Z duševnim zdravjem do odličnih učnih uspehov (SEMINAR VIII)
‼️ Pred nami je še zadnji webinar. V njem bomo izvedeli nekaj več o duševnem zdravju in kako le-ta vpliva na učne uspehe.
V teh korona-časih se je KLŠ odločil, da študentem, dijakom in vsem znanja željnim ponudi webinarje*, kjer boste lahko pridobili uporabna znanja in competence. Tako bomo od novembra do januarja 2021 v sodelovanju s platformo MojeZnanje.si izvedli 8 webinarjev, ki vam bodo v času izolacije dali življenska znanja, katera pridejo prav tako na trgu dela, kot v zasebnem življenju!
*WEBINAR: angleška skovanka besed ‚web’ in ‚seminar‘, torej spletni seminar
Vsebina: Spoznali bomo, katere so glavne komponente odličnega duševnega zdravja in kako to stanje doseči. Na predavanju bomo govorili o potrebah in zadovoljitvi le-teh, o družinskih odnosih in vplivu na duševno zdravje ter kako odlično duševno zdravje vpliva na doseganje ciljev in uspeh pri učenju.
🟡 tukaj boste vpisali svoj kontakt in dobili unikaten dostop do znanja
Za vsa vprašanja smo na voljo na klub.klš@gmail.com ali pa na Messengerju.
– vaš KLŠ 💚
Izpitno obdobje – Kako se pa vi učite? (SEMINAR VII)
V teh korona-časih se je KLŠ odločil, da študentem, dijakom in vsem znanja željnim ponudi webinarje*, kjer boste lahko pridobili uporabna znanja in competence. Tako bomo od novembra do januarja 2021 v sodelovanju s platformo MojeZnanje.si izvedli 8 webinarjev, ki vam bodo v času izolacije dali življenska znanja, katera pridejo prav tako na trgu dela, kot v zasebnem življenju!
🔹Vsebina: Pogledali si bomo kaj je učenje, učne strategije, ureditev delovnega oz. učnega okolja, učne strategije, tehnike sproščanja in podobno, omenili pa bomo tudi motivacijo kot element uspeha.
‼️PRIJAVA: https://attendee.gotowebinar.com/…/2821240595481808142…
🔸 tukaj boste vpisali svoj kontakt in dobili unikaten dostop do znanja
Za vsa vprašanja smo na voljo na klub.klš@gmail.com ali pa na Messengerju.
– vaš KLŠ
Na domačem pragu – zoom predavanje Alenke Veber
Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica vas vljudno vabi na virtualno potopisno predavanje Na domačem pragu.
Z nami bo popotnica in turistična vodnica Alenka Veber iz Babnega Polja. Predstavila nam bo znane in nekatere manj znane notranjske poti, ki jih je prehodila v času epidemije COVID-a 19.
𝗣𝗥𝗜𝗝𝗔𝗩𝗘:
Kako se lahko udeležite predavanja?
Na 𝗶𝗻𝗳𝗼@𝗸𝗷𝘂𝗰.𝘀𝗶 pošljite sporočilo z zadevo »𝗣𝗿𝗲𝗱𝗮𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲 – 𝗔𝗹𝗲𝗻𝗸𝗮 𝗩𝗲𝗯𝗲𝗿«. Na dan predavanja vam bomo na vaš e-naslov poslali povezavo, preko katere boste spremljali predavanje. Za spremljanje virtualnega predavanja morate na svoj računalnik, tablico ali pametni telefon namestiti brezplačno aplikacijo Zoom.
»Z vsakega potovanja se lahko vrnemo drugačni. Ne le, da upravljamo svoj svet, sposobni smo tudi prebrati sporočilo, ki ga svet nosi v sebi. Zato je prav, da gremo kdaj pa kdaj tudi na pot.« (Alenka Veber)
Samozavestna komunikacija in krepitev samozavesti (SEMINAR V)
🔷V teh korona-časih se je KLŠ odločil, da študentem, dijakom in vsem znanja željnim ponudi webinarje*, kjer boste lahko pridobili uporabna znanja in competence. Tako bomo od novembra do januarja 2021 v sodelovanju s platformo MojeZnanje.si izvedli 8 webinarjev, ki vam bodo v času izolacije dali življenska znanja, katera pridejo prav tako na trgu dela, kot v zasebnem življenju!
🔷Vsebina: Praktično naravnana vsebina vam bo ponudila številne načine in tehnike, s katerimi lahko poskrbite za krepitev samozavesti. Izvedeli boste, kako za dvig samozavesti pravilno uporabljati afirmacije, vizualizacijo in NLP tehnike ter katere so tiste navade, ki jih velja opustiti, če želimo živeti bolj samozavestno življenje. Na samozavest vplivajo tudi podzavestna prepričanja, ki smo jih razvili že kot otroci. Katera so in kako jih odpraviti, pa prav tako izveste na spletnem tečaju.
