Kulturiti Dvoru #1: Koncert skupine MART
Lepo vabljeni na prvi koncert cikla Kulturiti Dvoru. Slednji bo pokrival širša glasbena in multimedijska področja sodobne urbane kulture. Razdevičila ga bo razgibana zasedba MART, ki bo predstavila svoj vinilni sveženj, VUK.
★ Petek, 9. 10. 2020 // 20.00 – 21.30 ★
❗ POZOR I: uporaba zaščitnih mask JE v prireditvenih prostorih
OBVEZNA ❗
❗ POZOR II: število obiskovalcev bo omejeno v skladu z določili, zato vam priporočamo, da si vstopnico rezervirate.
▶ REZERVACIJA VSTOPNICE
Vstopnico si lahko rezervirate na povezavi:
Prevzamete in plačate jo na dan dogodka med 19. in 20.30. V kolikor jo do dane ure ne prevzamete, se vaša vstopnica vrne v prodajo.
▶ VSTOPNINA:
– mladi do 30. leta: 3 eur
– ostali: 7 eur
☛ O zasedbi MART:
MENT: “To ni tipična jazzovska zasedba ali navadna post-rock skupina. Četverica talentiranih glasbenikov iz Vipavske doline ustvarja domiselno instrumentalno glasbo, polno kompleksnih ritmov, melodičnih klavirskih premikov in virtuoznih kitarskih prehodov. Krasi jih sproščen in svobodomiseln pristop, ki se razživi v energičnih improvizacijah.”
☛ O plošči
Skladbe za album Vuk so nastajale celih dvanajst let. Naša želja je bila, da jih posnamemo na različnih lokacijah, da ujamemo prostor, občutek in edinstven zvok, ki ga vsak prostor ponuja. Tako smo pesmi snemali po dve in dve… in dve. In jih izdajali, kot digitalne EP-je. Prvi par je bil posnet v dnevni sobi ob zvokih otrok in ropota iz kuhinje, med pripravo kosila v družbi prijateljev. Drugi par je nastal v teatru. Na odru. Za rdečo zaveso. Pred kamerami. Zadnji par pa je bil posnet v za to posebej prirejenem čarobnem prostoru, pred posebno čarobnim koncertom. In tako je v štirih letih nastal Vuk. Ob neizmerni pomoči mnogih, ki so si za to vzeli čas in delili svoje talente, je lahko ta kosmata plošča postala sedaj tudi resničnost.
Vuk je nastal kot odgovor. Vprašanje ni znano. Pa tudi odgovor je izražen v glasbenem jeziku in zato popolnoma nerazumljiv. Vendar pa na svoj način, ki ga zmore glasba, vseeno popolnoma jasen. Vsakomur po svoje…
☛ Releases:
Album Parallele – September 2008
EP Domestic Mart – January 2017
EP Theatrical Mart – November 2017
EP Magical Mart – December 2018
“Kaligula” single @ MENT Music Compilation – January 2019
“Mist Taken” single @ SIGIC Jazz Compilation – May 2019
Album Vuk – March 2020 @ ZARŠ Records
☛ Povezave:
www: https://martmusic.wordpress.com/
Bandcamp: https://martmusic.bandcamp.com/
FB:

https://www.facebook.com/martmusicSLO/

Instagram: https://www.instagram.com/mart_band/
Twitter: https://twitter.com/Mart_band

CMK 5 let • Koncert skupine Free the mouse
pavze prebudili Free the mouse! Predstavili nam bodo svoj avtorski material.
★ Petek, 25. 9. 2020 // 20.00 – 21.30 ★
❗ POZOR I: uporaba zaščitnih mask JE v prireditvenih prostorih
OBVEZNA.
❗ POZOR II: število obiskovalcev bo omejeno v skladu z določili, zato vam priporočamo, da si vstopnico rezervirate.
