JunioR & T.A.M.Z.Y.

EN_ https://www.kinosiska.si/en/dogodek/junior-t-a-m-z-y/
Ljubljanska mladeniča JunioR in T.A.M.Z.Y., ki sta se s skupno uspešnico “Ura je 3” povzpela na sam vrh domače Apple Music hiphop lestvice, bosta v ekskluzivnem spletnem prenosu iz Šiške predstavila težko pričakovana nova EP-ja.
👉 VEČ: https://www.kinosiska.si/dogodek/junior-t-a-m-z-y/
Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni koncert potekal v neposrednem plačljivem prenosu na platformi Entrio, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.
👉 VSTOPNICE ZA NEPOSREDNI PRENOS V ŽIVO PREKO PLATFORME ENTRIO (https://bit.ly/JuniorTamzy_KStix):
▪ live stream: 7 €
▪ *family pack: 20 €
Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.
*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajoče še bolj podprli.
👉 Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.
Organizacija: Kino Šiška
_____________________________________
🗞 PRIJAVI SE NA KŠ NEWSLETTER: http://bit.ly/KinoSiskaNewsletter
📲 PRENESI KŠ APP: http://bit.ly/KinoSiskaApp

Skova in Skovani
Trnovski reper Skova nam bo v spletnem prenosu predstavil svoj prvenec Theatrum, “najboljši slovenski rap album zadnje dekade” po mnenju 24ur.com. Za povrh bo na našem odru prvič stal skupaj s svojim novim spremljevalnim bendom Skovani.
👉 VSTOPNICE ZA NEPOSREDNI PRENOS V ŽIVO PREKO PLATFORME ENTRIO (https://bit.ly/SkovaInSkovani_KStix):
▪ live stream: 7 €
▪ *family pack: 20 €
Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.
*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajoče še bolj podprli.
👉 Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.
Organizacija: Kino Šiška
_____________________________________
🗞 PRIJAVI SE NA KŠ NEWSLETTER:
http://bit.ly/KinoSiskaNewsletter
📲 PRENESI KŠ APP: http://bit.ly/KinoSiskaApp
Festival študentskega e-športa
Drage študentke, dragi študenti POZOR ❗️
Ker je bil prvi Festival študentskega e-športa odlično obiskan smo se odločili, da ga za vas pripravimo ponovno.
V treh tednih bomo za vas pripravili veliko različnih iger in vam v teh časih, ko so večja druženja prepovedana, omogočimo druženje na malo drugačen način. 💻
Resor za obštudijske dejavnosti skupaj s Športno zvezo Univerze v Ljubljani ter nekaterimi študentskimi organizacijami visokošolskih zavodov PREDSTAVLJA 2. FESTIVAL ŠTUDENTSKEGA E-ŠPORTA. 🎮
Udeležili se boste lahko različnih turnirjev popularnih e-iger, kjer boste lahko osvojili bogate nagrade, ali pa se boste prišli zgolj družiti ob nekaterih igrah, ki smo jih igrali v otroštvu ali pa so postale popularne v času epidemije. 💪
Za vas smo pripravili naslednji razpored:
◾️11. 4. Otvoritev – Game Night 🎮
◾️12. – 14. 4 Tarok 🎭
◾️15.4. Hitropotezni šah♟
◾️18. 4. COD – Warzone 🔫
◾️21. 4. Fifa21⚽️
◾️22. 4. Potapljanje ladjic ⛵️
◾️24. – 25. 4. LOL – EUNE 🔫
◾️26.- 28. 4. Tarok 🎭
◾️29. 4. Hitropotezni šah ♟
◾️30. 4. Triviador🎯
◾️1. – 2. 5. LOL – WEST 🔫
◾️2. 5. Fortnite 🏹
Prijave in več informacij o samih igrah bomo dodajali sproti, zato se potrdite na FB dogodek, da boste pravočasno obveščeni o vseh.
Komunikacija bo pri večini iger potekala preko spletne platforme Discord: https://discord.gg/PTG8uUg
Dogodek so omogočili:
Resor za obštudijske dejavnosti
ŠOU v Ljubljani
Študentski Kampus
Športna zveza Univerze v Ljubljani
ŠOU šport
Razgibajmo Ljubljano
Vseštudentsko prvenstvo v hitropoteznem šahu // FŠEŠ
Bliža se nam nov šahovski dogodek.
