VINTAGE CAFE

Smo kavarna v središču mesta, ki vam sredi mestnega vrveža daje zavetje v prijetnem, mirnem ambientu.

APART HOTEL KAZINA

Na Jesenicah je vrata odprl prenovljeni Aparthotel Kazina. Nahaja se ob glavni cesti skozi Jesenice, blizu krožišča s kipom železarja, 1 km od železniške postaje.

Prijeten ambient družinsko vodenega Aparthotel Kazina ponuja 53 ležišč: 2 dvoposteljni sobi, 3 troposteljne sobe, 4 suite ter 5 apartmajev.

S svojo prijazno ekipo, Aparthotel Kazina pričara vzdušje manjšega, domačega hotela, ki izpolni želje, potrebe individualnih gostov, poslovnežev ter organiziranih skupin.

V Aparthotelu Kazina se lahko okrepčate s tradicionalno slovensko hrano ter uživate na čudoviti letni terasi v senci mogočnih kostanjev. Čaka vas brezplačno parkirišče.

Srčno vabljeni, ne bo vam žal!

KOČA NA TALEŽU
Lovska koča se nahaja na razglednem robu Jelovice v bližini planine Talež. Od lovske koče, ki služi kot planinski dom je lep razgled proti Blejskemu jezeru, gorenjski ravnini in delu Karavank, kjer opazimo Stol in njegove sosednje vrhove. Koča na Taležu vam v vsem letnem času ponuja polno dobrot. Uživate lahko v razgibani naravi.
Koča na Taležu se nahaja na višini 725 m in je primerna dostopna točka tako za starejše kot mlade. Na Talež se lahko odpravite peš in s kolesom. Peš poti vodijo iz Ribnške, Bodeške in Bohinjske strani. S kolesom pa na Talež lahko pridete iz Spodnje Lipnice.
KAVARNA IN PICERIJA ŠPICA

Gostinski del, ki je odprt vsak dan od 9.00 do 23.00, vam nudi bogat izbor pic, mehiške hrane in jedi po naročilu. Navdušile vas bodo tudi slaščice blagovne znamke Hvastja.

Sprejemamo naročila za zaključene družbe, izbor hrane bomo določili skupaj, predlagamo pa več vrst menijev ali pa izbor po vaših željah. V okviru čolnarne je poleg gostinskega dela na voljo tudi posebna soba, ki meri 90m2. Primerna je tudi za razna srečanja, proslave rojstnih dni, obletnice, seminarje. Soba ima tudi vso potrebno avdio in video opremo.

Za prednaročilo hrane pokličite pizzerijo T: 070 253 001

KAVA BAR OAZABoberMarine

BoberMarine za vas nudi več storitev, pri katerih boste uživali v lepotah starega mestnega jedra, Ljubljanice in Ljubljanskega barja.

  • Vožnja in pogostitev na barki Livada za zaključene družbe (rojstnodnevne zabave, fantovščine/dekliščine, pikniki, upokojenci, šole, vrtci,…),
  • vožnja po Ljubljanici z barko Mala Zala (45min), če želite lahko organiziramo voden ogled znamenitosti, vstopna/izstopna postaja na Gallusovem nabrežju 19,
  • vodeni ogledi z biologom po Ljubljanskem barju in Ljubljanici
  • izposoja kanujev
  • BoberMarine kavarna v Trnovskem pristanu
Nabrežje 15
Nabrežje 15 vas vabi na odlično teraso ob Ljublanici, kjer ob jutranji kavi lahko opazujete kako skozi Ljubljano tečeta reka in ljudje. S široko ponudbo pijač, vin,  žganih pijač in sendvičov vas vabimo tudi, da poskusite našo domačo pito. Elegantna sodobna notranjost Nabrežja 15 ima tudi kamin, kar je redkostv v Ljubljani, zato je tudi odličen kraj za vse leto.
Švicarija
Tukaj najdete svoj prostor za kosilo, kavico, poroko, koncert, praznovanje, zabavo, obletnico… Poleg vsega, pa še najlepši razgled na Ljubljanski grad in Ljubljane v soju luči
Švicarija se nahaja nad Gradom Tivoli v Parku Tivoli. Od tod tudi prvotno ime, Hotel Tivoli, ki pa so ga v Ljubljani že davno zamenjali za Švicarijo. Nekdaj je slovela kot središče ljubljanske družbene scene, saj so se tam odvijala srečanja vseh vrst; politična, kulturna, umetniška in družabna. Znana pa je bila tudi po zajtrkih, beli kavi in odličnem kruhu.

V obliki klasične kavarne se je Švicarija ponovno odprla v avgustu, gostom pa ponuja prijeten prostor za jutranjo kavo, seveda ne manjka niti posebna signature kava Švicarija. Kavarni bo kmalu sledila še restavracija, ki bo gostom ponujala izbran sezonski meni slovenskih dobrot s svežim pridihom. Zaradi odlične lokacije, ki ponuja tudi veliko mero zasebnosti, je Švicarija tudi edinstvena izbira za zasebne ali poslovne dogodke, za vas pa bo poskrbela izkušena ekipa, ki vas bo razvajala s kulinaričnimi dobrotami in pestrim programom, ki ga pripravijo po željah naročnikov.

Pivnica Lajbah

Craft pivo, hrana in glasba

23 različnih točenih kraft zvarkov, od katerih je polovica slovenskih. Več kot 100 steklenic specialitet iz vsega sveta in lep izbor domačega gina.

Dobra glasba, okusna hrana (brez hamburgerjev) zunanji in notranji otroški kotiček, terasa s kapaciteto do 100 sedišč.

 

 

Na meniju ponujamo nekakšno fusion ponudbo azijske, argentinske in slovenske kuhinje, poskrbljeno je tudi za vegetarijance in vegane. Z vsako jedjo svetujemo pivo, ki se najbolj prilega jedi. Od meseca maja do septembra nudimo tudi zajtrke, čez teden pa slastne malice.

Vabljeni na našo veliko teraso, ki se nahaja le minutko stran od turističnega centra Ljubljane in tik ob reki.

 

Krakovc

Legendarni lokal v novi preobleki ob Ljubljanici v srcu Ljubljane.