12.Obletnica Bubke ( GADI in Folk&Špas) 5.6.2020

Trenutno še ni opisa

12.Obletnica Bubke ( GADI in Folk&Špas) 5.6.2020

Trenutno še ni opisa

12.Obletnica Bubke ( GADI in Folk&Špas) 5.6.2020

Trenutno še ni opisa

Jure Tori in Aleš Šteger: Pričevanje
Pesniško-glasbeni obred Pričevanje je performans, koncert, priklicevanje prednikov, recital, poplesavanje, delavnica sladke ironije pesnika Aleša Štegra (s pesmimi iz nove knjige Pričevanje) in virtuoza na harmoniki Jurija Torija.
Besedila vztrajno hodijo po rezilu med odprtostjo poezije in faktografijo zvestobe dogodku, ki preči avtorjevo družinsko zgodbo in prizore iz zagonetne in pogosto tudi okrutne polpretekle zgodovine Evrope. Koncert in obenem pripoved s subtilnim dramaturškim lokom, izpeljana predano v šamanističnim obredju, ki je doslej očarala poslušalce in gledalce v Šanghaju, Parisu, Berlinu in nekaterih mestih po Sloveniji.
Usposabljanje za prostovoljce
Razmišljaš kdaj o organizaciji dogodki, delavnic, projektov, festivalov? Si želiš izboljšati svoje kompetence pri načrtovanju, organizaciji, realizaciji, evalvaciji in refleksiji?
Potem se prijavi na usposabljanje za prostovoljce, kjer bomo raziskovali organizacijo projektov. Kje začeti, kako nadaljevati, na kaj moramo biti pozorni, kakšni so postopki in podobna vprašanja bomo skozi izkustveno delavnico spoznali in vabimo te, da se pridružiš!
Usposabljanje bo potekalo v soboto, 19. septembra, med 9.-15.00 uro v Mladinskem centru Zagorje. Za udeležbo na delavnici so OBVEZNE predhodne prijave na http://tiny.cc/mcusposabljanje (število mest je omejeno). Organizatorji upoštevamo usmeritve NIJZ za preprečevanje širjenja virusa Covid-19 in obiskovalce naprošamo, da se dogodka udeležijo zdravi. S seboj prinesite tudi svojo masko. 💚
Za prigrizke, kavo in čaj bo poskrbljeno.
Vabljeni!
12.Obletnica Bubke ( GADI in Folk&Špas) 5.6.2020

Trenutno še ni opisa

12.Obletnica Bubke ( GADI in Folk&Špas) 5.6.2020

Trenutno še ni opisa

Profesor Kuzman mlajši v Mladinskem centru Brežice
PROFESOR KUZMAN MLAJŠI
Monokomedija o di(v)jakih in (m)učiteljih
Ste pripravljeni na najboljše šale na temo šole?
Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri tisti profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ – smeha.
Dolgoletni stand-up komik, izjemno cenjen tako s strani kolegov kot strani občinstva, je širšo prepoznavnost dosegel z nastopi v oddajah Na žaru z Ladom Bizovičarjem, kjer je pošteno popekel Jana Plestenjaka in – na njegovo izrecno željo – tudi samega predsednika Boruta Pahorja. Poznamo ga tudi iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot člana zabavnega Šaleškega študentskega okteta.
Vstopnice:
– 13,00 €: predprodaja (Moje karte in Petrol)*
– 15,00 €: 1 dan pred dogodkom in na dan dogodka
Več o predstavi: http://kuzman.si/
Krvodajalska akcija Brežice

Častim pol litra, in sicer:
9. 9. 2020 od 7. do 13. ure
10.9. 2020 od 8. do 13. ure.

Ping Pong srede
September je tu, z njim pa tudi Ping Pong!💕
Vsako sredo med 18.00 – 20.00. 👀
Vmes nas čaka tudi kakšen turnir, ki ga bo za nas pripravil nihče drug kakor zloglasni MC prvak, po domače El hefe de la Plankar.
Obvezne predprijave za vsako sredo na nejc.jordan@mc-krsko.si