V okviru FESTIVALA ŠTUDENTSKEGA E-ŠPORTA organiziramo vseštudentsko prvenstvo v hitropoteznem šahu♟
POTEK PRVENSTVA:
Prvenstvo bo potekalo v obliki 90 minutnega arena turnirja po časovnem sistemu 3 minute z 2 sekundama dodatka.
♟♟♟♟♟
KDAJ?⏰
V četrtek, 15.4.2021 od 20:00 do 21:30.
♟♟♟♟♟
KJE?🗺
Na spletni strani Chess.com (Ustvarite si profil v kolikor ga še nimate).
♟♟♟♟♟
KAKO LAHKO TEKMUJEM?
Prijavite se NAJKASNEJE do vključno 14.4. na spodnjem linku ⤵️
https://forms.gle/VVKohpTP1w8kuHm99
Ko naredite profil na Chess.com in se prijavite na zgornjem linku, se pridružite šahovskemu klubu na spodnji povezavi, kjer se bo organiziran turnir ⤵️
https://www.chess.com/…/slovenski-studentski…/join
Več info:
bencinamiha2@gmail.com
Partnerji dogodka:
FRIKI
ŠO Mafija
Resor za obštudijske dejavnosti
ŠOU v Ljubljani
Unisport – Športna zveza Univerze v Ljubljani
Študentski kampus
Razgibajmo Ljubljano
ŠOU Šport
Vseštudentski WARZONE turnir // FŠEŠ
‼Dragi gamerji in gamerke‼
Na Resorju za obštudijske dejavnosti v sodelovanju s ŠO FRI – FRIKI, ŠO FMF – Mafija, ŠO FE – Štromar.si, ŠO FS – Študentje Strojnik.si in ŠO ZF – Pacienti pripravljamo turnir v Call of Duty: Warzone! 😍
Glede na število udeležencev se bomo poslužili načina Battle Royale TRIOS ali Mini royale. Igrali bomo 5 iger, vsako igro pa bodo najboljši igralci tudi nagrajeni! 🤩 V kolikor že imate ekipo s katero redno igrate, se boste na turnir lahko prijavili z ekipo, če pa ekipe še nimate, vam bo ta dodeljena na samem turnirju 😁
▶KJE? Iz domačega naslanjača. Bodisi preko Playstationa, PCja ali Xboxa 😎
▶KAKO? Vsa komunikacija bo potekala preko ŠOU Discord strežnika: https://discord.gg/PTG8uUg
▶PRIJAVNINA? Je ni!
▶PA PRIJAVA? https://forms.gle/NbRPvRBDawaER6Et8
PARTNERJI DOGODKA:
ŠO FRI – FRIKI
ŠO FMF – Mafija
ŠO FS – Študentje Strojnik.si
ŠO FE – Stromar.si
ŠO ZF – Pacienti
ŠOU v Ljubljani
Študentski kampus
Tiffanijev klub fotografije
Tiffanijev klub fotografije vabi na naslednje srečanje v živo v torek, 13. aprila, ob 18. uri, kar pa se lahko zaradi trenutno nestabilnih epidemioloških razmer spremeni in bo srečanje potekalo po Zoomu. O morebitnih spremembah boste pravočasno obveščeni_e.
Vabljeni_e tudi vsi_e, ki ste prvo srečanje zamudili_e, saj je prostih še nekaj mest. Prosimo vas, da se za udeležbo obvezno prijavite z obrazcem na povezavi (https://forms.gle/HowtbHYrXwg2CoCN8).
Na podlagi prijave boste prejeli_e ostale informacije oz. morebitne spremembe.
____________________________________________
Fotografski klub je namenjen kvir in LGBT+ amaterskim ljubiteljem_cam fotografije, ki bi radi_e nadgradili_e svoje znanje in se preizkusili_e v usmerjeni reprezentaciji določene teme s tem medijem.
