Kako napisati scenarij in moderirati dogodek | Srečava se v knjižnici
V okviru projekta Srečava se v knjižnici, ki ga vodi Knjižnica Ivančna Gorica, vas vabimo na dva sklopa predavanj, ki ju bo vodila pisateljica in predavateljica Stanka Hrastelj. 🌼 Predavanja toplo priporočamo vsem, ki vas zanima moderiranje literarnih ali drugih kulturnih dogodkov. 😊
🎥 Kje? Zoom.
⏰ Kdaj? Četrtek, 4. 2. 2021 ob 18:00 in petek, 5. 2. 2021 ob 18:00.
Dogodek je brezplačen.
Za prijavo izpolnite sledeči obrazec, Zoom povezavo boste prejeli na elektronski naslov pred začetkom predavanj:
📌 https://forms.gle/oJEJQEccweK2eZqn6
Gregor Luštek: TRI SESTRE
Gregor Luštek: TRI SESTRE
Koreografija in režija: Gregor Luštek
Dramaturgija: Matic Starina
Avtorja glasbe: Branko Rožman, Žigan Krajnčan
Asistentka koreografije: Kaja Lorenci
Asistent režije: Juš Zidar
Oblikovalca svetlobe: Juš Zidar, Simon Žižek
Oblikovanje kreative: Eva Mlinar
Produkcijska ekipa Anton Podbevšek Teatra
Koprodukcija: Anton Podbevšek Teater in Plesni Teater Ljubljana
Nastopajo:
Bettina Földesi, Rosella Pellicciotti, Kristýna Šajtošova, Žigan Krajnčan
Live stream PREMIERA: 21. 1. 2021, 20:00
Live stream UPRIZORITVI: 22. in 23. 1. 2021, 20:00
CENA VSTOPNICE: 8 EUR
LIVE STREAM & PRODAJA VSTOPNIC: TRETJIODER.SI
Informacije o vstopnicah tudi na naslovu: info@tretjioder.si. ali po telefonu 040 530 244
vsak delavnik med 14:00 in 16:00 in 1 uro pred predstavo.
Učenje za življenje
Da bo čas karantene, kar se da preživet produktivno, smo za vse člane zagotovili dostop do webinarjev, ki bodo potekali na portalu Mojeznanje.si. Izbiraš lahko med raznoraznimi tematikami, da boš ob koncu poln/-a novih znanj, motivacije in samozavesti! 🙌🥰
‼️ Prijavijo se lahko zgolj dijaki in študentje, ki so člani Študentskega kluba GROŠ. Če še nisi včlanjen/-a, lahko to storiš čisto preprosto:
1. Izpolniš vpisnico na: http://www.klub-gros.com/dokumenti-za-vpis/
2. Vpisnico in potrdilo skenirano pošlješ na studentski@klub-gros.com
1. Življenjepis (CV) – Vaš obraz 21. stoletja,
⏰ četrtek, 26.11.2020 ob 17.00 uri
Vsebina: Poznate osnovne zakonitosti, ki jih delodajalci upoštevajo ob razločevanju med življenjepisi? Naučili se bomo primernega oblikovanja stavkov, da ne bodo zveneli preskromno ali pretirano in na kakšen način svoje dosežke predstaviti tako, da bodo izstopali. Pregledali bomo, katere lastnosti so med delodajalci zaželene za posamezne tipe delovnih mest ter kako na življenjepisu te lastnosti predstaviti z dosežki.
2. Izboljšajmo svoje finance,
⏰ četrtek, 3.12.2020 ob 17.00 uri
Vsebina: Na tečaju bomo govorili o pametnem ravnanju z denarjem, o načinih varčevanja in na kakšen način svoj denar oplemenititi – zanima nas, kako iz malo narediti več in na kakšen način lahko s pametnim ravnanjem z denarjem tudi prihranimo.
📌 Prijava: https://bit.ly/39mKSbo
3. Osnove poslovnega bontona,
⏰ četrtek, 10.12.2020 ob 17.00 uri
Vsebina: Udeleženci bodo na tečaju spoznali bonton na splošno in bonton na delovnem mestu. Izvedeli bodo koristne informacije o poslovnem komuniciranju, o urejenosti delovnega mesta, o poslovnih srečanjih, o odnosu s strankami, o potovanjih in o poslovnih darilih. Govorili bomo o vseh fazah, ki so v poslovnem svetu vezane na poslovni bonton.
