THAT’S A VIBE music episode #2 by FELMAN
Ladies & Gentleman,
we continue with my second music episode on 30th January at > 20:00.
I will mix my best picks for you my special supporters. We will keep it up like this (every 14 days) until we meet in person for some real gigs and dancing like we use to.
BEGINNING OF THE END.
episode #1 – 16.1.2021 (20:00)
episode #2 – 30.1.2021 (20:00)
episode #3 – 13.2.2021 (20:00)
Supported by:
DRIP T-SHIRTS
@dripTshirts · Clothing (Brand)

https://www.facebook.com/dripTshirts
F.MAN
Dimek in Davor Klarić

Jernej Dirnbek je eden od članov glasbene skupine Mi2 in avtor številnih pesmi. V letu 2016 je izdal svoj prvi roman z naslovom Pevci pozabljenih pesmi. V letu 2018 se je na svoji solo poti povezal z legendarnim klaviaturistom Davorjem Klarićem. Na obisk v studio Hendrix ju je povabil Iztok Novak – Easy

Kulturiti Dvoru #1: Koncert skupine MART
Lepo vabljeni na prvi koncert cikla Kulturiti Dvoru. Slednji bo pokrival širša glasbena in multimedijska področja sodobne urbane kulture. Razdevičila ga bo razgibana zasedba MART, ki bo predstavila svoj vinilni sveženj, VUK.
★ Petek, 9. 10. 2020 // 20.00 – 21.30 ★
❗ POZOR I: uporaba zaščitnih mask JE v prireditvenih prostorih
OBVEZNA ❗
❗ POZOR II: število obiskovalcev bo omejeno v skladu z določili, zato vam priporočamo, da si vstopnico rezervirate.
▶ REZERVACIJA VSTOPNICE
Vstopnico si lahko rezervirate na povezavi:
Prevzamete in plačate jo na dan dogodka med 19. in 20.30. V kolikor jo do dane ure ne prevzamete, se vaša vstopnica vrne v prodajo.
▶ VSTOPNINA:
– mladi do 30. leta: 3 eur
– ostali: 7 eur
Koncert se bo izvedel upoštevajoč sodobne ukrepe. Pridobljeno je bilo pozitivno mnenje NIJZ-ja.
☛ O zasedbi MART:
MENT: “To ni tipična jazzovska zasedba ali navadna post-rock skupina. Četverica talentiranih glasbenikov iz Vipavske doline ustvarja domiselno instrumentalno glasbo, polno kompleksnih ritmov, melodičnih klavirskih premikov in virtuoznih kitarskih prehodov. Krasi jih sproščen in svobodomiseln pristop, ki se razživi v energičnih improvizacijah.”
☛ O plošči
Skladbe za album Vuk so nastajale celih dvanajst let. Naša želja je bila, da jih posnamemo na različnih lokacijah, da ujamemo prostor, občutek in edinstven zvok, ki ga vsak prostor ponuja. Tako smo pesmi snemali po dve in dve… in dve. In jih izdajali, kot digitalne EP-je. Prvi par je bil posnet v dnevni sobi ob zvokih otrok in ropota iz kuhinje, med pripravo kosila v družbi prijateljev. Drugi par je nastal v teatru. Na odru. Za rdečo zaveso. Pred kamerami. Zadnji par pa je bil posnet v za to posebej prirejenem čarobnem prostoru, pred posebno čarobnim koncertom. In tako je v štirih letih nastal Vuk. Ob neizmerni pomoči mnogih, ki so si za to vzeli čas in delili svoje talente, je lahko ta kosmata plošča postala sedaj tudi resničnost.
Vuk je nastal kot odgovor. Vprašanje ni znano. Pa tudi odgovor je izražen v glasbenem jeziku in zato popolnoma nerazumljiv. Vendar pa na svoj način, ki ga zmore glasba, vseeno popolnoma jasen. Vsakomur po svoje…
☛ Releases:
Album Parallele – September 2008
EP Domestic Mart – January 2017
EP Theatrical Mart – November 2017
EP Magical Mart – December 2018
“Kaligula” single @ MENT Music Compilation – January 2019
“Mist Taken” single @ SIGIC Jazz Compilation – May 2019
Album Vuk – March 2020 @ ZARŠ Records
☛ Povezave:
www: https://martmusic.wordpress.com/
Bandcamp: https://martmusic.bandcamp.com/
FB:

https://www.facebook.com/martmusicSLO/

Instagram: https://www.instagram.com/mart_band/
Twitter: https://twitter.com/Mart_band

