MCC vam pove podkast: Anja Odeb, tetovatorka
Prihaja PETINDVAJSETA epizoda podkasta ”MCC vam pove”!
V tej epizodi smo se pogovarjali z Anjo Odeb, mlado tetovatorko iz Celja.
Z njo smo govorili o tem, kako jo je želja do umetnosti spontano pripeljala do poklica, ki ga opravlja, kaj svetuje vsem, ki si želijo tetovirati, kakšen je njen stil tetoviranja in kako poteka samo tetoviranje. Zaupala nam je tudi svoje cilje za prihodnost in v katerem studiu jo lahko najdemo.
Vse to in še več v “MCC vam pove” podkastu z Anjo Odeb!
@KDAJ: petek, 9. 4. 2021, ob 18.00 uri
@KJE: na Facebook profilu in Youtube kanalu Infopentlje in Celjskega mladinskega centra
Veselimo se vaše virtualne družbe!
Potopisno predavanje: Afrika
V Ugandi izkusimo tisto pravo Afriko, nekoliko bolj trdo vendar zelo pristno. Čakajo nas kritično ogrožene gorske gorile, šimpanzi, safari z ladjico v nacionalnem parku Queen Elizabeth ter kombinacija trekov, veslanja in druženja z domačini ob jezeru Bunyonyi.
V Tanzaniji se zapeljemo na safari v Serengeti in Ngorongoro, dva najlepša parka Afrike, spoznamo Masaje in za konec skočimo na pravljični Zanzibar. Popolno potovanje.
Potopisno predavanje bo izvedel Sebastjan Soba iz popotniške agencije Shappa.
Joga delavnice s Saro
V sklopu treh joga delavnic, ki jih bo ob sredah zvečer, v okviru MCC minute za šport izvedla Sara Vintar, bomo postopoma spoznali vse, kar moraš vedeti o jogi, da jo lahko bolje razumeš in uspešno vpelješ v vsak dan. Joga lahko nedvomno izboljša kakovost tvojega življenja in ti pomaga pri marsikateri težavi, vse od boljšega obvladovanja stresa, bolečin v vratu, do bolečih menstruacij. Predvsem pa ti vedno lahko prinese še več energije in zdravja v tvoje življenje.
Najprej bomo spoznali moč in pomen pravilnega dihanja in določenih dihalnih ter meditacijskih tehnik. Spoznali se bomo z osnovnimi jogijskimi položaji ter skušali najti čim več načinov, da jogo vpeljemo v naš vsak dan in vanj tako prinesemo še več zdravja, dobrega počutja, miru in veselja.
SKLOP DELAVNIC:
7.4.2021 – Pomen pravilnega dihanja in meditacije
ZOOM – https://zoom.us/j/91235902456…
14.4.2021 – Osnovni položaji v jogi, pozdrav soncu
21.4.2021 – Joga za vsak dan
SI DOBER PARTIBADI? – “live” kahoot kviz
Kajne, da že vsi norroooo pogrešamo dobre žure?
In seveda dobre partibadi frende…
Celjski mladinski center v sodelovanju z DrogArtom organizira “live kahoot kviz “SI DOBER PARTIBADI?”
ZA KAJ GRE?
Gre za kviz na temo prijateljstva, žurk, alkohola, seksa in podobno.
Pri kvizu boš imel priložnost, da se malo podružiš, podebatiraš, izveš kaj novega in predvsem s svojim znanjem premagaš frende in ostale sodelujoče!
Povabi frende, da bo končno jasno, kdo je boljši partibadi!
Zmagovalca Kahoot kviza čaka nagrada! 😉
KDAJ?
Četrtek, 8. april ob 17.00 uri
P.S. Dogodek, ki ga organiziramo v sodelovanju z DrogArt programom Izberi sam, je namenjen mladim med 14. in 30. letom.
Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke? Pogovor z Aljošo Bagolo
Klub študentov občine Celje vas vabi na spletni dogodek, kjer se bomo podali na potovanje o izgorelosti.🤯
Toplo vabljeni, da se nam pridružite in sodelujete v pogovoru z Aljošo Bagolo, ki je eden najvidnejših predstavnikov slovenskega oglaševanja. Kot kreativni direktor že skoraj dvajset let snuje največje trženjske projekte v Sloveniji in v regiji. Za svoje delo je prejel več kot 100 nagrad na domačih in svetovnih oglaševalskih festivalih. Je kolumnist in predavatelj. Naučil se je, da življenje ni tekma, uživa v očetovski vlogi in za dušo ustvarja glasbo z bratom.💡
Pogovor bomo popestrili s fantastično nagradno igro, kjer bo naključno izžrebani udeleženec prejel 1 tiskani izvod uspešnice Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke.🤗📚
Dogodek bo potekal na spletni platformi ZOOM. Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno, zato svetujemo čim prejšnjo prijavo.🆓
Matura avantura: priprave na poklicno in splošno maturo
Klub študentov občine Celje za vse dijake zaključnih letnikov organizira priprave na maturo “Matura avantura”.🎓
Mentorji bodo v približno 10 urah ponudili letošnjim maturantov dodatne ure pri posameznem predmetu:
– SLOVENŠČINA – splošna matura
– SLOVENŠČINA – poklicna matura
– MATEMATIKA – splošna matura
– MATEMATIKA – poklicna matura
– ANGLEŠČINA – splošna matura
– ANGLEŠČINA – poklicna matura
Vsak predmet bo obsegal 10-15 predavanj, kjer boste z mentorji reševali stare mature, odgovarjali bodo na vaša vprašanja in razlagali snov, ki jo boste predlagali.💡
V kolikor bo dovolj velik interes tudi za druge maturitetne predmete (za to izrazite interes v prijavnem obrazcu), bomo organizirali tudi te priprave (minimalno 10 prijavljenih na predmet).