S pomočjo fotografije bomo raziskovali_e meje našega dojemanja odnosa do okolja in življenja, predvsem pa bomo vsak_a na svoj način poskušali_e zajeti abstrakten način “biti” in ujetost/svobodo telesa. Delavnica ponuja možnosti prostega dojemanja in izražanja okvirne teme, ki jo bomo podrobneje določili_e skupaj na srečanju, hkrati pa ponuja tudi način izražanja lastnega mnenja skozi fotografijo.
Srečanja bodo potekala dvakrat mesečno do konca avgusta, udeležite pa se jih lahko s fotoaparatom ali pametnim telefonom s kamero. Na uvodnem srečanju smo spoznali teoretske in tehnične osnove potrebne za izdelavo optimalne fotografije, kar bo ponovljeno tudi za vse, ki ste uvodno srečanje zamudili_e. Na nadaljnjih srečanjih boste skupaj z mentorico komentirali_e svoje izdelke, razvijali_e in izpopolnjevali_e svojo tehniko ter raziskovali_e možnosti za reprezentacijo določene teme. Na zadnjem srečanju boste udeleženci_ke izbrali_e najboljše fotografije, ki bodo natisnjene in na ogled na skupinski razstavi v prostorih kluba Tiffany.
✦ Kdaj: 2x mesečno ob torkih
✦ Kje: Klub Tiffany
✦ Kdo: Kvir in LGBT+ amaterski_e ljubitelji_ce fotografije z mentorico Moniko Zupin.
____________________________________________
Srečanja bodo potekala v skladu s priporočili NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.
____________________________________________
Dogodek podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana ter Urad Republike Slovenije za mladino.
____________________________________________
ŠKUC– Kulturni center Q obvešča:
Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, bifobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.
Vse obiskovalke_ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.
Tiffany ARTikulacija: Iztok Klančar
Vljudno vabljeni_e na spletno edicijo ARTikulacije, pogovora o umetnosti, ki bo potekal 20. 4. 2021 ob 18. uri s prenosom v živo na naši FB strani. Tokrat bomo gostili avdiovizualnega umetnika Iztoka Klančarja.
Iztok Klančar je vsestranski avdiovizualni umetnik, fotograf in učitelj, ki preko subjektivnih, razdrobljenih fragmentov pripovedi odstira notranjost svojevrstne seksualnosti. Svoja dela umetnik uvršča v polje psihodrame, ki pa preko lastnih subjektivnih prepletov uprizarja notranje svetove, lastne konflikte ter mnogoterost in imaginacijo našega življenja. Deluje znotraj medija filma, eksperimentalnega videa in fotografije, kjer lahko prepleta osebne poti, instinkte ter že skoraj nadrealistično podobo življenjskih prizorov.
Pred kratkim smo na naših omrežjih predstavljali njegovo zadnje delo ‘Remembering the Nights in Safe Haven’. Serija treh kratkih filmov je nastala na podlagi izgube queer nočnega življenja zaradi posledic trenutne epidemije in nas popelje preko treh fantazijskih prizorov skozi Amsterdam, kjer trenutno živi in ustvarja. Več o njegovem delu ter preteklih projektih si lahko ogledate na njegovi spletni strani.
https://iztokk.com
____________________________________________
*Pogovor bo potekal v živo na FB strani Kluba Tiffany, dostopen pa bo tudi na našem YouTube kanalu.
____________________________________________
Dogodek podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana ter Urad Republike Slovenije za mladino.
____________________________________________
ŠKUC– Kulturni center Q obvešča:
Stremimo k cilju, da bi bili tudi dogodki na družbenih omrežjih varen prostor brez kakršnekoli oblike nasilja in sovražnosti, namenjen le strpnemu izražanju.
Prosimo, da to upoštevate predvsem pa opozorite ekipo na pojav verbalnega nasilja ali sovražnosti na dogodkih z zasebnim sporočilom na naši FB/IG strani ali po e-pošti na kulturnicenterq@gmail.com.