> tukaj boste vpisali svoj kontakt in dobili unikaten dostop do znanja
🔷 Za vsa vprašanja smo na voljo na klub.klš@gmail.com ali pa na Messengerju.
– vaš KLŠ
Izobraževanja s kavča: cikel spletnih predavanj
Epidemija 2.0? Izkoristi svoj prosti čas! 🧠👀🤓
Nadgradi sebe, svoje znanje, motivacijo in samozavest. V klubu vrhniških študentov smo sodelovanju s portalom mojeznanje.si pripravili osem spletnih izobraževanj na področju različnih študentskih tematik.
Na predavanja se lahko prijaviš na naslednji povezavi:⬇️⬇️⬇️
https://attendee.gotowebinar.com/…/8625949506562624270…
Predavanja so namenjena samo članom Kluba vrhniških študentov. Če še nisi član se lahko preposto včlaniš na naši spletni strani ➡️ http://kvs-klub.si/
Več o temah in datumih spletnih predavanj, ki smo jih skupaj pripravili zate si lahko prebereš spodaj!👇👇
1. Življenjepis (CV)- Vaš obraz 21. stoletja📝 , ⏰ četrtek, 26.11.2020 ob 17.00 uri
Vsebina: Poznate osnovne zakonitosti, ki jih delodajalci upoštevajo ob razločevanju med življenjepisi? Naučili se bomo primernega oblikovanja stavkov, da ne bodo zveneli preskromno ali pretirano in na kakšen način svoje dosežke predstaviti tako, da bodo izstopali. Pregledali bomo, katere lastnosti so med delodajalci zaželene za posamezne tipe delovnih mest ter kako na življenjepisu te lastnosti predstaviti z dosežki.
2. Izboljšajmo svoje finance 🤔💰⏰ četrtek, 3.12.2020 ob 17.00 uri
Vsebina: Na tečaju bomo govorili o pametnem ravnanju z denarjem, o načinih varčevanja in na kakšen način svoj denar oplemenititi – zanima nas, kako iz malo narediti več in na kakšen način lahko s pametnim ravnanjem z denarjem tudi prihranimo.
3. Osnove poslovnega bontona 🧐,⏰ četrtek, 10.12.2020 ob 17.00 uri
Vsebina: Udeleženci bodo na tečaju spoznali bonton na splošno in bonton na delovnem mestu. Izvedeli bodo koristne informacije o poslovnem komuniciranju, o urejenosti delovnega mesta, o poslovnih srečanjih, o odnosu s strankami, o potovanjih in o poslovnih darilih. Govorili bomo o vseh fazah, ki so v poslovnem svetu vezane na poslovni bonton.
4. Izolacija: velik izziv, še večja priložnost 🏠😯⏰ četrtek, 17.12.2020 ob 17.00
Vsebina: Na predavanju bomo govorili o tem, kako zbrano, mirno in koristno preživeti čas v izolaciji, kako doseči premagovanje stresa, strahu in tesnobe v specifičnih okoliščinah, kako iz krize narediti odskočno desko za naprej, načini samozavedanja, iznajdljivosti in moči volje ter sodelovanja, praktični primeri in rešitve.
5. Samozavestna komunikacija in krepitev samozavesti 🙋‍♀️🙋‍♂️⏰ četrtek, 7.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Praktično naravnana vsebina vam bo ponudila številne načine in tehnike, s katerimi lahko poskrbite za krepitev samozavesti. Izvedeli boste, kako za dvig samozavesti pravilno uporabljati afirmacije, vizualizacijo in NLP tehnike ter katere so tiste navade, ki jih velja opustiti, če želimo živeti bolj samozavestno življenje. Na samozavest vplivajo tudi podzavestna prepričanja, ki smo jih razvili že kot otroci. Katera so in kako jih odpraviti, pa prav tako izveste na spletnem tečaju.
6. Nadaljevalni Excel 📊📈⏰ četrtek, 14.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Pogledali si bomo različne funkcije: besedilne, datumske, logične, statistične, iskalne.
Naučili se bomo pogojnega oblikovanja ter povezovanja med celicami, delovnimi listi, delovnimi zvezki, tiskanje in urejanje dokumenta pred tiskom, relativno in absolutno sklicevanje, razvrščali ter filtrirali bomo podatke, dotaknili se bomo tudi samih osnov vrtilnih tabel – vrtilni grafikoni.
7. Izpitno obdobje – Kako se pa vi učite?🤯📚⏰ četrtek, 21.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Pogledali si bomo kaj je učenje, učne strategije, ureditev delovnega oz. učnega okolja, učne strategije, tehnike sproščanja in podobno, omenili pa bomo tudi motivacijo kot element uspeha.
8. Z duševnim zdravjem do odličnih učnih uspehov 🔟⏰ četrtek, 28.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Spoznali bomo, katere so glavne komponente odličnega duševnega zdravja in kako to stanje doseči. Na predavanju bomo govorili o potrebah in zadovoljitvi le-teh, o družinskih odnosih in vplivu na duševno zdravje ter kako odlično duševno zdravje vpliva na doseganje ciljev in uspeh pri učenju.