📌 Prijava: https://bit.ly/3o52FIf
4. Izolacija: velik izziv, še večja priložnost, ⏰ četrtek, 17.12.2020 ob 17.00
Vsebina: Na predavanju bomo govorili o tem, kako zbrano, mirno in koristno preživeti čas v izolaciji, kako doseči premagovanje stresa, strahu in tesnobe v specifičnih okoliščinah, kako iz krize narediti odskočno desko za naprej, načini samozavedanja, iznajdljivosti in moči volje ter sodelovanja, praktični primeri in rešitve.
📌 Prijava: https://bit.ly/36ltBxh
5. Samozavestna komunikacija in krepitev samozavesti,
⏰ četrtek, 7.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Praktično naravnana vsebina vam bo ponudila številne načine in tehnike, s katerimi lahko poskrbite za krepitev samozavesti. Izvedeli boste, kako za dvig samozavesti pravilno uporabljati afirmacije, vizualizacijo in NLP tehnike ter katere so tiste navade, ki jih velja opustiti, če želimo živeti bolj samozavestno življenje. Na samozavest vplivajo tudi podzavestna prepričanja, ki smo jih razvili že kot otroci. Katera so in kako jih odpraviti, pa prav tako izveste na spletnem tečaju.
📌 Prijava: https://bit.ly/2JbDViN
6. Nadaljevalni Excel,
⏰ četrtek, 14.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Pogledali si bomo različne funkcije: besedilne, datumske, logične, statistične, iskalne. Naučili se bomo pogojnega oblikovanja ter povezovanja med celicami, delovnimi listi, delovnimi zvezki, tiskanje in urejanje dokumenta pred tiskom, relativno in absolutno sklicevanje, razvrščali ter filtrirali bomo podatke, dotaknili se bomo tudi samih osnov vrtilnih tabel – vrtilni grafikoni.
📌 Prjava: https://bit.ly/3fNodWZ
7. Izpitno obdobje – Kako se pa vi učite?,
⏰ četrtek, 21.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Pogledali si bomo kaj je učenje, učne strategije, ureditev delovnega oz. učnega okolja, učne strategije, tehnike sproščanja in podobno, omenili pa bomo tudi motivacijo kot element uspeha.
📌 Prijava: https://bit.ly/37mzppw
8. Z duševnim zdravjem do odličnih učnih uspehov,
⏰ četrtek, 28.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Spoznali bomo, katere so glavne komponente odličnega duševnega zdravja in kako to stanje doseči. Na predavanju bomo govorili o potrebah in zadovoljitvi le-teh, o družinskih odnosih in vplivu na duševno zdravje ter kako odlično duševno zdravje vpliva na doseganje ciljev in uspeh pri učenju.
📌 Prijava: https://bit.ly/3qaLG97
Online kuharska delavnica: BARVITO AMERIŠKO KOSILO
Se tudi ti ne moreš upreti slastnemu burgerju?🍔😋 Bi se rad preizkusil v pripravi te odlične ameriške jedi tudi sam? Rad kuhaš, ostalim pa prepustiš pomivanje? Potem vabljen na DNŠ kuharsko delavnico, brezplačno! 👩‍🍳
Vsak burger je le tako dober, kakor je dobra njegova bombetka.🍔 Zato se bomo naučili speči odlično bombetko, pripraviti slastno omako in hrustljavi krompirček.🍟😋 Tokrat vabljeni tudi vsi vegiji, saj bo poskrbljeno celo za vas!
Če si član Društva novomeških študentov so zate tudi sestavine za 2 burgerja gratis! Za vse ostale je cena 10 € za sestavine, ki zadostujejo za 2 burgerja. Za vse prijavljene bomo pripravili paketek sestavin, ki ga lahko prevzamete v petek, 22.1., na Infotočki DNŠ in potem se naslednji dan ob 10. uri gledamo na ZOOM-u.👀👨‍🍳👨‍💻
Potrebuješ le domačo kuhinjo in dobro internetno povezavo. Ob 12:30 pa bo kosilo že pripravljeno!😉
Prijave zbiramo do srede, 20. 1., na: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeF5…/viewform…
Število prijav pa je omejeno! Zato le pohiti.😉
Academia Nuts #1: Leave Group?