Na voljo bodo tudi individualne ure po dogovoru.📚
Priprave bodo potekale preko spletne aplikacije ZOOM.💻
Cena posameznega predmeta je 20 EUR na udeleženca. Plačilo se poravna na TRR, pred pričetkom izvedbe (podatke za plačilo vam pošljemo po prejeti prijavi na vaš elektronski naslov).📩
Prijave zbiramo do 10. aprila na povezavi: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdNcVhRn…/viewform
House party: taprava Discord zabava na daljavo
Klub študentov občine Celje pripravlja za vse študente in dijake prvi pravi spletni žur!🥳
Dogodek se bo dogajal na omrežju Discord, kjer boste dostopali do zemljevida hiše s sobami, v katerih se bodo odvijale določene igre. Sami boste lahko izbirali sobo ter igro. Tekom noči se lahko sprehodite med vsemi sobami.🗺
Igre, ki se bodo igrale:
– Codenames,
– Among us,
– Unpopular opinions,
– Puzzle,
– Pivske igre,
in še kakšna.
Se vidimo na tapravi Discord zabavi!😜
Celje – mesto za mlade? Pogovor z Marijano Kolenko
Klub študentov občine Celje vabi na spletni pogovor o mladih in njihovem položaju v družbi, predsodkih, aktivnosti-pasivnosti mladih.😁
Zanima nas, ali je Celje res mesto prijazno mladim in kaj še lahko spremenimo, da okrepimo naš položaj in dobro počutje. Po čem mladi res hrepenimo in ali si pravzaprav želimo biti aktivni del družbe?🏡
Pridružite se nam 30. 3. 2021 ob 19.00 na spletni platformi ZOOM. Pripravite svoj najljubši topli napitek, se udobno namestite, napnite ušesa in pripravite svoja vprašanja. Gostili bomo aktivno, uspešno in energično ravnateljico OŠ Lava v Celju, go. Marijano Kolenko.👩‍🏫
Link do dogodka boste prejeli na svoj e-mail en dan pred dogodkom. Dogodek je namenjen vsem generacijam, udeležba pa je brezplačna.
Dogodek bo moderirala Brina Jenček.
JAVNI POZIV ZA CELJSKE UMETNICE IN UMETNIKE
Zavod Celeia Celje objavlja Javni poziv za sodelovanje pri promociji celjske ustvarjalnosti v mestu in vabi k prijavi umetniških projektov celjskih ustvarjalk in ustvarjalcev v letu 2021.
Iščemo projekte, ki bodo skozi umetniško držo, inovativne medijske pristope ter uporabo javnih površin ali prostorov v mestnem jedru uspešno komunicirali s prebivalci in obiskovalci Celja ter promovirali lokalno ustvarjalnost.
Poziv je namenjen celjskim vizualnim umetnicam in umetnikom ter avtoricam in avtorjem iz nekaterih drugih področij ustvarjalnosti (gledališče, glasba, sodobni ples), ki prepletajo svoje delo z vizualnimi umetniškimi praksami.
Rok za prijavo: 31. 3. 2021
Informacije, besedilo poziva in obrazci:
https://csu.si/…/javni-poziv-za-celjske-umetnice-in…/
Foto: Lana Požlep (fotodokumentacija U4)
MCC vam pove podkast: Nea Likar, vizualna umetnica
Prihaja ŠTIRIINDVAJSETA epizoda podkasta ”MCC vam pove”!
V tej epizodi smo se pogovarjali z Neo Likar, vsestransko umetnico, katero največkrat najdete v njenem »Sketch« studiu v Umetniški četrti v Celju.
Nea je svojo izobrazbo pridobila na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje – smer ilustracija in danes deluje na ogromno področjih.
Z njo smo se pogovarjali o njenih začetkih, o karierni poti ter o raznih projektih, sodelovanjih, ustvarjanja med epidemijo ter načrtih za prihodnost.
Skupaj z Neo pa pripravljamo tudi presenečenje! Kakšno?
Prisluhni petkovemu podkastu, kjer ti razkrijemo kaj vam pripravljamo v aprilu
Vse to in še več v “MCC vam pove” podkastu z Neo Likar!
@KDAJ: petek, 26.3. 2021, ob 18.00 uri
@KJE: na Facebook profilu in Youtube kanalu Infopentlje in Celjskega mladinskega centra
Veselimo se vaše virtualne družbe!