Ekipno državno prvenstvo 2020
Ekipno državno prvenstvo 2020 za ženske in moške ekipe bo potekalo v skladu z vsemi veljavnimi ukrepi in priporočili glede omejevanja širjenja covid.
Pravico nastopa imajo ekipe klubov, ki imajo plačano članarino za sezono 2019/2020 in za njih registrirani tekmovalci s tekmovalno licenco za 2019/2020. Tekmovanje bo potekalo skladno z veljavnimi pravilniki Squash zveze Slovenije
Prijave do torka, 29.9.2020, do 19:00 na info@squashland.si
Komedija Razočarana gospodinja pri seksologu
Pikantna duokomedija (samo za odrasle: 18+),
slovenska uspešnica: 200 ponovitev in več kot 30.000 gledalcev.
Znani seksolog Roman Vodeb in Liza Kurtz Potrebuješ v komediji, v kateri boste videli najboljšo plesno točko kadarkoli, prikaz prave hipnoze in se nasmejali do solz.
Predstava v kateri boste izvedeli:
– O pohotnem dimnikarju, ki ženskam prinaša srečo,-
Vse o seksu, denarju in partnerskih odnosih,
– Kdaj so ženske najbolj pohotne in kdaj moški?
– Zakaj črna mačka prinaša nesrečo?In še mnogo mnogo več …
Predstava traja 90 minut.
Cena vstopnice: 10 eur
VIP vstopnica: 14 eur (vstopnica + kozarec medenega vina + boljši sedež)
Nakup vstopnic: www.kingkongteater.si, Gostilna Pri kolovratu in 1 h pred vsakim dogodkom.
Rezervacije vstopnic: 040 33 66 72 (vsak dan od 9h do 19h) ali na 01 620 98 84 (Gostilna Pri kolovratu); lahko pa tudi na vstopnice@kingkongteater.si ali info@kolovrat.si.
Brina & Rok Acoustic – Hostel Tresor
Brina & Rok Acoustic – Hostel Tresor
Ali ste pripravljeni na noč največjih uspešnic? Na ulico s Hostla Tresor bo igral duet, ki z intimno in doživeto interpretacijo potrjuje, da sta za ustvarjanje dobrega vzdušja dovolj že kitara in glas! 🎙😍
Pop-rock napevi v posebni akustični preobleki.
Koncert je brezplačen. Lepo vabljeni 💃🕺
Rok Ferengja
[Jazz Club Ljubljanski grad – 16. 10. 2020, 20.00]
Rok Ferengja je vrhunski pevec, znan po svojem žametnem glasu, ki mu ni para v Sloveniji. Tako glas kot videz in njegovo glasbeno pot so močno zaznamovala imena iz 50-ih in 60-ih let prejšnjega stoletja (Sinatra, Paul Anka, Engelbert Humperdinck …), ko je kraljeval rokenrol, swing in plesni jazz. Velik vpliv nanj je imel tudi Elvis Presley, še posebej obožuje njegovo poznejše obdobje med letoma 1969 in 1977, ko je imel številne glamurozno spektakularne koncerte v Las Vegasu. Od tu izhaja Rokova velika ljubezen do gospela in prav ta kombinacija je v zadnjih letih navdih za njegovo intimno ustvarjanje. V glasbenih vodah je že skoraj trideset let, uspehe pa je pričel nizati leta 1997, ko je s svojo skupino Rok’n’band na izboru za Evrosong zapel danes že praktično ponarodelo pesem Jagode in čokolada.
Na Ljubljanskem gradu se bo predstavil v čisto posebni opravi, s kvartetom izbranih glasbenikov in si privoščil nekoliko intimnejši skok v vode swinga, gospela in nenazadnje tudi rokenrola.
Zasedba:
Rok Ferengja – vokal
Bruno Domiter – bobni
Blaž Jurevčič – klavir
Glasbena zvrst: swing/gospel/rokenrol
Lokacija: Skalna dvorana
Vstopnina: 12 €
Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 22.00. Nastopi glasbenikov se začnejo ob 20.00.