Academia Nuts #1:
Leave Group?
Skupinska razstava
15. januar – 5. februar (razstava)
22. januar (spletni performans Just a Dance)
29. januar (spletno vodstvo po razstavi)
5. februar (zatvoritveni dogodek)
Fotopubov projektni prostor
Tivolska 44, 1000 Ljubljana, Slovenija
Projektni prostor Fundacije ULAY
Igriška 3, 1000 Ljubljana, Slovenija
Razstavljajoče umetnice:
Lina Akif, Hannah Koselj Marušič, Lucija Ostan Vejrup, Lara Papov, Ema Radovan, Iza Štrumbelj Oblak, Lea Topolovec, Eva Žibert
Mentorja:
Hana Ostan Ožbolt in Dušan Josip Smodej
FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN
Skupinska razstava Leave Group? je prostorska uprizoritev raziskovanja prve generacije Academia Nuts, v polju sodobne umetnosti široko zastavljenega izobraževalnega programa. Razstava prvič javno predstavlja umetniške prakse in družbene premisleke kolektiva osmih avtoric: Line Akif, Hannah Koselj Marušič, Lucije Ostan Vejrup, Eme Radovan, Lare Papov, Ize Štrumbelj Oblak, Lee Topolovec in Eve Žibert.
Osem študentk različnih akademij in fakultet v osmih projektih v dveh ljubljanskih projektnih prostorih ustvarja prostorsko postavitev, ki je rezultat skupinskega in samostojnega raziskovanja umetnosti in teorije. Z uporabo številnih tehnik in prijemov ter preizpraševanjem najrazličnejših problemov – od osebne identitete, domovine, zgodovine, koronske sedanjosti in prihodnosti do vprašanja materialnosti, realnosti in dojemanja prostora – avtorice pod vprašaj postavljajo tudi samo bistvo načinov ustvarjanja in procesov (umetniške) produkcije.
Medtem ko napovedana predstavitev morda spominja na zaključno razstavo nekega šolskega leta, je ta vse drugo kot to. Avtorice prihajajo iz različnih področjih in zaledij, v procesu priprav razstave so se preizkusile v številnih, tudi nasprotujočih si vlogah, razstava Leave Group? pa že v samem naslovu ubeseduje razpotje; ustavljen trenutek v času in prostoru nekega (skupinskega) miselnega procesa, ki je lahko konec, nov začetek ali ohranitev statusa quo – materializacija minljivosti in nestanovitnosti (kolektivizma) današnjega časa.
Razstava poteka v dveh projektnih prostorih, ki jih vodita mentorja programa: v znameniti Miheličevi brutalistični bencinski črpalki, ki jo zadnjih nekaj let zaseda Fotopub ter v svetlem projektnem prostoru Fundacije ULAY, ki so ga pred letom dni preuredili Mertelj-Vrabič arhitekti. Poleg fizične prisotnosti v sklopu projekta prirejamo še spletni performans ter skupinsko spletno vodstvo po razstavi z avtoricami. Če nam bodo okoliščine naklonjene, bomo priredili še zatvoritveni dogododek z javno napovedjo novega letnika programa Academia Nuts #2.
Razstava bo v primeru odprtja galerij in muzejev v Fotopubovem projektnem prostoru na ogled od torka do sobote med 15.00 in 20.00, v projektnem prostoru Fundacije ULAY pa od ponedeljka do petka med 10.00 in 17.00.
!! PRIJAVE ACADEMIA NUTS #2: https://fotopub.com/academia-nuts !!
//
The group exhibition Leave Group? is a spatialisation of the research of the first generation of Academia Nuts, a broadly set contemporary art education programme. The exhibition presents the artistic practice and social considerations of a collective of eight young authors: Lina Akif, Hannah Koselj Marušič, Lucija Ostan Vejrup, Ema Radovan, Lara Papov, Iza Štrumbelj Oblak, Lea Topolovec and Eva Žibert.
Eight students of different academies and faculties use eight projects and two project spaces to form a spatial installation, showcasing their collective and personal exploration of art and theory. Using numerous techniques and approaches while researching various problems – from personal identity, homeland, history, corona present and future, to the question of materiality, reality and perception of space – the authors question the sole essence of modes of creation and processes of (artistic) production.
