APART HOTEL KAZINA

Na Jesenicah je vrata odprl prenovljeni Aparthotel Kazina. Nahaja se ob glavni cesti skozi Jesenice, blizu krožišča s kipom železarja, 1 km od železniške postaje.

Prijeten ambient družinsko vodenega Aparthotel Kazina ponuja 53 ležišč: 2 dvoposteljni sobi, 3 troposteljne sobe, 4 suite ter 5 apartmajev.

S svojo prijazno ekipo, Aparthotel Kazina pričara vzdušje manjšega, domačega hotela, ki izpolni želje, potrebe individualnih gostov, poslovnežev ter organiziranih skupin.

V Aparthotelu Kazina se lahko okrepčate s tradicionalno slovensko hrano ter uživate na čudoviti letni terasi v senci mogočnih kostanjev. Čaka vas brezplačno parkirišče.

Srčno vabljeni, ne bo vam žal!

KOČA NA TALEŽU
Lovska koča se nahaja na razglednem robu Jelovice v bližini planine Talež. Od lovske koče, ki služi kot planinski dom je lep razgled proti Blejskemu jezeru, gorenjski ravnini in delu Karavank, kjer opazimo Stol in njegove sosednje vrhove. Koča na Taležu vam v vsem letnem času ponuja polno dobrot. Uživate lahko v razgibani naravi.
Koča na Taležu se nahaja na višini 725 m in je primerna dostopna točka tako za starejše kot mlade. Na Talež se lahko odpravite peš in s kolesom. Peš poti vodijo iz Ribnške, Bodeške in Bohinjske strani. S kolesom pa na Talež lahko pridete iz Spodnje Lipnice.
Kapital Cafe & Wok

Kapital Cafe & Wok se nahaja neposredno ob Ekonomski fakulteti pri zahodnem vhodu na Kardeljevi ploščadi. Pripravljamo jutranje kave, opoldanska kosila, osvežilne pijače, … Pri nas se lahko odpočijete na travniku v prijetni senci v udobnem ležalniku.

PARK ZIBERT

Sproščen in urban ambient je našel svoje mesto v skoraj 200 let stari Gostilni Žibert s tradicijo.

Tradicije nismo zanemarili, le zbudili smo jo in ji dodali svežine in mladosti, da je še lažje zaživela v popolnoma prenovljeni podobi. In res je, Park Žibert ima bogato vsebino. Mlada ekipa je Parku Žibert dodala novo kulturo, z malo kapitala ter ogromno trdega dela.

Kdaj brbončice kar kričijo po domačih nedeljskih dobrotah pripravljenih po receptih, ki prehajajo iz roda v rod že več desetletij. Pri nas diši po pohanem piščan’cu, govejih ličkih, ribah … Pride tudi dan za ”fun”, ko ne moremo obiti Dirty Sanchez burgerja ali domačega krompirčka iz Pub ponudbe. Dneve vam popestrimo z dnevno svežimi malicami ali kosili in s pestro vinsko karto, ki se najbolj poda k ponudbi A la Carte. Ponudba hrane je raznolika, saj smo kljub prenovljeni podobi videza Parka Žibert ohranili domačnost.

Nenehna osredotočenost v razvajanje gostov je naš ključ. Ključ do sob, kjer lahko prenočite, ko boste pregloboko pogledali v kozarec vrhunskega vina iz naše ponudbe. Ključ do parka, kjer se bo zgodba dopolnjevala in vzpostavljala nova kulturna mreža. Mlade, tradicionalne, domače in tuje. Ključ do okusnih in perfektno dovršenih jedi, ki bodo mesoljubce, ter ostale, pustile brez besed.

Bazen Slatenik
Med Javorščkom in Polovnikom se po temnem sivorjavem flišu proti reki Soči spušča potok, ki so mu nekoč pripisovali zdravilno moč. Vabljeni!