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo. Zadnja vožnja vzpenjače je ob 22.30.
Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, na www.ljubljanskigrad.si in vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).
Aleksandra Čermelj kvintet
[Jazz Club Ljubljanski grad – 2. 10. 2020, 20.00]
Aleksandra Čermelj bo predstavila svoje avtorske skladbe, v katerih je zaznati južnoameriške ritme, italijanske napeve in lirične balade. Izboru bo dodala tudi nekaj priredb znanih italijanskih pesmi.
Pevka je v preteklosti osvajala različna prizorišča in s prepoznavnim glasom nastopila ob raznih priložnostih. Sodelovala je na festivalih, kot sta bila Fens in MMS, kjer je še rosno mlada leta 1997 osvojila prvo lovoriko s pesmijo Teh petnajst let, leto zatem pa tudi nagrado s skladbo Mladosti ne dam na Slovenski popevki ter kot spremljevalna vokalistka na festivalu EMA. Bila je dolgoletna članica zasedbe Zmelkoow, še nedavno pa je prepevala tudi v funky kolektivu Xequtifz. V Celovcu je diplomirala iz jazz/pop petja, leta 2012 je predstavila avtorsko ploščo Barve mojih dni, trenutno pa se posveča pisanju skladb za prihajajoči album. Nekaj teh bomo slišali tudi na Ljubljanskem gradu ob spremljavi vrhunskega spremljevalnega banda.
Čermeljeva živi v Ljubljani, kjer poučuje petje na Konservatoriju za glasbo in balet.
Zasedba:
Aleksandra Čermelj, vokal
Janez Gabrič, bobni
Miha Koren, bas/kontrabas
Anže Vrabec, klavir
Lenart Krečič, saksofon
Glasbena zvrst: jazz/pop
Lokacija: Skalna dvorana
Vstopnina: 7 €
Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 22.00. Nastopi glasbenikov se začnejo ob 20.00.
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo. Zadnja vožnja vzpenjače je ob 22.30.
Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)
Slapar-Kavšek Quartet
[Jazz Club Ljubljanski grad – 9. 10. 2020, 20.00]
Kitarist Jure Slapar in trobentač Maj Kavšek sta perspektivna slovenska glasbenika mlajše generacije. Lani sta končala šolanje na KGBL (Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana), sedaj pa skupni zvok razvijata v Berlinu, kjer tudi nadaljujeta visokošolski študij glasbe. Oba redno nastopata z različnimi zasedbami tako po Sloveniji kot tudi v tujini. Z zasedbo Mood lab sta na tekmovanju Temsig osvojila prvo nagrado in zlato plaketo. Kvartet, v katerem sta poleg njiju še odlična glasbenika Peter in Žiga Smrdel, bo predstavil kompozicije jazzovskih velikanov kot tudi lasten material, ki ga Jure in Maj razvijata v času študija v Berlinu.
Jure Slapar – kitara
Maj Kavšek – trobenta
Peter Smrdel – bas
Žiga Smrdel – bobni
Glasbena zvrst: jazz
Lokacija: Skalna dvorana
Vstopnina: 7 €
Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 22.00. Nastopi glasbenikov se začnejo ob 20.00.
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo. Zadnja vožnja vzpenjače je ob 22.30.
Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, na www.ljubljanskigrad.si in vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).
OK: NOT OKAY
OK: NOT OKAY
NOČNE REKREACIJE
petek, 16.oktober ob 20:00
Delavnica nočne rekreacije ob glasbeni spremljavi. Vadbo vodijo vaditelji na odru ob umetniški inštalaciji.
Obiskovalce prosimo, da upoštevajo vsa priporočila in skrbijo za svojo ter varnost ostalih udeležencev.