While the introduced presentation might resemble a final exhibition od some academic year, it is everything but. The authors, coming from different fields and backgrounds, have tried themselves out in numerous, even opposite roles, while the exhibition Leave Group?, already in its title, announces a crossroads; a stopped moment in space-time of a (collective) thought process, that can be an ending, a new beginning or a preservation of status quo – the materialisation of the transience and the volatility of the collectivism of the present.
The exhibition is set in two project spaces led by the programme’s mentors: in the famous brutalist gas station designed by Milan Mihelič housing the Fotopub Project Space; and the bright ULAY Foundation Project Space recently renovated by Mertelj-Vrabič Architects. Next to the project’s physical presence, we are also planning an online performance and a closing event with a public announcement of the new generation of Academia Nuts #2.
DNŠ Activity night
Dogodek za vse navdušence nad družabnimi igrami in seveda tudi ostale, ki v tem času pogrešate druženje!😊
Za vse vas smo pripravili prav poseben online DNŠ Activity night, ki bo potekal v soboto, 30. 1. 2021 ob 19.00. Prijavite se lahko kot ekipa s tremi igralci ali pa posamezno in vas bomo naknadno dodali v kakšno ekipo.😉
Tekmovanje bo potekalo preko Zooma👀, zato je druženje v istem stanovanju s celotno ekipo ne zaželeno, saj igre v katerih se boste pomerili temeljijo na tem, da je vsak v svoji sobi, s svojim računalnikom in s svojim darilnim paketkom prigrizkov.🎉🍿 (Prevzamete jih lahko na Infotočki v četrtek ali petek pred dogodkom.)
Ekipe se boste pomerile v več Activity disciplinah. Po prvem krogu, bomo nadaljevali s finalom, kjer se boste borili za čudovite nagrade.🎁 Poskrbljeno bo tudi za več vmesnih nagradnih iger, kjer si lahko čisto vsak pribori kakšno praktično nagrado. 🎀
➡Prijavite se lahko do 25. januarja 2021 do 12-ih oz. do zapolnitve mest. Prijava je veljavna, ko izpolnite spodnji obrazec: https://docs.google.com/…/12E9UC9oGkECzO3yQIJA6dF3…/edit.
Se vidimo!🥰
konS ≡ Kripto 101 | spletna delavnica
Mlade od 14. leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici v okviru projekta #konS, ki bo prek spleta potekala v ponedeljek, 18. januarja 2021 med 17. in 20. uro.
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@lokalpatriot.si, ob prijavi pa sporočite svoje ime, priimek, e-poštni naslov in starost.
Vsak od nas se vsakodnevno srečuje z različnimi kriptografskimi zapisi, algoritmi in protokoli. Od spletnega bančništva, pri katerem potrebujemo različne certifikate, do vstopanja v komunikacijske kanale, ki so bolj ali manj kriptirani, in kriptovalut ter tehnologije veriženja blokov (blockchain), ki je pred nekaj leti preplavila svet. Za vsem tem ležijo kompleksne matematične tehnike, ki zagotavljajo varnost, celovitost in overitev informacij, ki jih pošiljamo in prejemamo.
Na delavnici se bodo udeleženci spoznali z osnovami kodiranja in kriptografije. S pomočjo programiranja bodo šifrirali in dešifrirali skrivna sporočila in poizkušali razdreti skrivne kode. Srečali se bodo z različnimi šiframi in ugotovili, kaj so njihove prednosti in slabosti. Spoznali bodo različne vrste napadov na tajnopise, jih sprogramirali in tudi preizkusili na lastnih šifrah. Debatirali bodo o vlogi kriptografije skozi zgodovino in o tem, kaj kriptografija predstavlja danes, ter si na praktičnih primerih pogledali, kako je bilo videti šifriranje (in dešifriranje) v časih pred uporabo računalnikov.
💡 Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta #konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt #konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.
Foto: Hana Jošić
—————
Projekt konS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Nejc Trampuž, Srđan Prodanović: ByeByeWorld.exe
NEJC TRAMPUŽ, SRĐAN PRODANOVIĆ: ByeByeWorld.exe
intermedijska razstava
7.-17. januar 2021
odprtje razstave: četrtek, 7. januar 2020, ob 19.00
*Povezava do spletne aplikacije bo objavljena za čas odprtja v Facebook dogodku in na spletni strani Galerije Simulaker.