▶ REZERVACIJA VSTOPNICE
Vstopnico si lahko rezervirate na povezavi:
Prevzamete in plačate jo na dan dogodka med 19.00 in 20.30. V kolikor jo do dane ure ne prevzamete, se vaša vstopnica vrne v prodajo.
Vstopnina: 3 eur.
▶ FREE THE MOUSE je mladi band iz Primorske, ki se sicer po nekaj letih premora v sveži preobleki vrača v njemu že znane prostore mladinskega centra v Kopru. Izvajana glasba je avtorska, spominja na zvrst energičnega alternativnega rocka 90’ih, t.i. Grunge. Prvi album še čakamo, fantje pravijo, da je v fazi snemanja.
Obalne rime #47 @CMK + IGNOR
Obalne rime #47 + IGNOR
@Center mladih Koper
Obalne rime se vračajo na sceno! Tokrat bomo gostili tudi IGNOR-ovce.
”Raziskujemo, sodelujemo, s kremplji se podpisujemo, javkamo, kričimo, po podestih se podimo, malo rimamo, nič kaj dosti ne kimamo, se zibamo, poljubljamo, sikamo, iskrimo. Vseskozi se po pokrajinah neznanih bitij lovimo. Vsake toliko na medveda, dva tri, naletimo.”
Če pišeš poezijo ali zgodbe, se kar prijavi na branje in predstavi svoje pisanje javnosti. Svoja dela lahko bere vsak!
Nastopili bodo:
>> prijave odprte. Prijava obvezna: obalne.rime@gmail.com ali v inbox Obalih rim na FB.
Poezija je kul!
❗ POZOR I: uporaba zaščitnih mask JE v prireditvenih prostorih
OBVEZNA.
❗ POZOR II: število obiskovalcev bo omejeno v skladu z določili.
Organizator: Klub študentov občine Koper
Soorganizator: Center mladih Koper
ROMANO NERVOSO – (spaghetti r’n’r)

“This is where punk and pop meet the New York Dolls and Marc Bolan, early AC / DC on boogie-woogie, party beats in Italian with English influences, pseudo masculine posing in glitter” – Classic Rock Magazine
🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶
V samo nekaj kratkih letih je Romano Nervoso prišel v sam vrh evropske glasbene scene. Od lokalnih barov in gostiln do nekaterih največjih koncertnih prizorišč in festivalov v Evropi se je Romano Nervoso izkazal kot “boter špagetnega rocka” in dostojen izvajalec na kateremkoli prizorišču. V živo vedno prepriča s svojo karizmo in nepogrešljivim osebnim slogom.
S tremi studijskimi albumi in z nastopi na nekaterih najboljših poletnih glasbenih festivalov, ki jih Evropa ponuja, se Nervoso zgleduje po izvajalcih kot so Johnny Hallyday, Danko Jones, Triggerfinger, Band of Skulls, Skip the Use, Boots Electric, Datsuni, Sonics, King Khan & the Shrines in še marsikdo drugi.
🎫VSTOPNINA 10eur🎫

HANGAR’S STAND-UP NIGHT (ponovitev)
Na veliko željo in povpraševanje ter zaradi velikega števila ljudi, ki je zaradi omejitve obiska ostalo pred vrati, vračamo udarec in z veseljem najavljamo “ponovitev” prvega “stand-up” večera pod taktirko našega izjemnega Eldarja Omerčiča!
Nastopali bodo ponovno:
PERICA JERKOVIČ
LUCIJA CIROVIČ
ELDAR OMERČIČ
🎫 Vstopnina 10eur 🎫
Obnovitev paletnega pohištva (delavnica)
Obnovitev paletnega pohištva (delavnica)
Sreda, 9. 9. 2020 ob 11.00
Četrtek, 10. 9. 2020 ob 15.00
________________________
Pod skrbnim nadzorom našega Jake Miklavčiča, se bo obnovilo paletno pohištvo na terasi CMK-ja.