Pridružite se nam na odbiti nočni rekreaciji ob spremljavi elektronske in hip hop glasbe, ki jo bodo vodili nadobudni glasbeniki. Z njihovimi vajami in kulturnim nastopom vas bodo popeljali na glasbeno popotovanje, kjer boste odkrili nove plesne sposobnosti, za katere niste vedeli, da jih imate. Pripravite se na nove zvoke.
The Yugen(Widic x Sxtrn)
Mlada Drum N’ Bass producenta Widic in Sxtrn sta duo imenovan The Yugen. Oba sta že izkušena umetnika, in sta že dokazala, da imata dobro uho za DNB glasbo. Povezala sta se, da lahko dvigneta nivo slovenskega DNB-ja na nove višave.
Male Pončo
Pončo vam je že gotovo znan, če kaj sledite mladi plesni hip hop sceni. Že z dvema hip hop albuma pod svojim pasom, se je ta mladi umetnik dokazal v liričnih sposobnostih in producentski iznajdljivosti. Njegov zvok se je pomaknil iz bolj klasičnega hip hopa na njegovem albumu Aura v bolj elektronske vode z albumom MIND=ALTR. Na tem nastopu pa vam bo pokazal še prej neslišane beate, in komade.
NoKiltr
NoKiltr je svoj prvi album Sampladelik izdal junija to leto in pokazal svoje beatmaking sposobnosti z obračanjem samplov, ter z žmohtnimi basi in bobni. Poleg tega pa nastopa z abstraktnimi in klasičnimi komadi. Znan po svojem izvrstnem glasbenem okusu, njegov performance bo gotovo nor.
Delavnica bo polna odbitih vaj in norih setov. Bodi tam ali bodi kvadraten (be there or be square)!
Vabila v predprodaji 5€, na dan dogodka 8€
Čas in kraj: 16.10.2020, ob 20.00 v KUD CSK FP
Predstavitev novega stripa “Znameniti”
Predstavitev novega stripa ZNAMENITNI
sreda, 30. september ob 18:00
Predstavitev novega stripovskega albuma Znamenitni avtorjev Žige X Gombača & Jake Vukotiča.
Hot Jazz
Predstava Hot Jazz skupine Les Théâtreux s Počenimi škafi
četrtek, 1. oktober ob 19:00
Francoska gledališka skupina Filozofske fakultete, ki deluje pod imenom Les Théâtreux, letos predstavlja kabaret Hot Jazz, ki ga je pripravila v sodelovanju s skupino Počeni škafi.
Vstop je možen samo z vabili!
Drevored – Orto Bar, Ljubljana
Legendarna dolenjska skupina Drevored prihaja v Ljubljano! Korona jim je že nekajkrat nesramno prekrižala načrte, ampak še vztrajajo! Če bodo zvezde v pravilnem položaju, tokrat pridejo v dvorano Orto Bara, kjer bomo zaplesali ob skladbah zasedbe, ki je na sceni že 40 let!
💥 VSTOPNICE V PREDPRODAJI:
https://www.orto-bar.com/koncerti/drevored-slo
▪️VSTOPNINA▪️ predprodaja: 7€
👉 Dolenjska zasedba je bila ustanovljena leta 1979 v Novem mestu in je aktivno delovala vse do leta 1989. V tem času je ustvarila kar nekaj izjemnih skladb in je z uspešnicami, kot sta ‘Daleč od ponorelega sveta’ ter ‘Poletna noč’, dobila prav poseben, kultni status v zibelki dolenjskega rocka. Kljub temu so svoj prvenec ‘Dekade’ posneli šele leta 2009, ko so se pred tem za skoraj 20 let poslovili od glasbenih odrov. Zasedbo poleg ustanovnega člana Dušana Prosinečkega (vokal, kitara, klaviature) sestavljajo še Primož Hudoklin (vokal, kitara), Andrej Zupančič (bas kitara) in Alen Tibljaš (bobni, tolkala).