*Projekcija bo na ogled vsak dan trajanja razstave od 17. do 21. ure na pročelju Knjižnice Mirana Jarca (Rozmanova ulica 28, 8000 Novo mesto).
Nejc Trampuž je eden izmed dobitnikov nagrade PS37, ki jo je v letu 2019 podelila Galerija Simulaker. Umetnik deluje na področju fotografije in intermedijske umetnosti. V njegovih študijskih delih se je ukvarjal predvsem s formo umetniških del, ki so v tesni povezavi z naplavinami sodobne tehnologije. Skozi raziskovanje le-te, je Trampuž začel sodelovati s programerjem Srđanom Prodanovićem, ki je prisostvoval tudi pri nagrajenem projektu. Zanimanje kaže tudi za napake [glitch] in zdrse, ki se zgodijo pri izvajanju različnih procesov. Trenutno ga vse bolj zanima družbena, tehnološka in okoljska kritika, ki jo predstavlja v obliki interaktivnih instalacij in kolažev.
Izhodišče Nejca Trampuža je zasidrano v mediju fotografije, ki pa jo razume času primerno. Njegov ustvarjalni proces vključuje hitrost interneta, najdene in/ali revne podobe ter družbeni kontekst tega medija. Prav s takšnim razmišljanjem rahlja meje znanih fotografskih form in jih poskuša preseči. Umetnik tako ne postane ujetnik forme, ampak se poslužuje različnih izrazov, ki so na voljo danes.
Najnovejši umetniški projekt ByeByeWorld.exe je generator kolaža, ki deluje kot interaktivna avdiovizualna aplikacija. Skupaj z umetnikom Nejcem Trampužem jo razvija programer Srđan Prodanović, za zvočno opremo pa skrbi Tim Kropivšek. Gre za drugi del World.exe projekta, ki v teh turbulentnih časih zavzema digitalno obliko. Interaktivni generator ustvarja kolaže nadrealističnih krajin, interakcija pa tokrat temelji na toku novic, bolj ali manj tesno povezanih z okoljsko problematiko. Naslov razstave ByeByeWorld.exe [AdijoSvet.exe] je smiselno nadaljevanje prvega dela projekta, ki se imenuje HelloWorld.exe [ZdravoSvet.exe]. Ta besedna zveza je pogosto prva stvar, ki jo napišejo tisti, ki se učijo programiranja. Istoimenski programi, ki prav tako običajno izpišejo to besedno zvezo, so uporabljeni zato, da prikažejo osnovne sintakse dotičnega programskega jezika. Končnica .exe je navadno pripona izvršljive datoteke v mnogih operacijskih sistemih – t.i. ‘executable file format’ (execute v angleščini pomeni izvršiti ali pa usmrtiti).
Prvi del projekta, ki je bil izveden v sklopu Galerije AQ v Celju, je zastavljen v daljni prihodnosti, ko človek Zemlje ne naseljuje več. Pri razstavi ByeByeWorld.exe pa se vračamo v trenutek, ko se s frazo ‘adijo, svet’, ljudje poslavljamo, verjetno ne le od planeta kakršen je bil pred nami, ampak morda tudi od naše lastne prihodnosti. Projekt se iz prihodnosti po izumrtju človeštva, leta 3020, vrača nazaj v dobo antropocena, v začetek leta 2021. S povratkom v sedanjost se umetniško delo poleg svoje prezence na medmrežju, uteleša tudi fizično s projekcijo v javnem prostoru na pročelju Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu.
__
Nejc Trampuž (1993)
instagram.com/nejctrampuz
Trampuž je fotograf in intermedijski umetnik – družbeno, tehnološko in okoljsko kritiko pogosto predstavi v obliki interaktivnih instalacij in kolažev. Te raziskujejo robne pogoje fotografskega medija, ga presegajo in prehajajo v druge medije in pristope. Trampuž je diplomiral (2016) in magistriral (2019) na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Za magistrsko nalogo z naslovom Napaka kot transformativna metoda je prejel Nagrado ALUO in za njen praktični del nagrado PS37 Galerije Simulaker. Avtor se je predstavil na več samostojnih in skupinskih razstavah in festivalih (+MSUM, MAO, Cirkulacija2, Simulaker, Alkatraz, Mestna galerija Nova gorica, Layerjeva hiša – ulična galerija Kranj, DLUM, Animateka, idr.). Za samostojno razstavo na OFF_Festivalu v Bratislavi je prejel častno omembo.
