Gledališče Toneta Čufarja – Jesenice

Dobrodošli v gledališču, ki pomirja, sprošča in zabava, stresa “štose” iz rokava, tolaži, ljubi in sovraži, namesto vas se celo važi.

Prepih

Smo družinsko podjetje, ki se že več kot 20 let ukvarja z gostinsko dejavnostjo. Naša zgodba sega v leto 1985, ko se je g. Milan KOŽAR odločil odpreti »bife«, katere prostor je bila t.i. lesena baraka. Ime Prepih je nastalo, ker je bila takratna okrepčevalnica brez oken in je skozi bil neprestano prepih. Skozi leta sta prepoznavnost in obisk rastla, tako da smo se leta 1996 odločili povečati kapacitete in sicer z okrepčevalnico ter restavracijo. Nato smo pripravili še tenis igrišča in velik parkirni prostor.

Gostilna je obdana z gozdom, travniki ter z razgledom na Novo mesto, saj se nahajamo na obrobju mesta, ob gorjanski cesti, ki povezuje Belo Krajino z Dolenjsko. Ob tem se lahko pohvalimo pa tudi z razgledom na Trško Goro ter ob lepem vremenu vse do Alp.

V okolici je možnost izkoriščanja hobijev kot npr.: kolesarjenje, gobarjenje, sprehodi, igranje tenisa ipd.

V okrepčevalnici je možnost igranja biljarda, ročnega nogometa, namiznega hokeja ter pikada. Pred kratkim pa smo razveselili tudi najmlajše in sicer s tremi odprtimi trampolini.

Zaradi ponudbe velikega prostora je pri nas možnost organiziranja in sprejemanja: porok, silvestrovanj oz. novoletnih zabav, krstov, obhajil, birm, obletnic, pogrebščin, maturantskih plesov, rojstnodnevnih zabav, skupin izletnikov (5 – 6 avtobusov). Dostop možen tudi za invalide.

JB Restavracija
JB restavracija v centru Ljubljane – ena izmed 100 najboljših restavracij na svetu – je zatočišče za ljubitelje prefinjenega okusa.
V njej boste tisti, ki razumete okus popolnosti, uživali v kulinarični umetnosti chefa Janeza Bratovža.
Jedi temeljijo na odnosu med štirimi osnovnimi elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj. Voda je znamenje slanega, ogenj grenkobe, zrak kislega in zemlja sladkega okusa.
JB restavracija je slovensko svetišče kulinarike v pritličju Plečnikove zgradbe iz konca dvajsetih let minulega stoletja. Notranjost je umirjeno elegantna in udobna. Atmosfera in suvereno domiselne jedi chefa pričarajo ozračje harmonične razkošnosti.

JB restavracija je plod družinske ljubezni in sodelovanja. Soproga chefa Ema je menedžer JB restavracije, hči Nina je sommelier, chefu pa družbo v kuhinji dela sin Tomaž.

V JB restavracijo se za čas kosila in večerje rade zatečejo družine, ki – tako starši kot otroci – uživajo v prefinjenem, prvinskem okusu hrane. Prostor je primeren tudi za posebna praznovanja in dogodke, kot so poroke, PR dogodki in druge zaključene družbe ter poslovna srečanja.

V JB restavraciji organizirajo tudi posebne tematske večere s kuharskimi mojstri svetovnega kova.