Pridi mimo in se nauči nekaj trikov, kako obnoviti palete ter nato preizkusi naučeno še doma.
** Dogodek bo potekal po priporočilih in ukrepih, ki ga zahteva vlada RS in NIJZ za zajezitev epidemije COVID 19.
Maček Muri in Muca Maca
MAČEK MURI IN MUCA MACA
Pesmi: Kajetan Kovič, glasba Jerko Novak
Nastopajo: Neca Falk, vokal, Jerko Novak in Miro Novak – kitara
Za pesniško glasbeni projek Maček Muri in muca Maca je pravzaprav težko napisati kaj novega: v tridesetih letih njegovega življenja so bili uporabljeni že vsi presežniki.
Jure Longyka: „In kdo je za legendo zaslužen? Nedvomno najbolj njegov avtor Kajetan Kovič. Takoj za njim pa sta avtor glasbe Jerko Novak in pevka Neca Falk…Ko je Maček Muri leta 1984 zaživel v glasbi, se je neizbrisno zasidral v našo skupno podzavest. Brez tega danes ne bi bil tam, kjer je. In brez glasovne interpretacije Nece Falk, ki je enako dobro delo opravila tudi napredhodnici Zlati ladji (1978) ter nadaljevanju Mačji sejem (1991), si ga niti predstavljati ne moremo. Nihče ne poje bolje rokenrola za otroke kot Neca Falk.”
Milan Dekleva: „Brez pretiravanja trdim, da sta Neca in Jerko razmaknila obzorja slovenske otroške domišljije v pretanjenjem objemu besede in zvoka. Prav tu, v barviti in nasmejani predanosti pesništva glasbi in glasbe pesništvu, se je zgodil presežek umetniške igre, kakršnega pri nas doslej še nismo poznali…Jerko Novak je z nonšalantnim zamahom spravil na kup izročilo svetovne etnograsbe in ga cepil na rockerski in inprovizatorski cepič, tako da je stvar morala postati večna…“
Boštjan Tadel, Polet: „ Zakaj je Muri prapoletovec? Ker je uživač, kajpak. Elegantno se sprehaja po mestu, gre na zajtrk K veseli kravi, kjer v časopisu »vse prebere brez razlike, tudi vejice in pike«. Maco pelje v restavracijo, kjer »na jedilnem listu zbrana, je najboljša mačja hrana«. Potem se gre razvedrit na nogometno tekmo, na kateri NK Mucek »kar takole vam zabije štiri gole«, kar je danes v Sloveniji nepredstavljivo, ob nastanku sredi sedemdesetih pa je bila Olimpija poleg številnih drugih klub Oblaka, Popivode, Amerška in Elsnerja in Katanca. Šele na koncu dneva, »ko zaspijo stare hiše«, izvemo, da ima Muri pravzaprav službo in da po naročilu župana »mačjo knjigo piše«, nekakšno kroniko Mačjega mesta. Zato vemo tudi, da v Mačjem mestu vlada red, saj policista Mucelj in Macelj zmeraj ulovita mačka Čombeta, ki »nastavlja pasje bombe«. In »Čombe mora s prazno vrečo za rešetke v mačjo ječo«.”
Tomaž Kovač, Primorske novice: „Mnogi so kot okameneli požirali znane pesmice ali se nostalgično spominjali otroštva, drugi so pa skupaj z rdečelaso gospo peli in plesali. Vsestranska umetnica je z rockersko energičnostjo, ki spominja na Patti Smith in s kantavtorsko čutnostjo, ki je priklicala Joni Mitchell,…pričarala najboljši koncert na Jazz etno funky festivalu…“
Tadej Droljc, Radio Študent: „Kot je rekla že Neca: „Resda vsi poznamo Mačka Murija, a snov je treba utrjevati.“ Glede na eksploziven aplavz in vse vpitje, ki spada zraven, kar je sledilo po vsakemu komadu, se je publika s tem še kako strinjala…“
Tone Stojko: „Maček Muri in muca Maca ni neka zaprašena legenda, ki se je moramo spomniti vsakih pet let. Projekt je živ in enako dober danes kot je bil pred tridesetimi leti. Vsako leto prodamo od tisoč petsto do dva tisoč zgoščenk, kar ne uspe nobenemu slovenskemu glasbenemu projektu. Res je enkraten, genialen po pesniški, glasbeni in pevski plati. Legenda, ki ohranja svojo mladostno energijo.“
Foto: Tone Stojko.
