KOČA NA TALEŽU
Lovska koča se nahaja na razglednem robu Jelovice v bližini planine Talež. Od lovske koče, ki služi kot planinski dom je lep razgled proti Blejskemu jezeru, gorenjski ravnini in delu Karavank, kjer opazimo Stol in njegove sosednje vrhove. Koča na Taležu vam v vsem letnem času ponuja polno dobrot. Uživate lahko v razgibani naravi.
Koča na Taležu se nahaja na višini 725 m in je primerna dostopna točka tako za starejše kot mlade. Na Talež se lahko odpravite peš in s kolesom. Peš poti vodijo iz Ribnške, Bodeške in Bohinjske strani. S kolesom pa na Talež lahko pridete iz Spodnje Lipnice.
Švicarija
Tukaj najdete svoj prostor za kosilo, kavico, poroko, koncert, praznovanje, zabavo, obletnico… Poleg vsega, pa še najlepši razgled na Ljubljanski grad in Ljubljane v soju luči
Švicarija se nahaja nad Gradom Tivoli v Parku Tivoli. Od tod tudi prvotno ime, Hotel Tivoli, ki pa so ga v Ljubljani že davno zamenjali za Švicarijo. Nekdaj je slovela kot središče ljubljanske družbene scene, saj so se tam odvijala srečanja vseh vrst; politična, kulturna, umetniška in družabna. Znana pa je bila tudi po zajtrkih, beli kavi in odličnem kruhu.

V obliki klasične kavarne se je Švicarija ponovno odprla v avgustu, gostom pa ponuja prijeten prostor za jutranjo kavo, seveda ne manjka niti posebna signature kava Švicarija. Kavarni bo kmalu sledila še restavracija, ki bo gostom ponujala izbran sezonski meni slovenskih dobrot s svežim pridihom. Zaradi odlične lokacije, ki ponuja tudi veliko mero zasebnosti, je Švicarija tudi edinstvena izbira za zasebne ali poslovne dogodke, za vas pa bo poskrbela izkušena ekipa, ki vas bo razvajala s kulinaričnimi dobrotami in pestrim programom, ki ga pripravijo po željah naročnikov.

Kapital Cafe & Wok

Kapital Cafe & Wok se nahaja neposredno ob Ekonomski fakulteti pri zahodnem vhodu na Kardeljevi ploščadi. Pripravljamo jutranje kave, opoldanska kosila, osvežilne pijače, … Pri nas se lahko odpočijete na travniku v prijetni senci v udobnem ležalniku.

Krakovc

Legendarni lokal v novi preobleki ob Ljubljanici v srcu Ljubljane.

Vina Guštin

” Merlot in malvazija – To je POEZIJA “

Guštinova vina so harmonija sončne lege Biljenskih gričev in svežega zraka iz zaledja Trnovskega gozda. Je kot pesem trgačev, ki oberejo zlate grozde. Ko se po skrbnem in potrpežljivem delu kletarjev v kozarcu zableščijo izvrstna
GUŠTINOVA VINA, je poplačan ves trud Vinarstva GUŠTIN.
Degustacije oz. Guštiranja po dogovoru (do 50 oseb)
Ljubljanski grad
Ljubljanski grad se nahaja sredi mestnega vrveža, vendar ravno prav odmaknjena od njega, kakor na piedestalu stoji mogočna srednjeveška trdnjava. S svojega privilegiranega položaja obiskovalcu ponuja osupljive razglede po okolici, pa tudi sprehod po preteklosti in odmik od naglice, ki vlada vsakdanjiku pod njo.
ENGLISH
Ljubljana Castle is a mighty medieval fortress, a symbol of the Slovenian capital Ljubljana is an interesting tourist point, the idyllic grounds for long strolls just a glance away from the lively city centre. The Ljubljana castle offers many cultural, historic and entertaining events throughout the year.