Marko Žerjal – novoletna delavnica praktičnih nasvetov (live stream)
Novo leto je tu in z njim priložnost za uresničevanje novoletnih zaobljub. Zato smo pripravili delavnice, kjer vam bom stand-up komik in youtuber Marko Žerjal pomagal pri premagovanju ovir s svojimi praktičnimi nasveti.
Svoja vprašanja ali težave mu lahko pošljete na mail: mzerjalyt@gmail.com
Na dan dogodka vam bo odgovore in nasvete povedal kar v živo, kjer boste v komentarjih lahko zahtevali tudi pojasnila! 🙂
Gibalne delavnice po feldenkrais metodi
GIBALNE DELAVNICE PO FELDENKRAIS METODI
• • Vsak ponedeljek ob 19. uri preko platforme ZOOM. • •
▶ Delavnice so brezplačne. Nujna pa je predhodna prijava na: https://forms.gle/snyExLXEbo8Yx622A
Na dan delavnice bodo prijavljeni prejeli povezavo do ZOOM delavnice.
▶ Obvezna oprema: platforma ZOOM, blazina in udobna oblačila.
Vabimo te na gibalne delavnice po medoti Feldenkrais – Ozaveščanje skozi gib (ATM®). Preizkusili in okusili bomo, kako lahko s počasnimi gibi z majhnim obsegom sprostimo omejitve telesa in ponovno začutimo svojo gibkost in prožnost. Petdeset minut lahkotnega gibanja (Ozaveščanje skozi gib – ATM®) z usmerjeno pozornostjo zelo jasno vpliva na naše počutje in vidno spremeni našo držo, koordinacijo ter sprosti napetosti v mišicah in sklepih.
• Kaj je metoda Feldenkrais?
https://www.matejakodermac.si/zapisi
Online potopis: Peru, Bolivija in Argentina
Online potopis: Peru, Bolivija in Argentina
Petek, 22. 1. 2021 ob 19.00
@CMK FB stran
Peru, Bolivija in Argentina- Iz Areqipe do Buenas Airesa via Machu Picchu
Potovanje pričnem v najlepšem perujskem mestu Arequpa, od koder se odpravim v na pohod v notranjost slovitega kanjona Colca in opazujem kralja Andskih višav, kondorja. Sledi obisk Nazce, kjer me ponovno očarajo slovite slike v puščavi. Cuzco, prestolnica Inkovske kulture je mesto z bogato kulturo in številnimi ruševinami v okolici mesta, med katerimi izstopajo Inkovske soline, zanimivo kamnito obzidje, ki spominja na pumine zobe oz. Sacsayhuamán, in ruševine Ollantaytambo, ki jih tudi obiščem. Do Inkovskega kraljestva Machu Picchu pa se tokrat odpravim na treking okoli Salkantay. Nato sledi Bolivija z glavnim mesto La Paz, Potosi z rudnikom bogatih kovin in Sala de Uyuni z eno najlepših pokrajin na svetu. V Argentini se »okopam« pod najlepšimi slapovi Iguazu, preden končam trimesečno potovanje v Buenas Airesu.
Pridruži se prenosu v živo še ti!
Predavatelj: Zoran Furman iz Tisoč in en korak od doma
Kuharske delavnice z Markom Šinkovcem in Enisom Beganovićem: TIRAMISU
Enis Beganović in Marko Šinkovec vas bosta preko Zooma naučila pripraviti Tiramisu!
Sestavine so skrbno izbrane tako, da so cenovno dostopne vsem, tudi dijakom in študentom.
Prijave so obvezne, saj vam bomo tako na mail poslali povezavo do delavnic.
Bodite pripravljeni s sledečimi sestavinami, da boste skupaj skuhali in, po želji, tudi pojedli, saj bo ura za večerjo. 🙂
Sestavine:
– 250 g mascarpone
– 6 jajc
– savoiardi 250 g
– kakav v prahu
– sladkor
– kava
– rum
Akcija in dober tek! 🙂
Nedeljske večernice ob osmih z Mefom: Tinkara Kovač

Tinkara Kovač je slovenska pevka, pop-rock glasbenica, flavtistka in profesorica flavte. Z glasbenim nastopanjem je začela zgodaj, saj si je že pri devetih letih delila zmago na prireditvi Veseli tobogan v Dekanih. Na prireditvi jo je opazil Bojan Adamič in ji ponudil daljši angažma, vendar starši takrat zaradi njene mladosti tega niso podprli. K naslednjemu odmevnemu nastopu jo je precej kasneje vzpodbudil znani primorski skladatelj Danilo Kocjančič, ki ji je skupaj s tekstopiscem Dragom Mislejem – Mefom in Marinom Legovičem leta 1997 napisal najprej skladbo, s katero je prejela nagrado za najobetavnejšega izvajalca na Melodijah morja in sonca, nato pa še vse skladbe za njen prvi album. O Tinkari bi lahko pisali še pa še, zato prisluhnite pogovoru z Mefom, kjer boste izvedeli vse zanimivosti o priljubljeni pevki.

Pogovori ob sredah: Marko Grgurovič

Marko Grgurovič je lastnik podjetja Triternion, ki je aprila lani poslalo v igričarsko vesolje računalniško igro Mordhau in zadelo v polno. Marko je doktorski študent računalništva in informatike ter asistent na Univerzi na Primorskem oz. na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. S skupino mednarodnih razvijalcev je projekt predstavil na platformi za množično financiranje Kickstarter in v enem dnevu že dosegel zastavljeno vsoto.

Koncert: Klapa Capris
Klapo Capris sestavjajo: Vinko Badžim, Edvin Panger, Milan Lever, Stevica Vujič, Jadranko Oblak, Bojan Šturm, Teo Biloslavo in Marino Vižintin.
Prepevajo tradicionalne dalmatinske, istrske in tudi slovenske pesmi. V klapi najdemo Dalmatince in Istrane. Čeprav delujejo šele štiri leta, imajo za seboj zavidljivo število koncertov in nastopov na raznih dogodkih po Sloveniji, Hrvaški in v zamejstvu, gostovali so na televiziji in radiu RTV Slovenija ter v eni najbolj gledanih oddaj Hrvaške televizije Lijepom našom. Kjer koli se pojavijo, poskrbijo za nepozaben klapski koncert