Pravljična urica KIOSK v Knjižnici Ormož
Pravljična urica KIOSK se bo v četrtek, 15. oktobra, ob 17. uri ustavila v Knjižnici Ormož.
Olga že nekaj časa prebiva v kiosku – zaradi njene sladkosnednosti in monotonega življenja je izhod postal zanjo premajhen. Ob večerih, kadar je osamljena, prebira kataloge potovalnih agencij in sanjari o tem, da bi šla na morje. Lepega dne pa se primeri čudno naključje in Olga se nenadoma odpravi na pot.
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.
Pravljična urica Kiosk v Krajevni knjižnici Središče ob Dravi
Pravljična urica v Krajevni knjižnici Središče Ob Dravi v sredo, 14. oktobra, ob 17. uri.
Olga že nekaj časa prebiva v kiosku – zaradi njene sladkosnednosti in monotonega življenja je izhod postal zanjo premajhen. Ob večerih, kadar je osamljena, prebira kataloge potovalnih agencij in sanjari o tem, da bi šla na morje. Lepega dne pa se primeri čudno naključje in Olga se nenadoma odpravi na pot.
Vljudno vabljeni!
Brezplačni javni vodstvi po razstavah Mitje Staneka in Mateje Kavčič
Spoštovani obiskovalci,
v okviru letošnjega projekta “Z igro do dediščine” vas vabimo na brezplačni javni vodstvi po aktualnih razstavah akademskega kiparja in grafika Mitje Staneka (velika galerija, balkon) ter akademske slikarke Mateje Kavčič (mala galerija) ki bosta v četrtek, 8. oktobra ob 10. in 17. uri. Po razstavah bo vodila kustodinja Irma Brodnjak Firbas.
Veseli bomo vašega obiska!
[SLO AB 19/20] Smejmo.se: Ljubezen gre skozi želodec

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih norm in standardov.
V zgodbi spremljamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje nadvse gospodovalne mame, prepričane v to, da hči ne dosega ustreznih družbenih standardov. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, ne ukvarja se s športom, jogo … Vse, kar Meta premore, je po – maminem mnenju – preveč kilogramov. A Meta ima v resnici veliko več. Ima veselje do življenja in je s seboj zadovoljna kljub materi, ki jo hoče prepričati o nasprotnem. Na drugi strani spremljamo Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Življenje, kjer sta pomembna le mir in poln hladilnik. Čeprav bi na prvi pogled to težko rekli, mu je v zakonu obojega kronično primanjkovalo.
Življenji dveh sorodno-dobrodušnih duš se začneta zabavno in obetavno prepletati. A kaj, ko se z ene in druge strani »z najboljšimi nameni« vmešavajo še tisti tretji. Mar za srečo in zadovoljstvo v življenju res vsi ljudje potrebujemo iste stvari?
Avtor in režiser: Jernej Čampelj
Dramaturgija: Simona Hamer
Kostumografija: Tina Bonča
Koreografija: Anja Robida
Glasbena in zvočna oprema: Dejan Markič
Skladba v predstavi: 24000 poljubov (Magnifico)
Produkcija: Smejmo se
Igrajo: Urška Vučak Markež, Saša Klančnik, Maja Martina Merljak
Cena predstave: 13 EUR
Za več informacij pokličite na 02 577 60 24.