Srđan Prodanović (1984)
https://srdjan.si
Prodanović je razvijalec programske opreme, vizualni umetnik in glasbeni producent. Na pričetku ustvarjalne poti je sodeloval predvsem v likovnih razstavah (Kunigunda, MC Velenje, KUD France Prešeren). Z Jankom Mandičem (Oknai) sta prešla v animirano in glasbeno področje s stop-motion delom MASS DESTRUCTION in 2-kratno uprizoritvijo avdio-vizualnega performansa MONOPOLY na Animateki. Pod okriljem Galerije Kapelica je s Patricio Ando Cvetković na ARS Electronici (2008) razstavljal 2D in 3D tiskano hrano s projektom Eat A Bit. Bil je član Kreativne Cone Šiška in soorganiziral dve razstavi slovenskih ustvarjalnih industrij, Pop-up Dom. Soustanovil je večkrat nagrajen oblikovalski studio Ljudje d.o.o. in društvo CUF, ki je poleg številnih glasbenih dogodkov izpeljalo avdiovizualno projekcijo EXPERIMENT 01 na Domu Kulture Velenje. V Stari Elektrarni je 2016 v sklopu magistrskega koncerta Simona Penška in Alenje Pivko Kneževič zaigral delo Pianoscape I, za sabo pa ima še vrsto glasbenih uprizoritev doma (Kino Šiška, Letni Kino Velenje, Piransko obzidje, …) in v tujini.
Tim Kropivšek (1993)
instagram.com/tim.kropivsek
Kropivšek je intermedijski umetnik, ilustrator in glasbenik. V svojih umetniških delih se največkrat zavzema za naravovarstvo. To prikaže v raznovrstnih medijih, kot so ilustracija, zvok in inštalacija na precej grotesken a hkrati prijeten način. Kropivšek je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani (2017) kjer je trenutno magistrski absolvent. Z interaktivno instalacijo Energy wasted je bil tudi del festivala Svetlobna gverila v
Ljubljani 2018.
__
Kurator razstave: Adrijan Praznik
Obrazstavno besedilo: Adrijan Praznik
Producent razstave: Galerija Simulaker / LokalPatriot
Projekt so podprli: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Novo mesto
Učenje za življenje
Da bo čas karantene, kar se da preživet produktivno, smo za vse člane zagotovili dostop do webinarjev, ki bodo potekali na portalu Mojeznanje.si. Izbiraš lahko med raznoraznimi tematikami, da boš ob koncu poln/-a novih znanj, motivacije in samozavesti! 🙌🥰
‼️ Prijavijo se lahko zgolj dijaki in študentje, ki so člani Študentskega kluba GROŠ. Če še nisi včlanjen/-a, lahko to storiš čisto preprosto:
1. Izpolniš vpisnico na: http://www.klub-gros.com/dokumenti-za-vpis/
2. Vpisnico in potrdilo skenirano pošlješ na studentski@klub-gros.com
1. Življenjepis (CV) – Vaš obraz 21. stoletja,
⏰ četrtek, 26.11.2020 ob 17.00 uri
Vsebina: Poznate osnovne zakonitosti, ki jih delodajalci upoštevajo ob razločevanju med življenjepisi? Naučili se bomo primernega oblikovanja stavkov, da ne bodo zveneli preskromno ali pretirano in na kakšen način svoje dosežke predstaviti tako, da bodo izstopali. Pregledali bomo, katere lastnosti so med delodajalci zaželene za posamezne tipe delovnih mest ter kako na življenjepisu te lastnosti predstaviti z dosežki.
2. Izboljšajmo svoje finance,
⏰ četrtek, 3.12.2020 ob 17.00 uri
Vsebina: Na tečaju bomo govorili o pametnem ravnanju z denarjem, o načinih varčevanja in na kakšen način svoj denar oplemenititi – zanima nas, kako iz malo narediti več in na kakšen način lahko s pametnim ravnanjem z denarjem tudi prihranimo.
