Potopis: Sudan
Sudan je precej neznana dežela predvsem zaradi svoje dolgoletne zaprtosti pred ostalim svetom. Zaradi tega, je turistično skoraj popolna neznanka in zato še posebej privlačen. To je dežela, kjer dva Nila postaneta ena reka. Dežela, ki je svoj razcvet doživela pred mnogimi tisočletji in pri egiptovskih faraonih vzbujala zavist kot zlata dežela Kuš. Templji in piramide, ki so jih zgradili Egipčani govorijo o pomembnosti dežele. Prav tako pa je bilo pet faraonov 25. dinastije črnih vladarjev iz Nubije, današnjega Sudana.
Nil in puščava pa dajeta kuliso v kateri nastopata nubijska tradicija in prijaznost. Pomanjkanje turistične infrastrukture, pa ti da odlično priložnost za še pogostejši in globlji pogled v vsakodnevno življenje ljudi. 🇸🇩
Več o tej državi in popotovanju po njej nam bo povedal Zlatko Šajhar, v petek 16.4.2021 ob 19.00 uri. 😊 Dogodek bo potekal preko Zoom-a na tej povezavi: https://us02web.zoom.us/j/89051775575…
Vabljeni! 🤩
ALKOHOLNI MITI – “live” kahoot kviz
Za hitrejše treznjenje pomagajo svež zrak, kava, burek, tuširanje z mrzlo vodo. Je to mit ali resnica?
Poznaš tudi ti kašen mit ali resnico o pitju alkohola?
Je res, da živimo v »mokri kulturi«, kjer je pitje alkohola del tradicije? Kjer se moraš zagovarjati, če ne piješ alkohola? Se ti zdi, da imamo do pitja alkohola precej (ne)kritičen odnos?
Te zanima več?
Povabimo te na zabaven Kahoot kviz o alkoholu, mačku in manj tveganem pitju. Poleg uporabnih informacij so v igri tudi nagrade 😉
KDAJ? V četrtek, 15. 4. 2021 ob 17. uri preko Zooma.
Z nami bo terenska ekipa DrogArt Maribor, ekipa Unterhunda, KOŠ-a in MCOja.
Pridružiš se nam lahko na Zoom povezavi: https://zoom.us/j/91595288775
P.S. Dogodek, ki ga organiziramo v sodelovanju z DrogArt programom Izberi sam, je namenjen mladim med 14. in 30. letom.
Brezplačno javno vodstvo po razstavi Zdenka Huzjana
Ponovno vabljeni na brezplačno javno vodstvo po aktualni razstavi Zdenka Huzjana z naslovom Geografija tišin. Vodstvo bo v četrtek, 4. marca 2021, ob 17. uri. Po razstavi nas bo popeljal kustos razstave, dr. Robert Inhof.
Število udeležencev je v skladu z zaščitnimi ukrepi za zajezitev epidemije omejeno, zato vas prosimo za vnaprejšnjo najavo na: info.galerijams@siol.net ali na 041 782 705.
Spletna soba s posluhom: Unterhund
🎶🛋Ker nam trenutne razmere ne dopuščajo druženja v živo, se MIKKove dnevne sobe s posluhom tudi v novem letu zaenkrat selijo na splet.
Udobno se namestite, priklopite na naš FB, vzamite kakšno ”okrepčilo”, zvočnike na glas in uživajte.
🎶 V sklopu sodelovanja med regionalnimi mladinskimi centri in organizacijami, bo v tretji letošnji spletni sobi s posluhom muziko vrtela ekipa ormoškega kluba 𝗨𝗡𝗧𝗘𝗥𝗛𝗨𝗡𝗗.
Se vidimo ”v živo”.
Pravljična urica KIOSK v Knjižnici Ormož
Pravljična urica KIOSK se bo v četrtek, 15. oktobra, ob 17. uri ustavila v Knjižnici Ormož.
Olga že nekaj časa prebiva v kiosku – zaradi njene sladkosnednosti in monotonega življenja je izhod postal zanjo premajhen. Ob večerih, kadar je osamljena, prebira kataloge potovalnih agencij in sanjari o tem, da bi šla na morje. Lepega dne pa se primeri čudno naključje in Olga se nenadoma odpravi na pot.