Pravljična urica Mož s kratkimi lasmi v Knjižnici Ormož
Pravljična urica v Knjižnici Ormož.
V mestu, kjer so vsi videti isti, želi samosvoj mož s kratkimi lasmi biti takšen, kot vsi ostali.
A le dokler ne ugotovi, da je biti to, kar si, veliko zabavneje!
Kviz II.
V Unterhundu se bomo drugič zbrali na Trivia večeru, kjer bo voditelj Timon Grabovac pripravil serijo vprašanj, ki se bodo dotaknila splošne tematike in se zabavali ob dobri družbi, glasbi, kapljici vina in prigrizkih.
🧠 Razmigajte svoje sive celice in se nam pridružite v soboto, 17. oktobra ter osvojite simbolične nagrade! Tekmujete lahko v ekipi, ki jo sestavlja največ 5 članov.
Prijavite se lahko na: 070/742-788 (Timon) ali preko FB sporočila.
Prispevek je 1€ na osebo.💸
Se vidimo! 🏰 🎸
_________________
Kvizi oz. pub kvizi so se v Veliki Britaniji začeli prirejati že v 70. letih prejšnjega stoletja, da bi v pube privabili več ljudi. V zadnjih letih so postali tako popularni, da se jih vsak teden organizira več kot 20.000, fenomen pa se je razširil po vsem svetu.
Plesno pravljična urica Štiri črne mravljice
Plesno pravljična urica Štiri črne mravljice v Knjižnici Ormož.
Štiri črne mravljice v kratkih zgodbah skrivajo drobne modrosti, poetičnost, humor in ritem. Le kaj nas bodo naučile?
DIY USTVARJALNICE #1
🧷✂️🎨 DIY USTVARJALNICE:
#1 SITOTISK: Petja Kolenko
sitotísk -a m (ȋ) um. grafična tehnika, pri kateri se odtiskuje skozi fino sito: dobro obvladuje sitotisk; uporaba sitotiska / sitotisk na blago
Na prvem srečanju sklopa DIY ustvarjalnic bomo spoznavali svet sitotiska.
💡 Sitotisk je namreč ena najstarejših tehnik nanašanja barv na izbrano blago. Izvaja se lahko na vse vrste materialov katerih površina je ravna in dovolj gladka, treba je le uporabiti barve na primerni osnovi za dober oprijem na tiskano podlago.
🔖 Tehnike sitotiska se bomo lotili na poenostavljen način, saj pri izvedbi ne bomo uporabljali klasične tiskarske opreme, temveč bomo to sami izdelali iz vsakodnevnih materialov in hišnih pripomočkov. Tiskali bomo na najrazličnejši tekstil in majice, slednje si udeleženci prinesete sami.
👧 Izvajalka ustvarjalnice je umetnica Petja Kolenko, magistra likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.
Za material in pripomočke bo poskrbljeno. 👕🧷✂️🖨️🎨
📣 Prijave zbiramo na: petjakolenko@gmail.com
(Število mest je omejeno – pohiti s prijavo!)
‼️POUDARJAMO‼️
Glede na epidemiološko stanje, vse obiskovalce prosimo, da držijo medsebojno razdaljo in upoštevajo vse aktualne preventivne ukrepe. Prosimo, da se dogodka udeležite le v primeru, da ste popolnoma zdravi.
Kulturnozabavnoprleškidogodek Spet doma – Tadej Vesenjak
Tadej Vesenjak

piše, ustvarja in misli v prleščini. Ima redek dar, da iz najpreprostejših prvin stke najčudovitejšo poetiko in jo kot kantavtor izvede tako, da mu verjameš. Njegova glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rockovskim pridihom.

Pridite razvajat svoja ušesa s srčnimi besedili.
Na letni terasi ormoške knjižnice bo nastopil v četrtek, 24. septembra ob 19. uri.
* V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v prostorih knjižnice, v skladu s smernicami NIJZ.
Obisk je omejen na 50 oseb.
Pravljična urica Lev v srcu v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž
Dragi otroci,
pogumni mišek se iz ormoške knjižnice seli v Sveti Tomaž, da tudi tamkajšnjim otrokom pove, da ni treba biti VELIK in JUNAŠKI, da bi našel svojo MOČ in da lahko tudi v majhnem mišku bije LEVJE SRCE.
Če ste pravljico v ormoški knjižnici zamudili, ali pa vam je bila tako všeč, da bi jo želeli slišati še enkrat, se nam pridružite v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž.
Stopimo z levjesrčnim miškom v novo pravljično leto tudi mi.