Se vidimo!
Ukročena elektrika, poskusi Nikole Tesle
Na ogled bo zelo zanimiv in privlačen del elektro zbirke – poskusi izumitelja Nikole Tesle, ki jih bo demonstrator predstavil na delujočih eksponatih v prenovljeni dvorani. Zaželene prijave na info@tms.si.
Mnogim ni znano, da so številne pridobitve, ki nam lajšajo sodobno življenje in se danes zdijo same po sebi razumljive, ravno zasluga velikega izumitelja Nikole Tesle. Odkritje večfaznega sistema, raziskave visokofrekvenčnih tokov, prve zamisli o svetovnem radijskem sistemu in brezžičnem prenosu energije so plod genialnega uma. Spomin na izumitelja obujamo v Tehniškem muzeju Slovenije z atraktivnimi poskusi, s kakršnimi je pred več kot sto leti svoje osuple goste navduševal sam Nikola Tesla.
Demonstrator bo uvodoma predstavil življenje Nikole Tesle, nato si boste ob njegovi razlagi ogledali delovanje:
– istosmernega motorja,
– demonstracijskega modela trifaznega elektromotorja,
– generatorja vrtečega se magnetnega polja s ploščo,
– generatorja vrtečega se magnetnega polja s kovinskim jajcem,
– modela Teslovega transformatorja napetosti 100.000 V,
– modela Teslovega transformatorja napetosti 1.000.000 V,
– Van de Graaffovega generatorja statične napetosti,
– plazma krogle.
Nedeljsko demonstracijo si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice in s kuponom, ki ga prevzamete na blagajni.
Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki
Bistra 6
1353 Borovnica
Odpiralni čas:
Marec-maj, september-december
torek–petek: 8:00–17:00
sobota, nedelja in prazniki*: 9h–19h
jun., jul. in avg.: 9h–19h
Prazniki*: 8. 2., 24. 12. in 31. 12.: od 9.00 do 17.00,
1. 11., 25. 12., 1. 1.: zaprto.
Razstavni prostori so odprti še eno uro po zaprtju blagajne.
1. 1.–29. 2.: odprto le za napovedane skupine
V tem času je muzej izjemoma odprt na 8. 2., med 9.00 in 17.00
E: info@tms.si
S: www.tms.si
T: 01 750 66 70
Veljko Celarc: El camino primitivo
Zgode in nezgode popotnika, ki se je sam samcat odpravil na El camino primitivo (Prvotno pot) in preživel pot od Ovieda do Santiaga di Compostella. Izkušnje popotnika, ki je na tej 320 km poti doživel tako bolečino kot radosti popotništva.
Zaradi varnostnih ukrepov se je treba na dogodek prijaviti. To lahko storite osebno v knjižnici ali na elektronski naslov knjiznica.logatec@log.sik.si. Ob prijavi navedite ime in priimek, naslov ter kontaktno telefonsko številko (vsakega posameznega obiskovalca). Hvala za razumevanje.
Posebni, film
Bruno in Malik že dvajset let živita v čisto posebnem svetu. Prvi vodi organizacijo, ki skrbi za avtistične otroke in mladostnike, drugi pa mlade iz revnih četrti usposablja za spremljevalce »posebej težavnih« posameznikov.
Film, ki se težke teme loteva s toplino in humorjem, sta po resničnih dogodkih posnela Éric Toledano in Olivier Nakache, režiserja uspešnice Prijatelja (Intouchables, 2011). Zaključni film lanskega festivala v Cannesu in dobitnik nagrade občinstva v San Sebastiánu.
Olivier Nakache, Éric Toledano / Francija, Belgija / 2019 / 114 min / francoščina
Vstopnina: 4 €
Pat in Mat: Mojstra na delu, film
Pat in Mat tokrat v kina prihajata v povsem novi seriji epizod. Kakšno past bosta pripravila roparju, ki jima je ukradel jabolka? Kakšno avtopralnico bosta zgradila za svoj sanjski avto? Narediti palačinke na običajen način je dolgočasno, zato si bosta izmislila prav poseben način. Noben izziv ni dovolj velik in nobena težava ni ovira za naša dva mojstra. Ne poskušajte tega doma!
Marek Beneš / 2019 / 61 min / 4+ / sinhronizirano
Srečanje Bralne skupine za osebnostni razvoj
BRALNA SKUPINA ZA OSEBNOSTNI RAZVOJ
Osmo srečanje bomo imeli v ponedeljek, 26. oktobra 2020, ob 17.00.
Rene Egli: Načelo LOL2A ali Svet je popoln
Veselimo se srečanja z vami, vljudno vabljeni!
Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica in Fani Černigoj, vodja in moderatorka bralne skupine