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.
Pravljična urica Kiosk v Krajevni knjižnici Središče ob Dravi
Pravljična urica v Krajevni knjižnici Središče Ob Dravi v sredo, 14. oktobra, ob 17. uri.
Olga že nekaj časa prebiva v kiosku – zaradi njene sladkosnednosti in monotonega življenja je izhod postal zanjo premajhen. Ob večerih, kadar je osamljena, prebira kataloge potovalnih agencij in sanjari o tem, da bi šla na morje. Lepega dne pa se primeri čudno naključje in Olga se nenadoma odpravi na pot.
Vljudno vabljeni!
Brezplačni javni vodstvi po razstavah Mitje Staneka in Mateje Kavčič
Spoštovani obiskovalci,
v okviru letošnjega projekta “Z igro do dediščine” vas vabimo na brezplačni javni vodstvi po aktualnih razstavah akademskega kiparja in grafika Mitje Staneka (velika galerija, balkon) ter akademske slikarke Mateje Kavčič (mala galerija) ki bosta v četrtek, 8. oktobra ob 10. in 17. uri. Po razstavah bo vodila kustodinja Irma Brodnjak Firbas.
Veseli bomo vašega obiska!
[SLO AB 19/20] Smejmo.se: Ljubezen gre skozi želodec

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih norm in standardov.
V zgodbi spremljamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje nadvse gospodovalne mame, prepričane v to, da hči ne dosega ustreznih družbenih standardov. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, ne ukvarja se s športom, jogo … Vse, kar Meta premore, je po – maminem mnenju – preveč kilogramov. A Meta ima v resnici veliko več. Ima veselje do življenja in je s seboj zadovoljna kljub materi, ki jo hoče prepričati o nasprotnem. Na drugi strani spremljamo Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Življenje, kjer sta pomembna le mir in poln hladilnik. Čeprav bi na prvi pogled to težko rekli, mu je v zakonu obojega kronično primanjkovalo.
Življenji dveh sorodno-dobrodušnih duš se začneta zabavno in obetavno prepletati. A kaj, ko se z ene in druge strani »z najboljšimi nameni« vmešavajo še tisti tretji. Mar za srečo in zadovoljstvo v življenju res vsi ljudje potrebujemo iste stvari?
Avtor in režiser: Jernej Čampelj
Dramaturgija: Simona Hamer
Kostumografija: Tina Bonča
Koreografija: Anja Robida
Glasbena in zvočna oprema: Dejan Markič
Skladba v predstavi: 24000 poljubov (Magnifico)
Produkcija: Smejmo se
Igrajo: Urška Vučak Markež, Saša Klančnik, Maja Martina Merljak
Cena predstave: 13 EUR
Za več informacij pokličite na 02 577 60 24.

Pravljična urica Mož s kratkimi lasmi v Knjižnici Ormož
Pravljična urica v Knjižnici Ormož.
V mestu, kjer so vsi videti isti, želi samosvoj mož s kratkimi lasmi biti takšen, kot vsi ostali.
A le dokler ne ugotovi, da je biti to, kar si, veliko zabavneje!
Kviz II.
V Unterhundu se bomo drugič zbrali na Trivia večeru, kjer bo voditelj Timon Grabovac pripravil serijo vprašanj, ki se bodo dotaknila splošne tematike in se zabavali ob dobri družbi, glasbi, kapljici vina in prigrizkih.
🧠 Razmigajte svoje sive celice in se nam pridružite v soboto, 17. oktobra ter osvojite simbolične nagrade! Tekmujete lahko v ekipi, ki jo sestavlja največ 5 članov.
Prijavite se lahko na: 070/742-788 (Timon) ali preko FB sporočila.
Prispevek je 1€ na osebo.💸
Se vidimo! 🏰 🎸
_________________
Kvizi oz. pub kvizi so se v Veliki Britaniji začeli prirejati že v 70. letih prejšnjega stoletja, da bi v pube privabili več ljudi. V zadnjih letih so postali tako popularni, da se jih vsak teden organizira več kot 20.000, fenomen pa se je razširil po vsem svetu.