Novo mesto d’Burger Foodtruck
🚛Foodtruck d’Burger bo odprl loputo v NOVEM MESTU
🍔Burgerje iz 100% govejega slovenskega mesa, pečeni na lava žaru bomo tokrat pekli za vas.👨‍🍳
Omogočamo vam:
☎️ predhodno naročilo na 031 648 000 –
osebni prevzem
🛎 pridi, naroči, počakaj, odnesi 🙂
V ponudbi vam nudimo tudi d’Rebrca, postrežena s Coleslaw solato in krompirčkom (7,90 eur), 🌭hot-doge, onion rings,🍟 hrustljav krompirček. Ne smemo pa pozabiti na naš vegi burger za vegerterijance, ali tiste, ki jim meso ne bo dišalo 🙂 Postrežen s sočno,svežo zelenjavo.
NOVO
– d’Uritto (buritto)- tortilja objame zelenjavo in meso pomešano v domačo omakico
– sveže solatke za pomladne dni
KDAJ?
četrtek in petek, 22.4.2021 in 23.4. 2021 med 11:00 in 19:30 uro
KJE?
Ljubljanska cesta 27, Novo mesto
Se vidimo! Naj bo četrtek ali petek brez kuhanja doma 🙂
Naša ponudba objavljena pod razpravo
Nova Gorica d’Burger Foodtruck
🚛Foodtruck d’Burger bo odprl loputo v NOVI GORICI
🍔Burgerje iz 100% govejega slovenskega mesa, pečeni na lava žaru bomo tokrat pekli za vas.👨‍🍳
Omogočamo vam:
☎️ predhodno naročilo na 031 648 000 –
osebni prevzem
🛎 pridi, naroči, počakaj, odnesi 🙂
V ponudbi vam nudimo tudi d’Rebrca, postrežena s Coleslaw solato in krompirčkom (7,90 eur), 🌭hot-doge, onion rings,🍟 hrustljav krompirček. Ne smemo pa pozabiti na naš vegi burger za vegerterijance, ali tiste, ki jim meso ne bo dišalo 🙂 Postrežen s sočno,svežo zelenjavo.
NOVO
– d’Uritto (buritto)- tortilja objame zelenjavo in meso pomešano v domačo omakico
– sveže solatke za pomladne dni
KDAJ?
torek, 13.4.2021 med 11:00 in 19:30 uro
KJE?
Prvomajska ulica 35, Nova Gorica, Supernova
Se vidimo! Naj bo torek brez kuhanja doma 🙂
Naša ponudba objavljena pod razpravo
– – – – NAGRADNA IGRA – – – – –
V razpravo v dogodku (ne pod komentar!) vpiši tri prijatelje s katerimi bi šel na d’Burger.
V torek ob 10uri objavimo ngrajenca, ki prejme 4x burger brezplačno!
Držimooo opesti!
Ajdovščina D’Burger Foodtruck
🚛Foodtruck d’Burger bo odprl loputo v AJDOVŠČINI
🍔Burgerje iz 100% govejega slovenskega mesa, pečeni na lava žaru bomo tokrat pekli za vas.👨‍🍳
Omogočamo vam:
☎️ predhodno naročilo na 031 648 000 –
osebni prevzem
🛎 pridi, naroči, počakaj, odnesi 🙂
V ponudbi vam nudimo tudi d’Rebrca, postrežena s Coleslaw solato in krompirčkom (7,90 eur), 🌭hot-doge, onion rings,🍟 hrustljav krompirček. Ne smemo pa pozabiti na naš vegi burger za vegerterijance, ali tiste, ki jim meso ne bo dišalo 🙂 Postrežen s sočno,svežo zelenjavo.
NOVO
– d’Uritto (buritto)- tortilja objame zelenjavo in meso pomešano v domačo omakico
– sveže solatke za pomladne dni
KDAJ?
sreda, 14.4.2021 med 11:00 in 19:30 uro
KJE?
Vipavska cesta 6, Ajdovščina, Supernova
Se vidimo! Naj bo torek brez kuhanja doma 🙂
Naša ponudba objavljena pod razpravo
– – – – NAGRADNA IGRA – – – – –
V razpravo v dogodku (ne pod komentar!) vpiši tri prijatelje s katerimi bi šel na d’Burger.
V torek ob 10uri objavimo ngrajenca, ki prejme 4x burger brezplačno!
Držimooo pesti!