📌 Prijava: https://bit.ly/39mKSbo
3. Osnove poslovnega bontona,
⏰ četrtek, 10.12.2020 ob 17.00 uri
Vsebina: Udeleženci bodo na tečaju spoznali bonton na splošno in bonton na delovnem mestu. Izvedeli bodo koristne informacije o poslovnem komuniciranju, o urejenosti delovnega mesta, o poslovnih srečanjih, o odnosu s strankami, o potovanjih in o poslovnih darilih. Govorili bomo o vseh fazah, ki so v poslovnem svetu vezane na poslovni bonton.
📌 Prijava: https://bit.ly/3o52FIf
4. Izolacija: velik izziv, še večja priložnost, ⏰ četrtek, 17.12.2020 ob 17.00
Vsebina: Na predavanju bomo govorili o tem, kako zbrano, mirno in koristno preživeti čas v izolaciji, kako doseči premagovanje stresa, strahu in tesnobe v specifičnih okoliščinah, kako iz krize narediti odskočno desko za naprej, načini samozavedanja, iznajdljivosti in moči volje ter sodelovanja, praktični primeri in rešitve.
📌 Prijava: https://bit.ly/36ltBxh
5. Samozavestna komunikacija in krepitev samozavesti,
⏰ četrtek, 7.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Praktično naravnana vsebina vam bo ponudila številne načine in tehnike, s katerimi lahko poskrbite za krepitev samozavesti. Izvedeli boste, kako za dvig samozavesti pravilno uporabljati afirmacije, vizualizacijo in NLP tehnike ter katere so tiste navade, ki jih velja opustiti, če želimo živeti bolj samozavestno življenje. Na samozavest vplivajo tudi podzavestna prepričanja, ki smo jih razvili že kot otroci. Katera so in kako jih odpraviti, pa prav tako izveste na spletnem tečaju.
📌 Prijava: https://bit.ly/2JbDViN
6. Nadaljevalni Excel,
⏰ četrtek, 14.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Pogledali si bomo različne funkcije: besedilne, datumske, logične, statistične, iskalne. Naučili se bomo pogojnega oblikovanja ter povezovanja med celicami, delovnimi listi, delovnimi zvezki, tiskanje in urejanje dokumenta pred tiskom, relativno in absolutno sklicevanje, razvrščali ter filtrirali bomo podatke, dotaknili se bomo tudi samih osnov vrtilnih tabel – vrtilni grafikoni.
📌 Prjava: https://bit.ly/3fNodWZ
7. Izpitno obdobje – Kako se pa vi učite?,
⏰ četrtek, 21.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Pogledali si bomo kaj je učenje, učne strategije, ureditev delovnega oz. učnega okolja, učne strategije, tehnike sproščanja in podobno, omenili pa bomo tudi motivacijo kot element uspeha.
📌 Prijava: https://bit.ly/37mzppw
8. Z duševnim zdravjem do odličnih učnih uspehov,
⏰ četrtek, 28.1.2021 ob 17.00
Vsebina: Spoznali bomo, katere so glavne komponente odličnega duševnega zdravja in kako to stanje doseči. Na predavanju bomo govorili o potrebah in zadovoljitvi le-teh, o družinskih odnosih in vplivu na duševno zdravje ter kako odlično duševno zdravje vpliva na doseganje ciljev in uspeh pri učenju.
📌 Prijava: https://bit.ly/3qaLG97
Novomeška poDmlad: Nina Tomšič Polegek, Nejc Smodiš in Branko Šuster
O likovni umetnosti, možnostih mladih za razvoj svoje ustvarjalnosti, iskanju lastnega načina izražanja, možnostih za preživljanje z umetnostjo in še čem se bomo pogovarjali z umetnikoma mlajše generacije Nino Tomšič Polegek in Nejcem Smodišem ter likovnim pedagogom in ustvarjalcem Brankom Šusterjem.
Pogovor bo vodila Carmen L. Oven. Zaradi omejenega števila obiskovalcev so obvezne prijave:
https://docs.google.com/…/1fZt5…/viewform…
Dogodek bomo predvajali tudi v živo preko YouTube kanala knjižnice.
#poDmlad #novomesto #likovnaumetnost #knjiznica