2. 2021. Pošiljka mora biti poslana oziroma izročena v zaprti kuverti ali elektronski obliki s pripisom »Poziv za koprodukcijo«.
📞 Kontaktna oseba za dodatne informacije ali pojasnila: Katarina Prosenc, e-pošta: razpis@dd-trbovlje.si.
Začetni tečaj ruščine

ZAČETNI TEČAJ RUŠČINE
Привет, друзья!
Ruski jezik je že nekaj časa »konkurenca« vsem drugim velikim svetovnim jezikom, saj se čedalje bolj uveljavlja tudi v poslovnih vodah (Krka, Lek, Helios, Riko …). Še bolj pa je zanimiva sama kultura in prav z učenjem jezika lahko še bolj začutimo njeno bogastvo. Na začetnem tečaju se bomo naučili ruske pisave (cirilica), osnov slovnice in besedišča. Seveda pa ne bo manjkalo tudi zabavnejših in vsakdanjih tem.
Tečaj zaobjema 30 ur, 10 srečanj po 3 šolske ure in bo potekal v prostorih mladinskega centra ob petkih ali sobotah. Ker je zaželjeno, da termin ustreza vsem udeležencem, vas lepo vabim na informativni sestanek, ki bo v petek, 23. 10. 2020, ob 18.00 uri v Mladinskem centru Krško. Na sestanku se bomo dogovorili za točen dan in uro tečaja ter se na kratko spoznali.
Mentorica Valentina Žabkar je študentka ruščine in nemščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani, in bo v novembru v sodelovanju z Mladinskim centrom Krško izvajala začetni tečaj ruščine.
Cena tečaja za mlade do 29. leta starosti znaša 50 €, za vse prav tako mlade od 30. leta naprej pa 80 €.
Lepo vabljeni, da spoznate Rusijo in osvojite osnovno znanje ruščine na zabaven način!
Za več informacij in prijave pišite na e-naslov: zabkar.valentina@gmail.com.
Info sestanek: MC Krško, 23. 10. 2020, ob 18.00

Laibach
40th Laibach Anniversary
Večerni obisk pri grofici Mathilde

Voden ogled GRADU SEVNICA kot ga še ni bilo. Ste se pripravljeni prepustiti in začutiti življenje na gradu?
Za vas pripravljamo posebno interpretativno vodenje po gradu, na katerem se boste srečali tudi z zadnjo lastnico gradu Sevnica, samo grofico Mathilde Arco Zinneberg. Pridite, da vidite, kaj vam ima povedati.
.
Zaradi omejenega števila v skupini prosimo za predhodno najavo na annemarie.culetto@kstm.si. vstopnina se poravna na dan vodenja. Ogled bo potekal v skladu s priporočili NIJZ.
.
Vabljeni.
.
Org. KŠTM Sevnica

Teden otroka
Teden otroka bomo v Mladinskem centru Krško obeležili z zanimivimi ustvarjalnimi delavnicami in vsakodnevnimi novimi izzivi.
Pridružiš se nam lahko od torka do petka od 15.00 – 17.00 v Freedomu.
Obvezne predhodne prijave!
Lahko se prijaviš na vsak dan, lahko pa prideš k nam pokukat le za eno popoldne.
Svet’ večer
Drama Svet’ večer se ukvarja z vprašanjem razmerja med posameznikom in državo, svobodo in nadzorom, strahom in upanjem, da morda le ni tako, kot je videti. Nastanek drame Daniela Kehlmanna je navdihnil ameriški vestern High Noon režiserja Freda Zinnemanna, na Kehlmannovo pisanje pa sta vplivala tudi prijetje Edwarda Snowdena in teroristični napad v Parizu leta 2015.V romantiki božičnega večera, ko iz toplih domov diši po prazničnih objemih, nekje drugje bije stvarnost svoj krvavi zvon. Moški in ženska nestrpno pogledujeta na uro in napetost med njima narašča. Prav počasi se pred nami lušči pretresljiva zgodba, ki prevzame s svojo neizprosno vpetostjo v tukaj in zdaj. Po Kehlmannovi drami sta nastala tudi televizijska predelava in film z naslovom Zaslišanje ponoči (2019).
Nataša Barbara Gračner (članica ansambla SNG Drama od leta 1998) je dobitnica osmih Borštnikovih nagrad za vlogo ter, med drugimi, tudi nagrade Prešernovega sklada in Severjeve nagrade za igralske stvaritve.
Vlado Novak je bil dolgoletni član ansambla SNG Drama Maribor, je prejemnik Borštnikovega prstana (2014), šestih Borštnikovih nagrad za vlogo in nagrade Prešernovega sklada …