Že kupljene vstopnice je potrebno zaradi menjave prizorišča zamenjati z novimi.
ADMA prireditev na prostem 2020
ADMA prireditev na prostem 2020 je prireditev za vse, ki jih zanima področje podpore menedžmentu.
Učinkovita podpora predstavlja pomemben člen, ki gradi in povezuje odnose na ravni celotne organizacije. Nove tehnologije in oblike dela tudi na tem področju zahtevajo nenehno razvijanje kompetenc na področju reševanja konfliktov, sodelovanja, kritičnega razmišljanja, upravljanja z ljudmi, organizacijskih sposobnosti, čustvene inteligence, etične presoje in odločanja ter kognitivne fleksibilnosti.
Zato smo določili tri področja, za katera verjamemo, da so ključna za vašo rast in razvoj na delovnem mestu. Četrtek bo posvečen strateškemu razmišljanju, petek učinkovitosti, sobota pa bo namenjena uravnoteženosti.
Vabljeni v družbo, kjer razvijamo najboljšo podporo menedžmentu!
Vabljeni na ADMA prireditev na prostem, kjer se bo od 17. do 19. septembra 2020.
ADMA prireditev
ADMA prireditev je največji slovenski in evropski dogodek za zaposlene s področja podpore menedžmentu.
Učinkovita podpora predstavlja pomemben člen, ki gradi in povezuje odnose na ravni celotne organizacije. Nove tehnologije in oblike dela tudi na tem področju zahtevajo nenehno razvijanje kompetenc na področju reševanja konfliktov, sodelovanja, kritičnega razmišljanja, upravljanja z ljudmi, organizacijskih sposobnosti, čustvene inteligence, etične presoje in odločanja ter kognitivne fleksibilnosti.
Zato smo določili tri področja, za katera verjamemo, da so ključna za vašo rast in razvoj na delovnem mestu. Četrtek bo posvečen strateškemu razmišljanju, petek učinkovitosti, sobota pa bo namenjena uravnoteženosti.
Opremili vas bomo z veščinami, s katerimi boste kos prihajajočim izzivom, z znanji, s katerimi boste prispevali k uspešni prihodnosti svoje organizacije, ter s poznanstvi, ki vam bodo v pomoč na poslovni poti.
Vabljeni v družbo, kjer razvijamo najboljšo podporo menedžmentu!
Vabljeni na ADMA prireditev, od 17. do 19. septembra 2020.
David Bowie Tribute
Skupina je bila ustanoljena leta 2016 na pobudo Micheleta z glasom in umetniško smerjo, ter z Markotom na kitari.
Skupina se je razširila leta 2018 v katero so se pridružili pet
profesionalnih glasbenikov iz konzervatorija Tartini in ameriški saksofonist O.J. Leonard. Glasbena skupina redno igra v Italiji (friuli venezia giulia), Sloveniji in Hrvaški.
Od leta 2018 se začne vrsta pomembnih oddaj v živo. Javnost hitro raste,
nastopi se povečujejo s projeciranimi videoposnetki in plesom na odru.
Najuspešnejši koncert je bil 23.julija 2019 na gradu San Giusto v Trstu
z več kot 1000 obiskovalcev. Koncerti v živo vedno
vključujejo
občinstvo z plesom in petjem.